אסטרדיול גבוה וגירוי יתר - די דחוף!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול גבוה וגירוי יתר - די דחוף!
    דורית
    13/06/2010

בת 33 ללא ילדים.
    מחזור סדיר, כ 25 יום.
    טיפול החודש - איקקלומין - 100 מי"מ 4, פרוגינובה - שלוש פעמים ביום, י"מ 9-12.
    היום, י"מ 12 - מעקב זקיקים -
    רירית 5.3 מ"מ - מרקם תקין (אני יודעת שזה בגלל האיקקלומין),
    זיקיקים - 12, 19, 22 (ועוד קטנים).
    בדיקת דם - אסטרדיול 7984 (לא טעות בהקלדה), פרוגסטרון 2.6.
    האחות מסרה לי את הוראות הרופא - להזריק הערב חצי מכמות האוביטרל. כששאלתי מדוע רק חצי, השיבה שזה בגלל שהאסטרדיול גבוה ויש סכנה שאם אזריק את כל הכמות יהיה גירוי יתר. ניסיתי לשאול איך זה קשור וכיצד יכול להיווצר גירוי ייתר אך היא לא ידעה לענות לי. אולי תוכלו אתם, רופאים יקרים, להסביר מעט על הקשר שבין אסטרדיול גבוה, אוביטרל וגירוי יתר?
    בנוסף, האם ערך האסטרדיול הגבוה יכול לנבוע מנטילת הפרוגינובה (שהרי זה אסטרדיול)?האחות אמרה שזה לא קשור אבל לי זה לא נראה הגיוני שזה לא קשור.
    המון תודה, על עכשיו מראש ועל בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את ממש צודקת

פרופ' אלכס סימון
    13/06/2010

חלק מהרמה הגבוה נובע מהפרוגינובה שנימדדת בדם הרי זה אסטראדיול. בכל מקרה עדיין רמה אסטראדיול גבוהה יחסית. רמה גבוה מעידה על גיוס רב של זקיקים שלא תמיד מדווחים או ניראים בעל קול. הרבה זקיקים = גירוי עודף של השחלה. אם נותנים אוביטרל במינון נמוך גורמים לביוץ רק לאלו הבשלים. הקטנים יותר לא יגיבו לרמות נמוכות של אוביטרל והסיבוך של גירוי עודף והווצרות ציסטות ותפיחות של השחלות עשוי להימנע. הציסטות והתפיחות לעולם יופיעו לאחר זריקת אוביטרל המגרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ סימון - האם אני מבינה נכון?

דורית
    13/06/2010

מה היא ההגדרה של גירוי יתר - האם המצב בו אני עומדת היום בו יש זקיקים רבים/גירוי רב או רק המצב שלאחר ה"מפגש" עם הגונדוטרופין הכוריוני?
    האם מה שאתה אומר זה ש גירוי יתר ברמה מסוימת במצב זה הוא בלתי נמנע?
    גם אם התשובה היא כן וגם אם לא, האם עלי לצפות לתופעות פיזיות כלשהן?
    תודנ רבה על התשובה המפורטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לקרוא על גירוי יתר שחלתי

פרופ' אלכס סימון
    13/06/2010

לא ניתן בפורום לפרט מה הוא הסנדרום. תקצר היריעה מלהסבירו. ניתן לסכם שהוא נובע המטיפול ההורמונאלי, גיוס עודף של זקיקים ואלו מתפתחים לציסטות לאחר ביוץ רק בהשפעת אוביטרל.
    ככל שרמת אסטראדיול גבוהה יותר, כך הסיכוי לתופעות עולות. במקרה שלך אין יותר מידי זקיקים והאסטראדיול בחלקו מהפרוגינובה. אולם עדיין יתכן ותחווי תפיחות בטן והרגשת כבדות מסויימת בבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

דורית
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו