חומצה פולית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית
    ענת
    30/10/2007

שלום

אני לפני החזרת עוברים ורציתי לשאול האם יש צורך בלקיחת חומצה פולית מחודשת? (עשיתי הפסקה 3 חודשים)

אודה לתשובתך......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ענת

ד''ר דוד ישי
    30/10/2007

בהחלט כן. האופטימלי הוא לקחת חומצה פולית מ 3 חודשים לפני ההריון עד סוף חודש שלישי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד

נני
    01/11/2007

שלום רב,
    לאחותי יש סרטן בשד (לאחר כריתה), שאלתי היא האם זריקות ההורמונים שאני צורכת (גונל f ולפעמים איקקלומין) מסכנים אותי יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד

פרופ' שחר קול
    01/11/2007

אין לדעת. לפי מחקרים אפידמיולוגיים התשובה כנראה שלילית, או שיש עליה זעירה בסיכון.
    בכל מקרה, רצוי לקבל יעוץ גנטי, שכן סרטן שד יכול להתפתח על רקע גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקה- בקשר לסרטן השד

טל
    01/11/2007

סליחה שאני מתפרצת אבל רציתי שתדעי כמה דברים: גם אני עוברת טיפולי פוריות כבר כמעט שנתיים, במהלכן כמובן קיבלתי תרופות מרובות הורמונים אסטרוגניים. לאמי ואחיותיה יש סרטן שד, ולכן את צריכה לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. האם סרטן השד במשפחתך הוא על רקע גנטי? (אצלנו לא מצאו את הגנים הידועים הגורמים לסרטן, אבל זה לא בהכרח יותר עדיף- כיוון שהסרטן שנגרם על רקע גנטי לא מושפע מעודף אסטרוגנים (וגם מוגדר כקשה יותר), ואילו הסרטן השני (כמו שיש במשפחתי)- לא מוכח לגביו כל קשר גנטי אבל ידוע שהוא מושפע מאסטרוגנים ולכן נכנסתי אוטומטית לקבוצת סיכון (על אף גילי הצעיר) ואני נבדקת ביסודיות כל חצי שנה).

2. האם הרופא המטפל בך (של IVF) מודע להיותך בקבוצת סיכון לסרטן השד? אם לא, את צריכה בהחלט ליידע אותו (כך הורתה גם לי כירורגית השד המטפלת בי) על מקרי הסרטן במשפחתך. יתכן שהוא יהיה יותר ער לפרוטוקולים שהוא רושם לך, למרות שלא בטוח שהוא ישנה משהו וזה בסדר.

3. האם את נבדקת על בסיס קבוע (בדיקה ידנית של כירורג כל חצי שנה, כולל ממוגרפיה פעם במספר שנים (לפי החלטת הכירורג) ואולטראסאונד שד פעם בשנה)? כיוון שאת בקבוצת סיכון את זכאית לכל המעקב הנ"ל- תפני לרופא המשפחה והוא אמור לשלוח אותך לכל הבדיקות.

את צריכה לזכור שני דברים:

1. הטיפול הכי הכי נכון ויעיל במקרה של סרטן שד הוא גילוי מוקדם. זו התרופה היחידה לנגע הנורא הזה ולכן את צריכה להקפיד להיבדק כל חצי שנה עד לרגע שבו תיכנסי להריון (ואחרי שתלדי ותסיימי להניק, בשעה טובה, את צריכה לחזור ולהיבדק שוב- אלו הכל הנחיות של הרופאה שלי).

2. במקרה של סרטן שד המושפע מאסטרוגנים- טיפולי פוריות בהחלט מעלים את הסיכוי להתפרצות הסרטן בגופך (כלומר מעלים את הסיכוי להתמרת תאים סרטניים, אם נמצאים בגופך) כיון שזהו סרטן ה"ניזון" בעצם מהאסטרוגנים שאנחנו נוטלות הרבה מעבר למינון הנורמלי של הגוף (בגלל טיפולי הפוריות). מצד אחד- אני לפחות לא מוותרת על הטיפולים בגלל זה, ואני מניחה שגם את לא. מצד שני- צריך להיות מודעים לסיכון הזה ולא להתעלם, לא משנה מה רופא הפוריות יגיד לך. את כל מה שכתבתי לך שמעתי מרופאת השד שלי- יש קשר בין טיפולי פוריות לסרטן שד, בהחלט יש לדבריה.

בשורה התחתונה- המשיכי לנסות ובתקווה שתצליחי, אבל התחילי כבר עכשיו מעקב אצל כירורג שד, אל תוותרי על זה! זה לא כואב, לא אמור לעלות לך כסף (קופות החולים מממנות הכל לנשים בקבוצת הסיכון), וזה יכול להציל חיים ביום מן הימים. בהצלחה! (אם את בכללית בצפון, אני יכולה להפנות אותך לרופאת השד הנהדרת שמטפלת בי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקמיק- סרטן השד

נני
    01/11/2007

שלום לך,
    את כל כך נחמדה שממש ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת.
    ראשית כמובן תודה.
    *עד כמה שאני יודעת אין לנו רקע גנטי במשפחה .
    *טרם נבדקתי (לא מעירה דובים משנתם) ובטח שלא כשאני אובססיבית לילד. (זה נשמע נורא) אבל מעדיפה לאחר הריון לבדוק .
    *עד כמה שנדמה לי אין לי בעיות בשד אך בהחלט יש קשר בין הזריקות לבין סרטן שד ובכלל.
    *אני חברת קופת חולים מכבי וכן אשמח לדעתך בכל זאת מי היא הרופאה שלך.

מאחלת קליטה מהירה בעזרת השם ורב תודות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקה

טל
    01/11/2007

אני שמחה אם עזרתי. הייתי ממליצה לך בכל זאת להיבדק (דוקא בגלל התשוקה לילד והטיפולים, אני יודעת, תאמיני לי שאני יודעת מה את עוברת, אבל אמרתי לך מה שהרופאה אמרה לי- אין תחליף לגילוי מוקדם- מקווה שלעולם לא תזדקקי- אבל גילוי מוקדם יכול למנוע כריתה בעתיד, וטיפולים כימותרפיים שפוגעים בשחלות- אצל אמי התגלה הסרטן בשלב כל כך מוקדם, שהיא נזקקה לניתוח אחד להסרת הגידול ללא כריתה וללא כימו. אני לא צריכה לספר לך מה קורה במקרים רבים אחרים). את לא מעירה דובים משנתם- את רק בודקת מרחוק אם הם ישנים טוב ולא צפויים להתעורר בקרוב...
    סרטן שד מהסוג שבמשפחתי, מתפרץ לרוב באוכלוסיה אצל נשים בגילאים 45-50, אבל דוקא בגלל הגירוי האסטרוגני הרב שאנו מקבלות בטיפולי הפוריות- יש חשש להתפרצות בגיל הפריון ולכן חשוב להיבדק דוקא עכשיו.
    הרופאה שלי היא ד"ר אנגלמן- מדהימה, ממליצה עליה בחום- היא מלווה אותי החל מהתפרצות המחלה אצל אמי. היא מקבלת במרפאת זבולון של הכללית, אבל ידוע לי שניתן להגיע אליה גם פרטי. הטלפון שלה במרפאה (כל יום) הוא 04-8787909 והנייד שלה הוא 054-5390588.

מאחלת לך הצלחה בטיפולים במהירות ובקלות, ושלעולם לא תזדקקי למידע שנתתי לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית-לד"ר שחר קול

נני
    01/11/2007

שלום,
    אני צורכת כבר כמעט שנה חומצה פולית וטרם נקלטתי להריון.
    האם עליי להפסיק או לעשות הפסקה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

פרופ' שחר קול
    01/11/2007

אין סיבה לעשות הפסקה.
    מדובר בויטמין שאינו קשור כלל לנושא הפוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו