חשובה לי תשובתכם המקצועית*

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חשובה לי תשובתכם המקצועית*
    איה
    05/07/2010

שלום רב צוות יקר!

שאלתי פונה לכל העוסקים בתחום זה- אנא תשובתכם ודעתכם חשובה לי.

נהנית מאוד מתשובתייך ומהפורום אולם לשאלתי טרם נתקלתי.
    אני בת 42 ללא ילדים במסגרת טיפולי פוריות במחזור טיבעי. המגמה היא להגיע למצב בו אוכל באופן טיבעי להגיע לרמת זקיקים טובה איכותית שתאפשר שאיבה ולאחריה החזרה בהפריה חוצגופית.
    בעבר בעיות כגון הידרוסלפינקס בצד שמאל עד למצב סופי של כריתת חצוצרה שמאלית ימנית בריאה.

כיום לאחר 21 ימים של גלולות "יסמין" ולאחר פרופיל דם של fsh +lh היו גבוהים מין הרגיל fsh הראה 32 ביום השלישי למחזור דבר שלא היה ולא נברא בעברי.
    לעומת זאת בבדיקת us נצפו שני זקיקים בגודל 7 ס"מ בצד ימין ושמאל. כמעט עשרה ימים לאחר המחזור ולאחר שנראו זקיקים אלו ביום השלישי למחזור נראה כי הזקיקים נעלמו כמעט למעט אחד בצד שמאל שהוא בגודל מיקרוסקופי. רירית הרחם דקה ועל פניו נראה כי גלולות היסמין יצרו בגופי פעולה אחרת מימה שציפו הרופאים - הם הגדירו זאת כדיכוי המערכת -תוצאה הפוכה מימה שרצינו.

לשאלותיי:
    1- איך יתכן שלאחר נטילת הגלולות {אסטרוגנים} התקבלה תוצאה של רמות גבוהות?
    2- האם הפרמטר של זקיקים בכל צד משקפים בפן הרפואי פקטור מסויים בייחס לבדיקת דם?
    3-ברור שהרזרבה השחלתית מצביעה על סיכויים נמוכים לאישה בגילי וכך גם התוצאות ובכל זאת האם ניתן לשקול אלטרנטיבה נוספת או שונה מבחינת הגיל, והרצון להרות ללא תרומת ביצית?

אשמח לקבל התייחסות הוגנת לשאלותיי ויותר אשמח אם תפזרו מעט אור בעיניי.
    תודה מראש

איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רזרבה שחלתית

פרופ' אלכס סימון
    05/07/2010

1. לגלולות אין קשר להעלמות הזקיקים. יתר על כן, כל זמן שנוטלים גלולות רמת FSH ן LH תהיה מאוד נמוכה באופן מלאכותי ואין להסתמך על בדיקה זו. ברגע שהפסקת אותם,חסר בגופך אסטרוגן ולכן FSH עלה. חסר אסטרוגן אומר שאין התפתחות זקיקים לביוץ, לכן הרירית דקה. הזקיקים הקטנים שניצפו עברו "הרס" עצמי ללא יכולת להתפתח.
    לעיתים המצב הוא זמני, ואז כשהשחלה "מתעוררת" מתפתח זקיק, אסטרוגן עולה, FSH יורד ויתרחש ביוץ עצמי. מתי זה קורה? לא נדע. לכן, נדרשות בדיקות עוקבות מרובות לתפוס את הרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו