נרות אנדומטרין ודימום - דחוף !

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נרות אנדומטרין ודימום - דחוף !
    חסוי
    05/06/2010

בוקר טוב,

אני לאחר מחזור טיפול ראשון בהזרעה. לפני ההזרעה הזרקתי 75 יח' של גונאל F על בסיס יומיומי עד אשר מספר זקיקים הבשילו ואז הוזרק אוביטרל. יום למחרת (25.5) בוצעה השבחת זרע ומיד לאחר מכן הזרעה. החל מיום המחרת (26.5) התחלתי ליטול נרות פרוגרסטרון מסוג אנדומטרין לשם תמיכה, פעמיים ביום סך הכל (בוקר וערב). הבוקר (5.6), כשבוע וחצי לאחר התחלת השימוש באנדומטרין, הופיעו הפרשות דמיות... את בדיקת הדם להריון אני אמורה לבצע ביום שלישי הקרוב. אני מאוד מודאגת ... היום יום שבת ואין לי אפשרות לשוחח עם אחיות מרפאת הפוריות. הייתי מעוניינת לדעת האם מי מבאי/ות הפורום מכיר תופעות לוואי של אנדומטרין ? האם זה נורמלי בשלב זה לדמם ? באם מדובר בדם הווסת (לצערי) הרי שהיא צריכה להופיע בעוד מספר ימים... האם ייתכן שבמידה ואין זו התחלת דימום ווסת, מדובר חלילה בהפלה ???

במידה ומישהו יודע או מכיר את התופעה המדוברת, אשמח לחוות דעת (גם אם אינך רופא/ה)

תודה ושנדע רק בשורות טובות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום

מאיה
    05/06/2010

ייתכן דימום קל מפציעה הנגרמת ממוליך האנדומטרין. דימום של ממש לא סביר שמקורו בפציעה כזו אבל הוא גם לא מרמז בהכרח שאין היריון.
    לאחר גירוי זקיקים בזריקות הורמונליות לעיתים כשלא נקלט היריון הווסת מקדימה... אני מקווה שזה לא המצב אצלך. יש הריונות שמתחילים בדימום. דעתי האישית היא קודם כל שתמשיכי את האנדומטרין ואם הדימום הוא יותר מדמם קל בניגוב- תתקשרי לרופא שלך ביום ראשון.
    למיטב הבנתי, דימום בשלב הזה אינו יכול להיות הפלה כי גם היתה הפרייה והשרשה זה עדיין לא נחשב היריון ומה שעדיין לא היריון לא יכול ליפול. אבל זה לא משנה כרגע, משנה כרגע שתמשיכי בתמיכת האנדומטרין עד להתייעצות עם רופא.
    מבינה את הלחץ, מקווה שיתפתח באופן חיובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מאיה

חסוי
    05/06/2010

תודה רבה על הסיוע, את מכירה את זה שמרוב לחץ את לפעמים לא חושבת שיש אחרות במצב שלך ? אז הבוקר כשמעט נרגעתי החלטתי לבדוק האם ישנם מקרים נוספים דומים לשלי... כרגע אכן מוקדם מכדי לדעת ועדיף להמנע ממחשבות שליליות ולהמתין לבדיקת הדם. כולי תקווה שהכל יתנהל כשורה.

שוב תודה על המשוב, שיהיה גם לך בהצלחה ובשורות טובות במהרה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר דוד ישי
    05/06/2010

דימום קל ולפעמים אפילו חזק , אינו מעיד בהכרח על כשלון הטיפול. את צריכה להמשיך בטיפול לפי התוכנית ולעשות בדיקת דם להריון ביום שנקבע לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    05/06/2010

תודה רבה על המענה, ד"ר. שבוע טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו