הסטרוסקופיה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הסטרוסקופיה
    ליהי
    09/06/2010

שלום רב,
    אני כרגע עושה בדיקת הסטרוסקופיה אבחנתית ללא הרדמה, לאחר שטיפול ראשון של IVF נכשל וגם מחזור אחד של מוקפאים. לבקשתי, הרופא שלח אותי לבדיקה למרות שהכל לכאורה נראה תקין. לשאלתי, במידה והבדיקה תצא טובה, כפי שהרופאים סבורים, מה עוד כדאי לי לבצע כדי להיות רגועה ובטוחה שהכל תקין?
    אני רוצה לציין שאני בת 37.5 ללא עבר של הפלות או הריונות, הרירית שלי תמיד מעובה בצורה יפה מאוד( 14 ומעלה), העוברים שנותרו והופרו היו "מושלמים", כהגדרתם.
    מה עוד כדאי לעשות? מה הסיכויים לאישה בגילי עם ההסטוריה שפירטתי להיקלט בסופו של דבר?
    האם צריך להימנע מיחסי מין לפני הבדיקה הזו ( גם אם אני נוטלת גלולות כרגע)?

מודה לכם על התשובה,
    ליהי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסטרוסקופיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה(:

ליהי
    09/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה

פרופ' אלכס סימון
    09/06/2010

נתחיל ב"רגע של עברית":
    HUSTERA ביוונית הוא רחם. בעבר, התנהגות בלתי הולמת ותגובה רגשית מוגזמת שאיפיינה בעיקר את הנשים יוחסה לתפקוד לקוי של הרחם ואפילו שינוי מיקומו בגוף כך שלחץ על אברים שונים והביא לתגובה הנפשית החריגה. היפוקרטס כשצפה בתסמינים הללו של הנשים והיות וזה יוחס לרחם טבע את המונח - HYSTERIA = תגובה שמקורה ברחם. אם כן היסטרוסקופיאה היא הסתכלות לתוך הרחם.
    ולמה כל זה נאמר? כי איני חושב שאחרי כשלון אחד של IVF והחזרת עוברים צריך לבצע הסטרוסקופיאה. לפעולה יש סיבוכים ועליה להתבצע רק כשצריך. אז אולי "ההיסטריה" של הרופאים והמטופלות דוחפים לביצוע פעולות מיותרות?
    ולשאלתך, שיעורי ההריון בהפריה חוץ גופית קשורים לגיל בעיקר ואיכות עוברים. ההצלחה 30-40%. יש למצוא את הפרוטוקול הנכון, העוברים הטובים , ההחזרה החלקה על מנת להשיג את ההריון. כשלון בודד אין בו לרמז על בעיה מהותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו