אוטרוגסטן,תמיכה - אנא עיזרו לי !!!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אוטרוגסטן,תמיכה - אנא עיזרו לי !!!
    דורית
    15/06/2010

אנא עיזרו לי למרות האורך של השאלה...... אין לי את מי לשאול!!!!!
    שלום רב לרופאים...
    בעברי שני הריונות שהסתיימו בהפלות טבעיות בשבועות - 5 ו 7.
    הרופא נתן לי בטיפול שעבר מירשם לאוטרוגסטון 200 והנחה שבמידה והבטא תהיה חיובית יש להשתמש בתרופה במתן וגינלי שלוש פעמים ביום.
    החודש, טיפול באיקקלומין 100 (י"מ 4-9), פרוגינובה (י"מ 9-11) אוביטרל, הזרעה (י"מ 14 ו 15).... בדף הפרוטוקול, היה מסומן "כן" בתמיכה לוטאלית אך הרופא לא אמר לי כלום בעניין וגם לא צרף תרופה בדף מירשם התרופות של החודש.
    לא ניתן להשיג את הרופא ולכן האחות המלווה אמרה לי להשתמש במרשם שניתן לי עבור מצב של תחילת הריון.
    בהתחלה, לא פיקפקתי ורכשתי את התרופה אותה אני אמורה להתחיל מחר (י"מ 16). במחשבה שניה, אולי המינון שניתן לתמיכה בהריון צעיר שונה מזה עבור תמיכה בשלב הלוטאלי?
    מעיון באלון יש את התרופה במינון של 200 ו 100....
    בנוסף, בדיקות הדם לפרוגסטרון של שבוע לאחר האוביטרל הראו ערכים של סביבות 30 במחזור טבעי ו 55 במחזור עם איקקלומין - להבנתי זו רמה מספיקה של פרוגסטרון אז מדוע לקבל תוספת תרופתית? ממעקבים קודמים, אני מקבלת מחזור 14 יום אחרי הביוץ כך שאין כאן מצב של שלב לוטאלי קצר.
    כל זאת בנוסף להוראה הלא חד משמעית (סימון עיגול סביב המילה "כן" בלבד..) של הרופא מביא אותי לפקפק בנחיצות של התרופה...

אנא עיזרו לי ... אינני רוצה לצרוך הורמונים שאין בהם להועיל אל אחת כמה וכמה להזיק.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטים ששכחתי ושאלה

דורית
    15/06/2010

שכחתי לציין כי אני בת 33 ללא ילדים, מחזור סדיר, כל הבדיקות שלי תקינות עד כה.בעיקרון בטיפול עקב בעיית זרע.
    ושאלה נוספת - האם יש מניעה לקיים יחסי מין בתקופת מתן התרופה?

שוב,
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטלת את השאלה

דורית
    16/06/2010

מקווה שתקראו את ההודעה לפני שתשקיעו במתן תשובה...
    הצלחתי להשיג את הרופא בינתיים והוא אמר שהתמיכה אליה התכוון זה הפרוגינובה ולכן אינני צריכה להשתמש בנרות!!!
    למרות שלקחתי נר אחד בבוקר, אני מאוד שמחה מהעניין כמובן (זה קצת מיטרד)!!
    תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו