החזרת עובר אחד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עובר אחד
    רונה
    17/05/2010

שלום רב,
    אני בטיפולי IVF לקראת ילד שלישי, אחד החששות הגדולים שלי הינו הריון של תאומים. עד כמה החזרה של עובר אחד בלבד בכל פעם מקטינה את הסיכויים להריון? ( הבעיה היא בעיית זרע, אצלי הכל תקין, מלבד שני ניתוחים קיסריים שעברתי). האם הייתם ממליצים בכל תוקף להחזיר יותר מאחד ? אם יקלטו שניים האם ניתן לעשות דילול?
    תודה,
    מיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עובר אחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר אחד

פרופ' אלכס סימון
    17/05/2010

בקרוב יצאו המלצות מהאגודה הישראלית לחקר הפוריות בהן יאמר כי בגיל צעיר יש להחזיר עובר אחד. בקיצור אין חובה להחזיר עובר אחד. ההחזרה בהתייעצות עימכם. אין אישור משרד הבריאות לדלל לתאומים ל-1 . אם כי 2 קיסריים בעבר יכולים להוות סיבה לוועדה לאשר.
    שימי לב טיוטא בלבד:
    אשר על כן עמדתנו היא:

1. מספר קדם העוברים המומלץ להחזרה בשלושת הטיפולים הראשונים הינו עד שניים בכל טיפול .

2. במטופלת שגילה 25 שנים או פחות ואשר יש לה עוברים איכותיים, יוחזר קדם
    עובר אחד בטיפול הראשון. במידה ולא הושג הריון ניתן להחזיר עד שני קדם עוברים בשני הטיפולים הבאים.

3. בנסיבות הבאות ניתן לשקול החזרה של מספר קדם עוברים הגדול משניים:
    א. לאחר שלושה טיפולי הפריה חוץ גופית בהם הוחזרו עד שני קדם עוברים ללא השגת הריון.
    ב. בגיל אישה מעל 35 שנים, אחרי 2 החזרות של קדם עוברים ללא הריון.
    ג. בגיל האישה מעל 41 שנים, החל מהחזרה ראשונה.

4. בכל מקרה לא יעלה מספר קדם העוברים המוחזרים לרחם על 4 .
    5. העלייה משניים לארבעה קדם עוברים צריכה להתבצע באופן הדרגתי.
    6. בתרומת ביצית מספר קדם העוברים המוחזרים יקבע בהתאם לגיל התורמת.
    7. בהחזרת קדם עוברים מופשרים יש לנהוג כנ"ל, בתוספת של קדם עובר אחד בכל הקטגוריות.
    8. לצורך חישוב מספר המחזורים שעברה המטופלת יחשבו המחזורים של החזרת קדם עוברים טריים ומחזורים עם החזרת קדם עוברים מופשרים באותו אופן.
    9. אישה שהרתה לאחר מספר טיפולי הפריה חוץ גופית, במחזור הטיפול שלאחר הלידה יוחזרו מספר קדם העוברים הדומה לזה שבו היא הרתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיקה

בלה
    17/05/2010

אני בלה וגם אני עכשיו בטיפול ivf ראשון לילד שלישי. יש לי תאומים וגם אני חוששת להחזיר שני עוברים מחשש שיהיו שוב תאומים, בכל מקרה לא משנה העיקר שזה יצליח והם יהיו בריאים
    באיזה טיפול את ? והאם את עושה אותו טיפול שיצליח לך בהריונות קודמים?

בהצלחה בכל מקרה לשתינו ביי

בלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בלה

רונה
    17/05/2010

היי בלה,
    שני ילדיי הראשונים הינם מהריונות ספונטניים. רק לקראת השלישי התגלו בעיות ונאלצנו לעבור לIVF. כך שאני די חדשה בעניין. כרגע בהחזרת קפואים לאחר שההחזרה הטרייה לא הצליחה. בכל אופן את צודקת, העיקר שיצליח ויהיו בריאים.
    בהצלחה רבה רבה,
    מיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו