האם אוטרוגסטן מעכב מחזור?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם אוטרוגסטן מעכב מחזור?
    כלנית
    05/07/2010

שלום רב,
    אני מקבלת אוטרוגסטן במינון של 200 פעמיים ביום, אחרי פיוריגון החודש.
    המחזור לא מגיע וגם לא הסימפטומים של לפני מחזור (היום 14 יום אחרי הביוץ ובד"כ אני מקבלת מחזור עד 14 יום) , אבל בדיקת הריון ביתית נתנה תוצאה שלילית. מחכה לתוצאות בדיקת הביתא.
    האם יתכן שהאוטרוגסטן מעכב את הופעת המחזור כולל כל הסימפטומים שלו? הבטן שלי נפוחה יותר מבדרך כלל ויש תחושת מלאות בשדיים. האם גם זה השפעה של האוטרוגסטן?
    אודה מאוד על תשובתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אוטרוגסטן מעכב מחזור?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם אני מקבלת תמיכה

מאיה
    05/07/2010

אוטרגסטן, כמו גם אנדומטרין- הוא תמיכה של פרוגסטרון שאכן מעכבת את הופעת הדימום. התפרקות הרירית והדימום הווסתי ה"טבעי" מופיעים במידה ואין הריון לאחר ירידת רמת הפרוגסטרון והתמיכה שאת מקבלת אינה מאפשרת לפרוגסטרון לרדת באופן טבעי.
    חכי לתשובת הבטא- אם היא חיובית המשיכי בתמיכה עד לקבלת הנחיות מהרופא ואם היא שלילית תקבלי הנחיה מהרופא להפסיק את התמיכה וכמה ימים אחרי זה יופיע הדימום הווסתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור

פרופ' שחר קול
    05/07/2010

כן, התכשיר מכיל פרוגסטרון הגורם לתופעות שהזכרת, ועשוי לדחות את המחזור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו