שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    הללויה
    12/06/2010

שלום לרופאים ושבוע טוב,
    בת 40. עדיין ללא ילדים.
    לפני כשבועיים, ב-ivf רביעי נכנסתי להריון, אך לצערי היתה לי הפלה טבעית בשבוע 7.5. בהתחלה ראו דופק איטי אך תוך מס' ימים כבר לא ראו דופק, ולאחר יום העובר נפל. לא עשיתי גרידה כי הוא נפל במלואו.

קיבלתי בטיפול זה פרוטוקול שונה מהשלושה הקודמים. ידוע לי כי אתם ממליצים כאן שאם נקלט הריון אזי כדאי לחזור על אותו פרוטוקול בפעם הבאה שרוצים להכנס להריון.

א. האם לדעתכם גם במקרה של הקלטות ואח"כ הפלה, רצוי לחזור על אותו פרוטוקול? האם הוא נחשב גם במקרה זה כפרוטוקול מנצח עבורי?
    ב. מה אתם ממליצים כעת? לחכות למחזור הבא ומיד להמשיך? הבנתי כי יש סברה שבגלל שבכל זאת נקלטתי, כדאי כמה שיותר מהר לנסות להכנס להריון סמוך להפלה. מה דעתכם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובה

הללויה
    13/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חסוי
    13/06/2010

תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רופאים יקרים

הללויה
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

פרופ' אלכס סימון
    13/06/2010

לא ניראה לי המושג, פרוטוקול מנצח. ניתן להשיג הריון בכל פרוטוקול ובתנאי שבאותו חודש יתקלו די ביציות ועוברי איכותיים. אני מניח כי הרופא ישתמש באותו פרוטוקול. כדאי להמתין חודש ולחזור לטיפול ולא מיד להתחיל. תני לגוף - לרחם לנוח חודש ולחזור לעצמו לפני המעמסה החוזרת של ההורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לפרופ' סימון ושאלה נוספת

הללויה
    13/06/2010

שלום פרופ',

ההפלה היתה ב- 1/6 . סביר להניח שתוך חודש -חודש וחצי תגיע הוסת, כך הבנתי. אז החודש הזה לא מספיק כדי שהגוף יתאושש? אתה מתכוון לחודש נוסף של התאוששות?
    כמו כן, הפרוטוקול שלי הוא לקחת ביום השני לוסת במשך שבועיים גלולות גינרה, לחכות לוסת הבאה ואז להתחיל עם השראת ביוץ. כלומר שגם פה יש עוד שבועיים של שקט מההורמונים. (שהם בכמויות מפוצצות אגב, 6 אמפולות של מנוגון!)
    האם כל הזמן הזה אינו מספיק וצריך לחכות עוד חודש?

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי התאור שלך - זה בהחלט מספיק

פרופ' אלכס סימון
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו