התייעצות לגבי המשך טיפול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי המשך טיפול
    אני
    09/06/2010

שלום לרופאים,
    בשל בעיית זרע OTA, עברתי הפריה ראשונה, השבוע היתה שאיבה של 5 ביציות - היו רק 6 זקיקים (לא היו הפריות בכלל) ולכן כמובן גם לא נעשתה החזרה.
    הפרוטוקול היה קצר גונל 187.5 ולאחר 5 ימים גם צטרוטייד 0.25, ואוביטרל.
    אני בת 33.5 אצלי הכל תקין.
    האם הייתם ממליצים לי על פרוטוקול קצר או ארוך?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי המשך טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצות

פרופ' אלכס סימון
    09/06/2010

1. פרוטוקול קצר
    2. לברר עם היחידה סיבות לאי ההפריה. האם הביציות היו בשלות? האם בוצע ICSI?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אני
    21/06/2010

לבסוף הביציות הבשילו - ואף איכותן היתה טובה, ונעשתה מיקרומניפולציה ולמרות זאת לא היו הפריות.
    מדוע לא היו הפריות למרות המיקרומניפולציה? האם זה מעיד על בעיה יותר קשה/מורכבת מבעית הזרע OTA?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי מעבדת בית חולים

אפרת
    21/06/2010

אני לא מאמינה גדולה במעבדה של המדיקל סנטר...(לא יודעת איפה עשית )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "לבסוף הבשילו"

פרופ' אלכס סימון
    21/06/2010

מה שמלמד שהוצאו לא בשלות ורק לאחר מספר שעות הבשילו במעבדה. ביציות כאלו מופרות בשיעור נמוך יותר. צריך לשאוף להבשלה בתוך הגוף ולא מחוץ לגוף.
    אם זה הסיפור, אזי אין קשר ישיר ומוחלט ל OTA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .... עוד שאלה

אני
    22/06/2010

מבלי לנקוב בשמו של ביה"ח, האם כדאי לנסות לעבור לבי"ח אחר?(עקב שאיבת ביציות לא בשלות )

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני

פרופ' אלכס סימון
    23/06/2010

הרופאים לא נוהגים להמליץ על מעבר לבית חולים זה או אחר. אחרת, ד"ר קול היה מציע לטפל רק באלישע, אני הייתי מציע לטפל רק בהדסה, פרופ' דירנפלד תחשוב שרק לכרמל צריך להגיע, וד"ר ישי היה מצטרף לדעתה של פרופ' דירנפלד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' סימון

אני
    24/06/2010

תודה רבה על תשובותיך הענייניות והמהירות תמיד.
    אני מאוד מוטרדת מהתשובות שקבלתי בביה"ח, אינני רופאה ולכן מבקשת את חוות דעתך המלומדת.
    לאחר השאיבה אחות המעבדה אמרה לי שרוב הביציות לא היו בשלות ולכן שמים אותן באינקובטור כדי שיבשילו וייתכן ובעלי יצטרך לתת זרע גם למחרת השאיבה.
    למחרת בבוקר מוקדם התקשרנו למעבדה לשאול אם יש צורך לבוא לתת זרע שוב, והתשובה שקבלנו היא שלא היו הפריות.
    לאחר כשבוע בקשתי להתייעץ עם רופא- הוא אמר שהביציות בסוף הבשילו ואיכותן היתה טובה, ושנעשתה מיקרומניפולציה ולא היו הפריות.ולכן - נכשל.
    אני שואלת -אם הביציות הבשילו לאחר זמן מה באינקובטור, בעלי לא היה אמור לבוא לתת שוב פעם זרע? אני מניחה שהזרע שנתן בזמן השאיבה כבר לא היה איכותי לאחר זמן מה.
    יש לי תחושה שמשהו לא בסדר, אולי אני טועה ולכן מבקשת חוו"ד כמובן מבלי לנקוב בשם ביה"ח ו/או הרופאים.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני

פרופ' אלכס סימון
    24/06/2010

את אומנם טועה. הזרע שניתן על ידי הבעל נשמר באינקובטור ומסוגל להחזיק מעמד הרבה מאוד זמן - לעיתים עד שלשה ימים. כך שאם הזרע שניבדק למחרת היום היה בתנועה, אין צורך במתן זרע נוסף. הבעיה היא בביציות המבשילות מאוחר, עובדה היא שלא היו די טובות להפריה.
    במקרים מעין אלו אני נוהג לדחות את השאיבה עד שהזקיקים נעשים ממש גדולים 21-22 ממ ונותן שתי זריקות אוביטרל להבשלה. זה מה שיש לבצע אצלך בפעם הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו