מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסטרוסקופיהליהי09/06/2010
שלום רב,
אני כרגע עושה בדיקת הסטרוסקופיה אבחנתית ללא הרדמה, לאחר שטיפול ראשון של IVF נכשל וגם מחזור אחד של מוקפאים. לבקשתי, הרופא שלח אותי לבדיקה למרות שהכל לכאורה נראה תקין. לשאלתי, במידה והבדיקה תצא טובה, כפי שהרופאים סבורים, מה עוד כדאי לי לבצע כדי להיות רגועה ובטוחה שהכל תקין?
אני רוצה לציין שאני בת 37.5 ללא עבר של הפלות או הריונות, הרירית שלי תמיד מעובה בצורה יפה מאוד( 14 ומעלה), העוברים שנותרו והופרו היו "מושלמים", כהגדרתם.
מה עוד כדאי לעשות? מה הסיכויים לאישה בגילי עם ההסטוריה שפירטתי להיקלט בסופו של דבר?
האם צריך להימנע מיחסי מין לפני הבדיקה הזו ( גם אם אני נוטלת גלולות כרגע)?
מודה לכם על התשובה,
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה(:
ליהי09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ' אלכס סימון09/06/2010נתחיל ב"רגע של עברית":
HUSTERA ביוונית הוא רחם. בעבר, התנהגות בלתי הולמת ותגובה רגשית מוגזמת שאיפיינה בעיקר את הנשים יוחסה לתפקוד לקוי של הרחם ואפילו שינוי מיקומו בגוף כך שלחץ על אברים שונים והביא לתגובה הנפשית החריגה. היפוקרטס כשצפה בתסמינים הללו של הנשים והיות וזה יוחס לרחם טבע את המונח - HYSTERIA = תגובה שמקורה ברחם. אם כן היסטרוסקופיאה היא הסתכלות לתוך הרחם.
ולמה כל זה נאמר? כי איני חושב שאחרי כשלון אחד של IVF והחזרת עוברים צריך לבצע הסטרוסקופיאה. לפעולה יש סיבוכים ועליה להתבצע רק כשצריך. אז אולי "ההיסטריה" של הרופאים והמטופלות דוחפים לביצוע פעולות מיותרות?
ולשאלתך, שיעורי ההריון בהפריה חוץ גופית קשורים לגיל בעיקר ואיכות עוברים. ההצלחה 30-40%. יש למצוא את הפרוטוקול הנכון, העוברים הטובים , ההחזרה החלקה על מנת להשיג את ההריון. כשלון בודד אין בו לרמז על בעיה מהותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)