פוליציסטית???

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פוליציסטית???
    שירי
    26/05/2010

שלום רב,

בת 27. התחלתי השבוע הזרקת פיוריגון, לאחר שלא נצפה ביוץ במעקבי זקיקים, והרירית שלי דקה (לא עלתה על 5.5 מ"מ), לכן הרופאה שלי החליטה לדלג על שלב האיקקלומין.
    שאלתי:
    אתמול אמרה לי האחות שאני פוליציסטית, וזאת כיוון שלא היה לי ביוץ ובפרופיל ההורמונלי שלי (ביום ה-3 למחזור)
    ה-LH 13.9
    ו ה- FSH 6.9.
    (שאר התוצאות:
    Estradiol 155'
    Progesterone 1.7
    17-oh-progestrone At Work!
    testosterone-total 1.6
    prolactin 218.7
    DHEA SULPHATE 4.40
    TSH 3.18
    11-DEOXICORTOSOL (s) at work!
    SHBG 51
    FREE ANDROEN INDEX 3/.13

האם התוצאות מעידות על כך שיש לי שחלות פוליציסטיות, למרות שבאולטרה -סאונד מעולם לא נאמר לי שיש לי מראה שחלות פוליציסטיות? ולמרות שאין לי הרבה זקיקים שגדלים, אלא בדר"כ אחד, אך הוא לא מגיע לכדי ביוץ? (הגיע עד גודל 17 ואז כבר לא היה צלול ולא בייץ)
    אם לא, מה פשר הLH הגבוה?
    אשמח מאוד לחוות דעתכם. אני מבולבלת מהעניין.
    תודה רבה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליציסטית???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגדרה PCO

פרופ' אלכס סימון
    26/05/2010

אישה תוגדר עם שחלות פוליצסטיות אם שניים מהבאים יתקיימו: המחזור לא סדיר(ביוץ לא סדיר), תופעות של תגובת הגוף להורמון זכרי (אקנה, שיעור) או רמות הורמונים גבריים גבוהות, בדיקת על קול במראה אופייני של השחלות. אם כן לך LH גבוה לעומת FSH וכן אי סדירות במחזור - הייתי אומר שאת יכולה להחשב כפוליציסטית למרות שאין לך את כל התסמינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' סימון - תודה רבה! ושאלה נוספת

שירי
    27/05/2010

פרופ' סימון,
    קודם כל חשוב לי מאוד לומר לך תודה רבה. ההסבר הפשוט, הענייני והבהיר שלך היה לי מאוד חשוב, סידר לי את העניינים והרגיע אותי. מדהים כמה הרופאים היו יכולים לעזור לנו (לפחות לחלקנו) להיות רגועות יותר, לו פשוט היו מסבירים את הדברים בצורה פשוטה ובגובה העיניים כפי שאתה עושה.
    יש לי שאלה נוספת שאשמח להתייחסותך אליה - האם הפיוריגון אותו אני מזריקה אמור לעזור גם בעיבוי רירית הרחם? אם לא, האם יש משהו שניתן לעשות ע"מ לעזור לה להתעבות? כמו כן, האם ידועים הגורמים לרירית רחם דקה? (לא עברתי מעולם הריון/הפלה או התערבות כלשהי...)
    ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיורגון ורירית

פרופ' אלכס סימון
    27/05/2010

פיורגון עצמו לא יעבה. מי שמעבה את הרירית הוא האסטרוגן. היות ובטיפול פיורגון האסטרוגן עולה בצורה משמעותית, נתן לאמר כי באופן עקיף הפיורגון עשוי לעבות את הרירית.
    למה להתאמץ לעבות רירית? הרי לא עברת כל פעולה ולא נגרם כל נזק לרירית שלך. האם מדובר בתחרות עובי ריריות? חייבים שלא להסתפק ב - 7 ממ אלא רוצים 12 ממ? לא ברור לי מדוע את מוטרדת.אין מקום לזה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו