מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדר; קול: IVF לפני כימותרפיהריבקי04/11/2007
דר' קול שלום,
אני נשואה בת 28 בלי ילדים. התגלה אצלי גוש בשד שהתברר בשבוע שעבר בביופסיה כסרטן של בלוטות החלב- invasive lobular cancer. אני מועמדת לניתוח ואחריו כימותרפיה. התעניינתי לגבי אפשרות של שאיבת ביציות והקפאת עוברים לפני הכימותרפיה, כדי להרות אם ואחרי שאבריא. נאמר לי על ידי האונקולוג כי לא כדאי לי כיוון שהתהליך קשור במתן אסטרוגן ופרוגסטרון ודווקא סוג סרטן זה נמצא במחקרים כמאד רגיש לחומרים האלה ועלול לגדול מאד בעקבות הטיפול או אפילו להפך לגרורתי. מצד שני אמר שכיוון שהטיפול בכימו מאד אגרסיבי לא מאמין שאוכל להרות אחריו, ואנחנו מאד רוצים ילד!
מה דעתך? האם מסכים איתו? האם אפשר לשאוב ביציות ולהפרותן ללא שימוש בחומרים אלו?
ואם בכל זאת אחליט לעבור IVF, האם יש סיכוי שהביציות שלי מכילות תאים סרטניים שיחזרו אלי כשיחזירו לי את העוברים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה...
ריבקי05/11/2007במקרה שאחליט לעבור את התהליך ואקפיא עוברים, האם אוכל לחכות מספר שנים עד שאהיה בטוחה שהסרטן לא חוזר, לפני שאחזיר אותם? כלומר, כמה זמן אפשר בכלל לשמור עוברים מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני כמותרפיה
פרופ' שחר קול05/11/2007ראשית, אני מאחל לך רפואה שלמה והצלחה מלאה במאבק הקשה הנכון לך. חיזקי ואימצי.
טיפול IVF אינו כרוך במתן אסטרוגן ופרוגסטרון אלא במתן תרופות לגירוי השחלות, ובעקיפין לעליה ברמת האסטרוגן בדם. האם חשיפה כה קצרה לאסטרוגן גבוה היא משמעותית? אף אחד לא יודע.
לאחרונה נכנסה טכנולוגיה חדשה של הבשלת ביציות (IVM) כך שניתן לנסות להשיג עוברים ללא טיפול תרופתי כלשהו. אם את גרה במרכז הארץ, דברי עם דר' דרור מאירוב משיבא.
לגבי השאלה השניה - לא, אם וכאשר יוחזרו לרחם עוברים אין סכנה של החדרת תאים סרטניים.
עוברים קפואים ניתן לשמור בהצלחה שנים רבות מאוד, ללא ירידה בסיכוי להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר' קול המקסים!
ריבקי05/11/2007תודה! תודה! תודה! תודה! תודה! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)