מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונאלי- אנא עזרו לי בהבנהנעמה23/06/2010
שלום,
אני בת 26, אובחנתי לפני 8 שנים כפוליציסטית, לקחתי 8 שנים דיאנה, וכעת אני רוצה הריון. שבוע הבא יש לי אולטראסאונד לבדיקת שחלות, אבל בינתיים יש בידי בדיקת הורמונים, שהייתי מאוד רוצה להבין.
נראה כאילו LH מאוד נמוך ו-FSH קצת גבוה, ובמיוחד נראה שאסרודינול E2 נמוך. מה זה אומר? האם יש כאן סיכוי להריון טבעי? אודה לכם מאוד לכל מידע שתוכלו לספק לי, אני במתח וסקרנית, וממש רוצה לדעת. אלה הערכים:
ESTRADIOL (E-2) <25
LH 2.4
FSH 10.1
פרולקטין- 6
DHEA SULPHATE- 1.87
TSH- 2.45 (אני מטופלת באלטרוקסין מזה כשנתיים לפחות, הערך שלי בעבר היה מעל 10)
תודה מראש,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב. הבדיקה נערכה ב...
נעמה23/06/2010הבדיקה נערכה ביום השלישי למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בבקשה ענה לי
נעמה23/06/2010האם זה תקין? מה פירוש E2 נמוך כל כך וההפרש הגדול בין LH ל-FSH בכיוון ההפוך מהמצופה לשחלות פוליציסטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ' אלכס סימון23/06/2010רמת LH גבוהה לעומת FSH למרות ששניהם בטווח הנורמה. אם זה מתווסף לווסת לא סדיר, אזי אומם את פוליציסטית. נדרש טיפול לגרימת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ סימון - דחוף!
דורית24/06/2010פרופסור סימון שלום!
נראה לי כי התבלבלו קצת הנתונים...
רשום כי FSH 10
ו LH 2.4
ולא להפך.....
כלומר היחס הוא לטובת ה FSH בכלל (הוא הגבוה מבין השניים).
בנוסף, האסטרדיול נמוך מאוד!!
אני במצב דומה ולכן "מקפיצה" שוב וחשובה לי תשובתך
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית ובכלל
נעמה24/06/2010אני ביררתי קצת ולפי מה שאני מבינה זה שיש הפרש גדול בינהם (ואולי הכיוון לא כל כך משנה) יכול לרמז על שחלות פוליציסטיות. אני כבר הבנתי שרק אולטארסאונד יגיד מה באמת המצב, ואני גם חושבת שעם הורמונים גבוליים כאלה יש אולי מקום לנסות חודש חודשיים הריון טבעי ולעשות כל חודש בדיקות הורמונאליות לראות אם הערכים משתנים (אצלי למשל בגלל שלא מזמן הפסקתי גלולת אני מעריכה שהערכים עוד יעלו... ולא לטובתי....), אני מניחה שרופא ייתן די מהר איקוקלימין, אבל אהיה יותר חכמה שבוע הבא. בהצלחה לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
דורית24/06/2010יול להיות שמה שאת אומרת הוא נכון אבל מבירורים שאני עשיתי, יחס גבוה- מעל 3, לטובת LH יכול לרמוז על שחלות פוליציסטיות ואילו לטובת FSH יכול לרמוז על תגובה שחלתית ירודה.
בגלל זה אני נורא רוצה לקבל תשובה ומה שרשם פרופ' סימון נראה לי מוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
נעמה24/06/2010אני גם מאוד סקרנית לראות את תשובת הפרופסור, ואני מכירה את הדברים שאת אומרת ולכן גם לי התשובה שלו נראית מוזרה. אולי הוא לא עונה לך כי זה חלק משרשור וכדאי לך לפתוח הודעה חדשה ולשאול מה זה אומר LH גבוה מ-FSH....
יש לי עוד הרבה דברים להגיד לך, נראה לי שאנחנו מוטרדות מאותה בעיה, אבל אני לא רוצה להאריך כאן במילים- רק אומר שמבין דבר אמר לי להיזהר עם הפרשנות של ההורמונים, זה לא נותן תמונה מלאה, צריך אולטראסאונד, וגם לבצע בדיקות חוזרות ולעקוב אחרי זה אצל רופא נשים לזמן מה, ובינתיים לקוות להריון טבעי... ונשאלת השאלה גם מתי הפסקת גלולת, כי גלולות מורידות גם LH וגם FSH וגם אסטרדיול לפי מה שהבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר למוטרדות
פרופ' אלכס סימון24/06/2010ההגדרה קובעת LH גבוה פי 3 מ FSH הוא אחד הסמנים לשחלות פוליציסטיות. אמרתי אחד הסמנים מפני שזה לא תמיד כך ןלא כל פוליציסטית מתנהגת לפי זה. מה שחשוב הוא שצריך אומנם על קול ויותר חשוב הוא - אם הווסת לא סדיר, הביוץ לא סדיר, ולכן מומלץ על טיפול באיקקלומין. בוודאי שיתכן הריון עצמוני. אבל אם הווסת אחת לשלשה חודשים, הסיכוי להריות הוא אחת לשלה חודשים. מי מוכן להמתין לזה? ומתי יהיה הביוץ? צריך לעקוב לעיתים תכופות, אובדן ימי עבודה, טירטור וכד. הכל נפתר עם CC = איקקלומין. חבל לטחון ולטחון על רמות ההורמונים. לא מטפלים בהורמונים מטפלים בביוץ לא סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)