מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה לרופאיםאירה01/07/2010
שלום,
אני יודעת שכבר נשאלה השאלה הזו כאן הרבה פעמים וקראתי את התשבה בשאלות הנפוצות ומדובר בחזרה לשיגרה לאחר החזרת עוברים, אתם תמיד אומרים שיש לחזור לשיגרה רגילה לחלוטין לאחר החזרה ומותר להרים דברים וכו'...
אני יום לאחר החזרה ובאמת חזרתי לעשות דברים כמו להרים את הבת שלי ששוקל כ- 9 קילו, להרים את העגלה שלה, לשחק איתה בגן שעשועים, לעשלות איתה ולרדת איתה במדרגות, קניות וכו'... היום עשיתי מאמץ פיזי די גדול ולאחר מכן קראתי באינטרנט שיש פרופסור שממליץ על מנוחה של 5 ימים לאחר החזרת עוברים כי יש סיכוי שמאמץ פיזי יכול לגרום לפליטת העוברים מהרחם (אגב גם הרופא האישי שלי אמר לחזור לשיגרה).
לאחר שקראתי את דבריו של הפרופסור הזה נתקפתי חרדה, מה אם בגלל כל המאמץ שעשיתי היום העוברים נפלטו לי מהרחם? מצד שני יש לי ילדה בת שנה וחצי ובעלי לא בבית עד הלילה אני איתה לבד ולהימנע ממאמץ פיזי ומהרמת דברים כבדים הוא פשוט בלתי אפשרי ואני מוצאת את עצמי מחשבת כל צעד, צואגת מכל פעולה ואני מרגישה שאני כבר הולכת להתשגע אני ממש מתנצלת על האורך של ההודעה אבל מה דעתכם? האם באמת יכלתי לגרום לפליטת העוברים מהרחם? אודה לתגובתכם המהירה כי אני במתח נפשי אדיר ואני מרגישה שכל שניה בא לי לבכות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דורית01/07/2010שלום לך,
האמת אין תשובה אחידה כי חלק מהרופאים ימליצו על מנוחה של יומיים שלושה בלבד וחלקם יגידו שלא צריך בכלל רק ביום הראשון לנוח.
אולם הרופא האישי שלי אמר שלא משנה מה תעשי אם העוברים טובים הם ייקלטו אפילו אם תקפצי
כי אם הגוף רוצה שהם ייקלטו אז תהיה השתרשות .
אולם אם העוברים באיכות פחות טובה וגם תנוחי לאורך כל ה- 12 יום הם לא בהכרח ייקלטו.
לכן , לנסות לפי ההגיון שלנו השכל הישר יש לנסות להתאמץ כמה שפחות אך זה לא בהכרח ייקבע.
לכן אל דאגה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללחוצה
מאיה01/07/2010ראשית הלחץ מובן ומוכר לי מאוד באופן אישי.
הרופאים בכנס פוריות בארה"ב ולכן התשובות שלהן משתהות.
יכולה לספר לך בינתיים, שמחקרים לא הצליחו להוכיח קשר בין התנהגות אחרי החזרה להצלחת קליטת ההריון. האם זה מרגיע אותך? אני לא חושבת שיש לך הרבה ברירה. יש לך ילדה קטנה וברור שאת צריכה להיות איתה ולטפל בה וזה דורש גם מאמץ פיזי.
אני מציעה לך לנסות להיות אופטימית. אם ההריון תקין הוא יתפתח גם אם תנסי להפריע לו... ואם הוא לא תקין הוא לא יתפתח גם אם תנסי מאוד לעזור לו- זו העמדה שאני בחרתי לאמץ מתוך מה שאמרו הרופאים.
מאחלת לך שתשתחררי מהלחץ. לחץ לא משפיע על סיכויי הצלחת הטיפול אבל הוא עושה לא נעים זה בטוח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כך הרגעתן אותי!
אירה01/07/2010זאת החזרה שניה ,הראשונה לא הצליחה היה עובר אחד והוא היה רק "בסדר" עכשיו שני עוברים אמרו לי שהם נראים מושלמים ושהם ממש עוברים של הריון...
נקווה לטוב :-)
תודה רבה על המענה הזריז וערב מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לרופאים
אירה04/07/2010הם לא היו אמורים כבר לחזור?
רק שואלת, לא באה בטענות חלילה לרופאים המקסימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה
פרופ' שחר קול04/07/2010אין הוכחה מדעית ליתרון שבמנוחה לאחר החזרת עוברים.
או במלים אחרות: מנוחה אינה משפיעה על תוצאות הטיפול מבחינת הריון.
מנוחה חשובה אם יש תגובה שחלתית מסיבית, כמפורט ב"שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)