שחלות פוליציסטיות ומחזור שמתעכב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות ומחזור שמתעכב
    רחלי
    20/05/2010

אני בת 27, לאחרונה מנסה להכנס להריון. אני בעלת שחלות פוליציסטיות מאז שהפסקתי עם הגלולות המחזור היה סדיר וכן הפרופיל ההורמונלי. הווסת האחרונה שלי הייתה ב16.3(לפני כחודשיים),ואני לא בהריון בוודאות. ערכתי בדיקת פרופיל הורמונלי התוצאות היו תקינות מלבד הורמון lh שרמתו הייתה גבוהה הערך=28. הבדיקה נערכה לפני מעל לשבועיים וטרם קיבלתי מחזור.
    א. האם אני זקוקה במצב זה ליטול טיפול הורמונלי בכדי להכנס להריון?
    ב. האם ישנה דרך נוספת להתמודד עם המצב?
    תודה רבה רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PCO

פרופ' אלכס סימון
    21/05/2010

נשים עם PCO נדרשות להסדיר את הביוץ עם קלומיפן במידה והוא לא סידר. מה שהתרחש אצלך בחודשיים אחרונים נחשב לאי סדירות בווסת. על כן ניראה לי שטיפול בקלומים (CC) מוצדק.
    בהנחה ש LH בערך של 28 (דבוה) אינו חלק מתסמונת PCO אזי ניתן להניח שהיית אז לפני ביוץ. לכן כדאי להמתין שבועיים מבדיקה זו לראות אם מגיע וסת.
    עדיין, בכל מקרה, גם אם היה ביוץ כדאי להשתמש ב CC. הרי אין עינין להשיג ביוץ אחת לחודשיים או לחפש אתו לאורך חודשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו