מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרדמהלימור31/05/2010
שלום
רציתי לדעת האם אפשר לבצע שאיבת ביציות בלי הרדמה כללית?
אני פוחדת נורא מההרדמה ומההרגשה שתהיה לי לאחר ההרדמה.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
אני31/05/2010הי,
אני לא רופאה אבל עברתי כבר פעמיים הרדמה לפני שאיבה לכן אוכל לספר לך מעט מהניסיון.
לפי מה שהבנתי מבצעים הרדמה מכיוון שאסור לזוז אפילו מילימטר בזמן השאיבה.
אין לך מה לפחד מההרדמה, קודם כל מדובר בסך הכל בכרבע שעה, מלבד זה, הצוות הרפואי שנמצא איתך מקסים ומסביר כך שאין ממה לחשוש.
בהרדמה עצמה את פשוט ישנה חזק, אני אפילו נהניתי לישון כ"כ טוב :)
לאחר ההרדמה את נשארת להתאוששות של מספר שעות אבל בסך הכל מרגישה מצויין רק שבדקות הראשונות את לא יודעת מה שייך למציאות ומה חלום.
באמת שאין לך מה לדאוג, תחשבי על הדברים החיוביים..
שיהיה המון בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
לימור31/05/2010תודה רבה מתוקה על ההסבר
הסברת לי כל כך טוב על ההרדמה
אני מאוד חוששת דווקר מהקטע של החלום או המציאות
אבל מקווה שהתאושש מהר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
מישהי01/06/2010היי,
כאחת שעוברת שאיבה כמעט כל חודש אני יכולה לומר לך שהחלק של ההרדמה הוא הכי טוב.
דקירה קטנה בזרוע ואני עוצמת עיניים ונרדמת למספר דקות.
כשאני מתעוררת אני מרגישה כאילו שישנתי מספר שעות. לוקח מספר שניות מתוקות להבין שחזרת לעולם המציאות ואני תמיד מנסה למשוך את הזמן עוד מספר שניות, גם כשאני שומעת את האח מעיר אותי.ואת נשארת בהתאוששות מספר דקות ולאחר מכן מעבירים אותך לחדר. (תלוי היכן את עושה את השאיבה). דווקא הדבר הכי מעצבן זה להישאר שעתיים עד השחרור. את צריכה לשתות ואת לא יכולה להשתחרר לפני שאת עושה פיפי. אני קמה כמו פנתר ואני תמיד מנסה להשתחרר לפני הזמן. (חחח)
אין לך מה לדאוג מההרדמה ושלא תנסי לוותר עליה ואל תעשי על עצמך נסיונות.
,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי שאיבה ללא הרדמה כבר פעם שניה
ליה01/06/2010שלום לך,
אתמול עברתי שאיבה ללא הרדמה כיוון שיש לי נזלת אלרגית וליחות בלי סוף.זו החלטתו של המרדים.זאת הפעם השני ה שאני עוברת שאיבה ללא הרדמה ופעם אחת היה עם הרדמה.
אחרי אתמןל , לא ממליצה לעבור את השאיבה ללא הרדמה !! ההרדמה זה החלק הכי כיף בעניין.
מאחלת לך הצלחה בכל מה שתבחרי.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה
לימור01/06/2010ליה תודה רבה לך על תשובתך לגבי ההרדמה.
יש לי עוד שאלה אלייך:
נגיד ובסוף לא יודעת מה ולא יהיה הרדמה, האם הכאבים בזמן השאיבה ממש נוראיים?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
ליה01/06/2010הכאבים הם לא נעימים.מבחינתי, הלידה של בתי היתה בהרבה יותר כואבת.
בפעם הראשונה לא כאב משהו נוראי.אבל הפעם היה מאוד כואב אבל לי יש כוח סבל מאוד גדול.
ולא צרחתי וגם בלידה לא. בקיצור, עדיף להירדם.בפעם הבאה שאני מקווה שלא תהיה...לא אסכים להיות עירה. רק הרדמה!
אין לך מה לפחד מההרדמה.
שיהיה לך בהצלחה,אם יש שאלות נוספות אשמח לענןת
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה
לימור01/06/2010ליה אני מקווה שלא תחשבי שאני חוצפנית,
אבל אפשר בבקשה לדעת באיזה בית חולים ביצעת את השאיבה? וכמה נשאבו בלי הרדמה?
בתודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אני
ליה01/06/2010השאיבה נעשתה בבית חולים אסותא ברמת החייל. בפעם הראשונה ללא הרדמה שאבו 8 ביציות
בהרדמה השניהאתמןל,
5 ביציות. באמת תלוי כמה ביציות יש לך. יש לך הרבה?
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, טעות במילה הרדמה - התכוונתי
ליה01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליה
לימור01/06/2010את יודעת מרוב שהייתי לחוצה שהרופא אמר לי שהשאיבה תהיה השבוע , אז לא כל כך שמתי לב מה הוא אמר בנושא של כמה זיקים יש לי , אבל נראה לי שבסביביות 8 או יותר או פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
לימור01/06/2010תודה רבה גם לך על ההסבר על ההרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להרדמה
א.ס02/06/2010אל תדאגי ההרדמה זה החלק הכי כפי בטיפול הזה
אם היה אפשר להיות בהרדמה עד בדיקת הבטא היייתי הכי מאושרת..... אז אל דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ס
לימור03/06/2010לא.ס
את מדהימה, בדיוק אמרתי שאני יקרא שוב את העידוד של הבנות לפני השאיבה מחר,
וראיתי את ההודעה שלך.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
א.ס05/06/2010בהצלחה..............ותספרי לי אך היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
פרופ' אלכס סימון03/06/2010דיקור ניתן לעשות גם בהרדמה מקומית או אזורית.
מקומית = כמו אצל רופא שיניים, הרדמה בזריקה באיזורים שמחדירים את המחט. מצריך בכל זאת שיתוף פעולה מצד המטופלת. לעיתים מלווה בחוסר נוחות בכל זאת.
אזורית = אפידוראל
אפשר גם בטשטוש עמוק.
ההמלצה שלי: הרדמה כללית שממלא משתמשת רק בחומר הרדמה בזריקה לזמן קצר, ללא מכונת הנשמה ועם מעט חמצן. תופעות הלואי מינימאליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)