פרוגינובה ו/או אסטרופם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוגינובה ו/או אסטרופם
    דורית
    24/05/2010

שלום לרופאים...
    בת 33 ללא ילדים.
    מחזור קצר 23-25 י"מ.
    לקראת הזרעה שניה עם איקקלומין (תגובה שחלתית טובה).
    בחודש הטיפול הקודם הרירית הגיע ביום 12 לעובי של 6.1 מ"מ (אני יודעת שזה לא נחשב לרירית דקה באופן קיצוני אבל תמיד כבר ביום 10 הרירית מגיע אצלי לפחות ל 7)- אז גם הוזרק אוביטרל .
    בפגישה עם הרופא, לאחר שהחליט כי נעשה עןד טיפול עם איקקלומין, הפנתי את תשומת ליבו לנושא הרירית והוא אמר שנוסיף גם "פרוגינובה".
    שאלותי:
    1. קראתי כי פרוגינובה זה בעצם אסטרדיול. רמות האסטרדיול אצלי גבוהות גם בביוץ טבעי (ימים 9-11 - 400, 700, 1400 בהתאמה) ועוד יותר במחזור עם איקקלומין (הרמות הגיעו לסביבות 4,000... אני מבינה שזה בגלל ריבוי זקיקים).
    אם כך, מה התועלת בוספת אסטרדיול?
    2. אני מעשנת (בינתיים.....) עד 10 סיגריות ביום ועידכנתי את הרופא בכך. קראתי כי התרופה איננה מומלצת עבור נשים מעשנות. האם עלי לבקש טיפול אחר?
    3. מה ההבדל בין "פרוגינובה" ל"אסטרופם? איזו תרופה מומלצת יותר?
    4. האם על פי הנתונים שהצגתי, לא עדיף השימוש בגונל?

תודה רבה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוגינובה ו/או אסטרופם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוסף, שחכתי לשאל...

דורית
    24/05/2010

האם נכון ש"פרוגינובה" עשויה ליצור שיבושים במחזור אצל נשים מבייצות? אם כן, אילו שיבושים? האם תתכן פגיעה מתמשכת בתהליך הביוץ הטבעי עקב שימוש בתרופה או שמדובר בשיבוש נקודתי באותו מחזור טיפול?

שוב המון המון המון תודה שכל הרופאים הנפלאים, הסבלניים והמסבירים (תרתי משמע...)!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית שלום

פרופ' שחר קול
    24/05/2010

1. שאלה מצויינת. לכן אני אישית סבור כי אין תועלת בתוספת, אך אני בדעת המיעוט. הרוב המכריע של הרופאים נותנים התוספת.
    2. בלי קשר לעישון - אם יש לך ביוץ סדיר, הרי לדעתי האישית אין מקום לטיפול באיקקלומין. ראי שאלות נפוצות.
    3. אין הבדל מהותי.
    4. לדעתי, כן. אך כאמור, אני במיעוט קטן מאוד. רוב הרופאים חולקים על דעתי.
    5. שיבוש אם יהיה - מוגבל למחזור הנוכחי. לפרוגינובה אין השפעות הורמונליות ארוכות טווח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו