מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת מליון הדולר- כמה להחזיר ועודשירה07/05/2010
שלום רב רופאים יקרים
בטיפול האחרון היו 11 ביציות, הודיעוני כי הופרו 8.
היום כשהגעתי להחזרה נתברר שהופרו 9. הכיצד?
הוחזרו לי 4 עוברים יפים. לאור הכשלונות המרובים וגילי סברתי כי אולי ניתן להחזיר יותר.
מה הנוהל לגבי החזרת עוברים?
האם עוברים פחות טובים מבחינת פרגמנטציה, יש להם סיכוי פחות טוב להשתרשות?
את 5 הנותרים מגדלים לבלסטוציסטיים, דבר שלא רציתי לאור נסיון העבר עם בלסטו'.
מה המדיניות לגבי בלסטוציסטיים וכיצד מתקבלת ההחלטה לגדל ולא להקפיא כעבור 3 ימים?
תודות חמות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה להחזיר
פרופ' אלכס סימון07/05/2010הנחיות משרד הבריאות - לכל היותר מותר להחזיר 4 עוברים. בשום מקרה לא יוחזרו יותר מ 4.
תרבית לבלסטוציסטים: ככל הנראה חושב הרופא כי איכות העורים לא מצדיקה את הקפאתם. הוא צופה שיתכן ולא ישרדו הקפאה. אם הם או מי מהם באמת טוב והוא טועה, אתו עובר יהפך לבלסטוציסט ואז כדאי להקפיא. זכרי שהמטרה להשיג הריון ולא עוברים מוקפאים במחסן. מה היה התסריט אילו היו מקפיאים את העוברים ביום 3? יתכן ואת היית רגועה שיש מוקפאים. כשתרצי להשתמש בהם, תוכני לטיפול, התהליך יארך זמן רק כדי לגלות שלא עמדו בהקפאה. זה מה שניקרא שיקול קליני של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
לימונית07/05/2010היי שירה,
לצערי, הסיפור שלי מצדיק במידה מסוימת את הסיפור שהעלה כאן פרופ' סימון.
בבית החולים בו אני מטופלת לא מגדלים לבלסטוציטים, ולכן הקפיאו לי פעמיים, כשהיו עוברים להקפאה. עברתי הכנה של הרחם, והעוברים, לצערי, לא שרדו ולא היה מה להחזיר.
התאכזבתי קשות, בזבזתי זמן יקר על הכנת הרחם (שנמשכה זמן רב מהמקובל) על לא כלום, מכיוון שלא היה מה להחזיר. לכן, עכשיו כשאני קוראת כאן את ההסבר המלומד והמפורט של פרופ' סימון, אני מצליחה להבין את התהליך שמציעים לך.
היום, מבחינתי, עוברים מקופאים הם פוטנציאל לבזבוז זמן יקר (במיוחד שנותרה לי רק עוד שנה לטיפולים).
מאחלת לך בהצלחה ובמהרה.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות פרופ' סימון ולימונית
שירה07/05/2010לימונית יקרה
יש לי בת ממוקפאים. במבחנה אחת היו ארבעה מוקפאים וארבעתם היו מעולים להחזרה. הרופא התעקש נמרצות שלא יחזיר לי את ארבעתם אלא שלושה בלבד ואת הרביעי יגדלו לבלסטוציסט. העובר המסכן כמובן שלא שרד אחרי "התעללות שכזו.
עלינו להיות עירניות ומתמצאות בכל הנעשה. יש לדעת לשאול שאלות ולדרוש תשובות גם כשלעתים הרופאים או צוות המעבדה אינו שש לתת.
אני חדורה אמונה שאצליח. המפתח הוא נחישות והתמדה.
המון הצלחה לך לימונית ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
לימונית07/05/2010היי שירה,
אני מבינה לגמרי את החשש שלך מניוסנך. ניסיוני כמובן הפוך משלך, אבל הסבריו של פרופ' סימון בעצם הסבירו לי את העניין, שאולי לא היה טעם להקפיא לי את העוברים.
יכול באמת להיות שלעובר שמתפתח לבלסטוצי'ט יש יותר סיכוי לשרוד, אבל גם זה לא מובטח במאה אחוז, וזה אולי מה שקרה אצלך, אבל כמובן שלעולם לא נוכל לדעת.
אני מסכימה איתך במאה אחוז שעלינו להיות מעורבים ככל האפשר. בבית החולים בו אני מטופלת מי שלא יודעת לדרוש את נתוני המעבדה, הן לא מועברים אליה באופן סדיר, ולי זה קצת מפריע.
אני למדתי שכשאני לא יודעת פרטים, אין לי שקט. אני חושבת שמגיע לי להיות מעורבת בכל שלב ושלב בתהליך שאני עושה וגם בשלבי המעבדה, ולכן אני בד"כ מבקשת שתיכנס אחת מהאמבריולוגיות אל החדר לפני שאני חותמת על כמות העוברים המוחזרת ועל אלו שיעברו להקפאה (אם בכלל יש כאלו). מכיוון שזה לא נוהל סדיר בכרמל, שם אני מטופלת, לפעמים אני מרגישה שאני כאילו "מטרידה" את הצוות. אם את ההחזרה עושה לי ד"ר ישי, איתו אני מרגישה נוח, אז אני מבקשת, אם עושה זו הרופאה השנייה, אני מרגישה שאני מטרידה. משום מה הם מכינים מראש דף עם מספר העוברים להחזרה, שאת רק תחתמי, ואני חושבת שזה נוהג לא נכון. אני חושבת שצריך להתקיים דיון על העוברים, ובסופו, לאחר המלצה כזו או אחרת, אנחנו צריכות לבחור, ולא להיות כנועות למשהו שהחליטו עבורנו.ככה שבעצם אני פותחת את הדיון הזה מיוזמתי. לי גם חשוב לדעת בדיוק איך נעשתה ההפריה (רגיל/מיקרו' וכו'), ואיכות העוברים מכל הבחינות.
אני מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי - ובמהרה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמעבדה ועובדיה...
שירה08/05/2010לימונית יקרה
במיוחד עלינו לדעת מה מתרחש במעבדה. יש מעבדה מסוימת במרכז ובה מנהלת פשוט מפלצת!
מניעה אותה תחושת גדלות והיא זועמת כשאת שואלת אותה או מנסה להבין דבר מה לגבי התהליך. מגיעה לקטטות מילוליות עם הבנות הדורשות תשובה לגבי איכות העוברים שלהן! מספר העוברים וכו'.
ומפתחת שנאה כלפי הבנות העוברות טיפולים קשים מנשוא. למזלי באותה יחידה שאר הצוות פשוט מ ד ה י ם!
ואני מבקשת תשובות מהרופא המטפל או האחיות. ואם גם אז לא נחה דעתי, אני מתקשרת למעבדה
ושואלת את אחת הבנות. לא את המנהלת המרירה. זכותי לדעת את כל המתרחש בנוגע לעוברים שלי. אני מקווה בכל לבי ונשמתי שתהיה לי זו הפעם האחרונה. נראה כי שלמתי די תרופות, חכיונות, מפחי נפש וכו'. אני חדורה תקווה שיצליח.
נ.ב כמוני כמוך, אין לך מושג כמה שקט משתרר אצלי כאשר אני מקבלת תשובות לגבי העוברים. ויודעת כי נתבצעה החלטה נבונה לגבי החזרה, גידולם, הקפאתם וכו'. לדעתי גם ישנן בנות במעבדה(עוד לא נתקלתי בבנים) שכמובן היו שמחות לפריצת דרך על הדרך. ומה אכפת להן אם זה על גבינו?? את כל זאת אני אומרת בכאב ומתוך נסיון ממשי ומידע שקבלתי ממקור מהימן ביותר שאך חיזק את תחושותי. אך אל לנו לשכוח שישנן בריאולוגיות אשר באמת מגיעות למעבדה בהתלהבות
ומתוך תחושת שליחות הן פועלות. הלוואי שתהיה לנו המון המון הצלחה ומזל. מחזקת אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)