מי עברה טיפול הפרייה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מי עברה טיפול הפרייה?
    אושרת
    06/05/2010

שלום
    אשמח אם תוכלו לספר לי על התחושות, הסיבות, הגיל, הצלחות או כלשונות.
    מתחילה טיפול הפרייה ראשון....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי עברה טיפול הפרייה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאושרת

לימונית
    07/05/2010

היי אושרת,

חבל שלא כתבת קצת על עצמך: נשואה? רווקה? גיל?
    אבל, אנסה לשתף אותך קצת בתהליך ובתחושות.
    אין ספק שהפריה ראשונה היא מלחיצה במיוחד, כי לא ממש יודעים ומבינים איך הכל מתנהל. אחר כך זה כבר הופך להיות דיי שגרתי, מבחינת הידע של מה שהולכים לעבור, אבל כל טיפול וטיפול ומה שקורה בו. פעם יש יותר ביציות, פעם פחות. פעם כואב יותר, פעם פחות או לא כואב בכלל. פעם לוקחים מינון תרופות כזה ופעם אחר, וכו' וכו' וכו'.

ועכשיו קצת יותר על התהליך:
    אני לא יודעת אם את מתכוונת באמת ישר לתהליך הפריה, או בכלל לטיפולי פריו, אז אפרט גם עליהם.
    בד"כ מתחילים בהזרעות ללא הורמונים, לאחר עוברים מספר הזרעות עם זריקות של הורמונים, ואם לא מצליחים להרות עוברים להפריה.
    בתהליך ההפריה יש מספר פרוטוקולים (תוכנית הטיפול התרפותי). יש פרוטוקול שנקרא ארוך (והוא המקובל יותר מבין השניים), ופרוטוקול שנקרא קצר.
    את הפרוטוקול הארוך, מתחילים מהיום ה-21 למחזור. במשך שבועיים מקבלים תרופה המדכאת את המערכת, על מנת שהרופאים יוכלו לשלוט בה בעזרת התרופות, ושלא יהיה ביוץ ספונטני, ולאחר שמושג הדיכוי, אותו מוודאים בבדיקות דם ואולטרסאונד, מתחילים לקבל זריקות של הורמונים לגירוי הזקיקים בשחלות. התהליך מלווה בבדיקות דם ואוטלרסאונד רבות, החל משבוע להתחלת הגירוי, ולאחר מכן כל יומיים, עד שרואים שהזקיקים מגיעים לגודל המתאים (מגודל 17 ומעלה), קובעים לך תאריך לשאיבת הביציות ושני ערבים לפני בוקר השאיבה מנחים אותך לקחת זריקה שנקראת אוביטרל (או אחרת) שגורמת לתהליך הביוץ לאחר כ-36 שעות מלקיחתה. השאיבה מתבצעת כשעה - שעתיים לפני שחולפים 36 השעות (אחרת יהיה ביוץ ויבוא מחזור - ואת זה רוצים כמובן למנוע).
    השאיבה מתבצעת תחת הרדמה מלאה (לזמן קצר), ולאחר מכן את שוכבת בחדר התאוששות כשעתיים, בהם את מקבלת אינפוזיה ונמצאת תחת מעקב של אק"ג.
    כשעתיים - שלוש לאחר השאיבה את הולכת הביתה, למנוחה בבית.

לאחר השאיבה הביציות שלך מועברות למעבדה, להפריה עם הזרע, ואת מוזמנת להחזרת העוברים שנוצרו לרחמך כעבור כיומיים עד שלושה לאחר מכן (ובמקרים מיוחדים גם לאחר חמישה ימים).
    תהליך ההחזרה מבוצע בעירות מלאה, תחת הנחיית אולטרסאונד בטני, ואת מתבקשת לדאוג להיות עם שלפוחית שתן מלאה על מנת להציג את הרחם בצורה אופטימלית.
    בזמן התהליך, פותחים לך את צוואר הרחם עם הספקולום על מנת להגיע לרחם - וזה לפעמים מאוד כואב, מנקים לך את איזור צוואר הרחם והנרתיק, ומחדירים לך את העוברים לרחם.
    לאחר מכן את משוחררת הביתה. יש הנחיה לא לעשות פעילות מאומצת, אבל מותר לעשות פעילות שגרתית רגילה, אלא אם כן כואב לך ואת מרגישה שאינך מסוגלת.
    שבועיים לאחר ההחזרה את מוזמנת לבדיקת דם להיריון - בטא HCG, ובשעות הצהריים את מקבלת תשובה אם יש או אין היריון.
    אם אין - מתחילים את כל ההליך מהתחלה, או, אם נשארו לך עוברים מוקפאים, מתחילים תהליך של הכנת הרחם להחזרת מוקפאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

אושרת
    08/05/2010

תודה על ההסבר המפורט...
    אז ההחזרה ממש כואבת?
    חשבתי שזה כמו הזרעה...
    אני בת 28 עוד מעט.
    כמה טיפולים כבר עברת?
    האם נקלטת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאושרת

לימונית
    08/05/2010

היי אושרת,

אני מבוגרת ממך, אבל התחלתי את הטיפולים רק לפני כשנתיים וחצי.
    אני לא זוכרת עכשיו בוודאות, אבל נדמה לי שגם בהזרעה משתמשים בספקולום. זה החלק ההכי כואב. אם עברת הזרעה כשפתחו לך את צוואר הרחם בספקולום ולא כאב לך, אז החזרה היא דיי דומה, וכנראה לא תסבלי במיוחד.
    עברתי כבר די הרבה הפריות (חוץ מ-3 הזרעות), ואין לי מושג כמה, אבל בערך 8.
    נקלטתי פעמיים, בהפרש של כמעט שנתיים, ובשני המקרים הייתי צריכה לעבור גרידה, כי העובר לא התפתח.
    מקווה שאצלך הכל יהיה בסדר, את בחורה צעירה וכנראה שיש לך סיכוי טוב.

בהצלחה,
    אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור לך.

לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לימונית

נוני
    09/05/2010

לימונית שלום,
    נעזרתי מאד בתשובה ששלחת כאן.
    גם אני לפני הפריה ראשונה ואחרי מספר הזרעות שלא צלחו.
    ההסבר שלך היה מפורט, מקיף וסבלני ואני ממש נפעמת ומודה לך.
    האינפורמציה הזו כ"כ חסרה בתהליך הזה. ולפעמים כמה שלא מסבירים
    זה לא נקלט. כמו שאת כותבת הנסיון האישי הוא הלימוד הכי טוב.
    שתהיה הצלחה לכולנו.
    תודה לך, נוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנוני

לימונית
    09/05/2010

היי נוני,

שמחה תמיד לעזור מניסיוני ומהידע שצברתי בכל שאלה שתהיה לך.

בהצלחה,

לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו