מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח פרופיל הורמונלי,נא עזרתכם..אני05/05/2010
שלום,
בת 32.5. לפני יומים ערכתי בדיקת דם לבדיקת פרופיל' הורמונלי ומרקרים- בשל הימצאות ציסטת אנדומטריומה בשחלה שמאל.הדם לשתי הבדיקות נלקח ממני ביום ה-3 למחזור. אני אחרי שלושה מחזורי איקקלומין ושתי הזרעות שלא צלחו, עברתי לרופא שהנו מומחה פריון שהפנה אותי לבדיקות (מלבד האנוד' בגודל 3 ס"מ, מצא ציסטה נוספת בשחלה השנייה וביקש שאקח שבועיים גלולות על מנת "לטפל" בה לפני המשך הטיפול)
אודה להתיחסות ולסיוע בפיענוח, לא הצלחתי להבין את המהמשמעות של ערך SHBG גבוה מהנורמה.
לגבי CA125- האם הערכים גבוהים אך ורק בגלל הימצאות ציסטת אנדו' בשחלה? האם יש השפעה לעובדה שהבדיקה נעשתה ביום המחזור ה-3 כאשר עדיין דיממתי?
אודה לתשובתכם המלומדת.
TESTOSTERONE- TOTAL 1.90 nmol/L
SHBG 121.0 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 1.6
ESTRADIOL (E-2) 293 pmol/L
TSH 1.71 mIU/L
T4- FREE 13.8 pmol/L
LH 4.10 IU/L
FSH 10.60 IU/L
PROLACTIN 310.8 mIU/L
PROGESTERONE 1.3 nmol/L
DHEA SULPHATE 4.21 µmol/L
מרקרים:
ALPHA FETOPROTEIN TM 1.14 ng/mL
CA-125 52.13 U/ml
CEA 1.83 ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' אלכס סימון05/05/2010CA125 גבוה בגלל אנדומטריוזיז
לטעמי גלולות לא יגרמו להיעלמות האנדומטריומה
SHBG גבוה - הוא חסר משמעות. אילו היה נמוך מהנורמה אזי היה קשור לאי סדיקות במחזור. בדיקות מיותרות מכניסות בלבול מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה פרופ', אבל
אני06/05/2010אני צריכה לציין שאת הגלולות הרופא ביקש שאקח לא בגלל האנדו' בשחלה, אלא בגלל ציסטה נוספת שצצה לה לפתע החודש, כנראה בגלל הטיפול באיקקלומין.
האם נכון שלנשים עם אנדו' לא מומלץ להתחיל כלל עם טיפול באיקקלומין?
לגבי ערך הSHBG, לא יודעת למה נמצא שם...
שאר הבדיקות תקינות ונמצאות בטווח הנורמה?
תודה וליל מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לציין מאוחר מאשר אף פעם
פרופ' אלכס סימון06/05/2010אז הגלולות במקום
שיטת הטיפול לשיפור סיכויי ההריון נתונה בידי הרופא ואיננו נוהגים להתערב על מנת לא להחדיר בלבול בטיפול.
שאר הבדיקות תקינות ונותר רק להצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)