התיעצות בקשר לכשלונות חוזרים ב- IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התיעצות בקשר לכשלונות חוזרים ב- IVF
    טל
    29/10/2007

שלום לרופאים היקרים,
    אני מבקשת אם ניתן לקבל תשובות מכל אחד מכם... זה חשוב לי מאוד.

הגעתי מלכתחילה לטיפולים בגלל שבעלי אינו יכול לתת זרע באופן עצמוני (שיתוק עצבי) ונתוני הזרע שלו לאחר שאיבתו היו נמוכים מבחינת תנועתיות וריכוז. עברתי עד כה מספר טיפולי IVF- היו לי 5 הריונות שנפלו בשלבים מוקדמים (שבוע 5-6), ומאז ללא הריונות כלל. אחוז ההפריות בכל מחזור שאיבה היה מעט מתחת לממוצע.
    אני מבקשת לשמוע את דעתכם בנוגע לשאלה שמטרידה אותי זמן רב: לאחר בירור גנטי שלא העלה דבר הועלתה הסברה (ע"י 3 רופאים שונים) שההפלות נגרמו בגלל שהעוברים היו לא תקינים מבחינה גנטית ולכן לא התפתחו. כיוון שלא קיימת בעיה גנטית אצל שנינו (כולל קריוטיפ) הם טענו כי יתכן שהעובדה שאזור החלציים של בעלי חסר תנועה (בגלל השיתוק) מעידה על איכות זרע בעייתית, שיכולה להביא לכך שהזרעים אולי יפרו את הביציות באיכסי, אבל העוברים לא יהיו תקינים להמשך התפתחות בגלל הפגמים בזרעים. מנגד, רופא אחר אמר לי שזרע שהפרה ביצית, הוכיח את עצמו ואין לייחס לבעיה כלשהי בו את ההפלה שבאה אח"כ (כלומר, שהזרע סיים את תפקידו ברגע ההפריה).
    השאלה שלי היא מה דעתכם בעניין- האם ההפלות (בהנחה ששללנו כל סיבה אחרת שניתן לבדוק) יכולות להיגרם בגלל זרע פגוע שנתוניו ההתחלתיים נמוכים? האם הדבר אומר שגם אם הזרע תקין להפריה הוא עדיין יכול לגרום לפגמים בעובר? ואם כן- אילו פגמים בדיוק וכיצד ניתן למנוע זאת? האם נתקלתם במקרה כזה בעבר ו... האם יש לנו בכלל תקוה?

תודה רבה על תשובותיכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות בקשר לכשלונות חוזרים ב- IVF

פרופ' שחר קול
    30/10/2007

אישית אני סבור כי זרע שהיפרה ויצר הריון - עשה את שלו.
    יש דיווחים בספרות על בעיות בהתפתחות עוברים על רקע בעיות זרע - אך זה די נדיר.
    מאמין שיש תקוה, רצוי לשלול אפשרויות אחרות להפלות חוזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר קול

טל
    30/10/2007

אני אשמח לשמוע גם את דעתו של ד"ר ישי דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו