שאלות לפרופסור סימון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לפרופסור סימון
    סיון
    25/06/2010

שלום פרופסור - מתנצלת מראש על אורך הפניה...
    אני מטופלת IVF סיבוב ראשון - על רקע של CF אצל בעלי.
    אתמול עברנו שאיבת בציות ו- TEFNA.
    שאבו 22 ביציות, מתוכם הוזרק זרע ל- 14 ביציות שהיו בשלות, 9 הצליחו להפרות...
    מס' שאלות:
    1. השאירו אותי להשגחה בליל השאיבה וגם בלילה שלאחריו עקב דימום בשחלות מכיוון שהיו מאוד נפוחות וגדולות. בנוסף, הבוקר בבדיקת א.ס (בטן+וגינלי) נראה נוזל בחלל הבטן - מה משמעות הנוזל? האם זה משהו שדורש התערבות כירורגית?
    2. כאבי הבטן לא עוזבים אותי מהשאיבה (בטן תחתונה+רום הבטן) - האם יש סיבה לדאגה?
    כדאי לציין... הכאבים נסבלים, אמנם כואבים ומקשים קצת בהליכה אך נסבלים. התחושה היא כמו התכווצות שרירים חריפה מאוד ולפעמים דקירות.
    3. מהי המלצתך לגבי החזרת העוברים? הפרופסור המנתח המליץ לא לבצע החזרה בימים הקרובים בגלל שהשחלות עדיין מגורות...
    4. נאמר לנו שהזרע שנשאב ב- TEFNA היה מועט לעומת מה שציפו - האם להערכתך נצטרך לבצע עוד TEFNA, ואם כן - יש דרך "לתקן" את הזרע?

תודה רבה, ושוב - מצטערת על השאלות הרבות...

שבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לפרופסור סימון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OHSS

פרופ' אלכס סימון
    25/06/2010

אומנם יש גירוי עודף של השחלות. זה מקור הכאבים שלך. מצריך טיפול שמרני בלבד.
    מציע להקפיא את העוברים ללא איבחון וכשהכל יחלוף להפשירם ולבצע אז את האיבחון,
    על מנת לקבוע מה ניתן לתקן צרך לראות את כל התמונה עם כל הנתונים. על כך לא אוכל להשיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיון
    25/06/2010

תודה פרופסור סימון,
    יש לי רק שאלה נוספת בהמשך לתשובתך.
    כתבת: "מציע להקפיא את העוברים ללא איבחון וכשהכל יחלוף להפשירם ולבצע אז את האיבחון"
    מה הוא האבחון? מה ההבדל בין ביצוע האבחו לפני או אחרי ההקפאה? אשמח אם תוכל להסביר עוד מעט בנושא.
    שוב תודה ענקית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו