מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מענהדפי20/05/2010
שלום רב,
אני בת 38 עם ילד 1 בהריון טבעי.
אחריו היו שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בגרידא.
עשיתי את כל בדיקות הקרישיות - נמצא תקין.
עשיתי IVF נקלט הריון שנפל.
בהמשך בירור כרתו לי את 2 החצוצרות.
בIVF השלישי נקלט הריון שהיום נפל בשבוע שש.
מחברה נאמר לי שיש לסכרת השפעה.
אין לי סכרת, בהריון הראשון היה לי בסוף ההריון.אציין שהמחזורים שלי סדירים כל 28 יום.
הרופא אמר שמבחינתו זה תקין.
האם יש עןד משהו שלא עשיתי או ביררתי.
די מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפי
פרופ' אלכס סימון20/05/2010מציע לבצע קריוטיפ לך ולבן זוגך
אני נוהג גם להפנות לבצע גם cross match (בדיקה במרכז סיווג רקמות) ולפיו בדיקת HLA (שוב ביחידת סווג רקמות). דמיון גנטי בין בני זוג קשור להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
פרופ' שחר קול20/05/2010מציע בדיקת כרומוזומים (קריוטיפ) של שניכם, וכן היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
דפי20/05/2010תודה.
אבל עשיתי לפני הניתוח חצוצרות. מצאו שיש לי אנדומטריוזיס ולכן ובנוסף בחרו לכרות אותן.
אז לדעתך יש לבצע זאת שוב?מה יכולים למצוא עוד?.
לא ציינתי שיש לי שרירן מזיל ברחם בגודל 6-7 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתבצעות הבדיקות?
דפי20/05/2010תודה.
האם הן כואבות או פולשניות? בן זוגי כבר נלחץ מהשמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו בדיקות דם
פרופ' אלכס סימון20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפיתרון?
דפי20/05/20101.במידה ומצאו בעיה בכרומוזומים/רקמות מה עושים?.האם יתכן מצב כזה כשבהריון הראשון לא היתה לי כל בעיה ונולד לי תודה לאל ילד בריא?.
2. מאחר ויש לי סוג דם A-, אולי אני צריכה לקבל אנטי די כבר בהחזרת עוברים ולא כשמתחיל דימום? אולי אז מאוחר מדי....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפיתרון?
דפי20/05/20101.במידה ומצאו בעיה בכרומוזומים/רקמות מה עושים?.האם יתכן מצב כזה כשבהריון הראשון לא היתה לי כל בעיה ונולד לי תודה לאל ילד בריא?.
2. מאחר ויש לי סוג דם A-, אולי אני צריכה לקבל אנטי די כבר בהחזרת עוברים ולא כשמתחיל דימום? אולי אז מאוחר מדי....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
פרופ' אלכס סימון21/05/2010דפי, פני לרופא ובקשי לבצע חלק מהבדיקות וגם הסבר מקיף לבדיקות שקשה מאוד לסכמו ולפרטו באינטרנט.
אין קשר לסוגי הדם בכלל. בעיה כרומוזומאלית אינה בהכרח אומרת שיש או תהיה בעיה לעובר או לילד. בדיקת הקריוטיפ באה לוודא שלך ולבערלך יש תבנית ומספר כרומוזומים תקין. לעיתים התבנית אינה תקינה, אינה משפיעה כלל עלייך אולם כשזה מועבר לעובר התבנית הלא תקינה גורמת להפלה.
איש לא אמר שזה מה שיש לכם, כל שהצענו הוא לבדוק מפני ששאלת מה עוד ניתן לבדוק.
היסטרוסקופיאה באה לבדוק את חלל הרחם והיא שונה מלפרוסקופיאה בה בודקים את חלל הבטן. בהפלות חוזרות או כשלון השרשה חוזר אנו נוהגים לוודא שאין הפרעה בחלל הרחם שגורמת להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה.
דפי21/05/2010בוקר טוב,
כואבת לי הבטן ואני כל הזמן בוכה...
מרוב בדיקות אני כבר מבולבלת.
אם היסטרוסקופיה מבוצעת באישפוז יום בה מתיזים לרחם חומר ומסתכלים . אז גם את זה כבר עשיתי בברורים לפני IVF , אחרי שני הפלות.
אני ידעת פרופ' שלא התכוונת שיש לי את הבעיה, אני מודה לפורום הזה שמצליח להחזיק אותנו שפויות.
מה שהתכוונתי שאם יש לזה פיתרון במידה וחס וחלילה נמצאת בעית כרומוזומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לזה פיתרון במסגרת IVF
פרופ' אלכס סימון21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כדור מתאים לכאבי בטן אחרי הפלה
דפי21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)