טיפולי IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF
    מעין
    06/11/2007

שלום לפורום.

אני מטופלת IVF לשעבר וכיום.
    לפני 4 שנים עברתי 2 מחזורי IVF בהם הריון ראשון היה כימי והתמוסס לבד, הריון שני היה מוצלח ואני חבה לטיפולים ולרופאים.
    לאחר הולדת בני, כ- 5 חודשים לערך, נקלטתי להריון באופן טבעי אך הוא היה מחוץ לרחם ועברתי כריתת חצוצרה.
    באפריל 2007 התחלתי שוב בטיפולי הפריון, מחזור ראשון הוצאו 4 ביציות מהם היה עובר אחד ולא צלח. במחזור השני היו 6 ביציות עם עובר אחד שגם לא הצליח.
    חשוב לציין כי את 2 המחזורים האחרונים השתמשו הרופאים בפרוטוקול פוריגון + מנוגון קצר.
    המחזור השלישי והאחרון שעברתי שינו לי את הפרוטוקול לדקפיפטיל ולמנופיור קצר. נשאבו 4 ביציות ולא היתה אף הפריה.
    בשיחתי לאחר מכן עם הרופא,קראתי את דוח המעבדה ונראה כי הזרע תקין אך הביציות ברמה ירודה, 2 מתוכן חומות.
    כרגע שונה לי הפרוטוקול לדקפיפטיל ומנופור ארוך.

אשמח אם תואילו ותענו לי על מספר שאלות:

1. מהן ביציות חומות?
    2. האם רמת הטיב של הביציות יכולה להיווצר כתוצאה מפרוטוקול לא מתאים לי?
    3. אין לי את דוחות המעבדה של 2 ההפריות הראשונות, האם הן יינתנו לי לפי בקשה אישית.
    4. האם פרוטוקול דקפיפטיל ארוך הינו "המניב" ביותר ביציות?

תודה לכם.

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מעין

ד''ר דוד ישי
    06/11/2007

איכות הבייציות ( כמו גם העוברים ) נמדדת ע"י כל מני פרמטרים. אחד מהם זה מבנה הציטופלסמה. בייציות עם ציטופלסמה כהה נחשבות לפחות טובות.
    איכות הבייציות אינה קשורה בד"כ לטיפול אלא היא מצב נתון.
    אני מניח שאם תבקשי, תוכלי לקבל את ההערכה של הבייציות בטיפולים הקודמים שעברת.
    חלק מהמחקרים מראים שהפרוטוקול הארוך נותן תוצאות מעט טובות יותר מאשר הקצר. אבל יש מחקרים שמראים אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מעין
    07/11/2007

ראשית, תודה על תשובתך.

האם יש איזושהיא דרך להטיב את רמת הביציות?
    מהו הגורם לכך שביציות יהיו ברמה ירודה שכזו. אני רק בת 31.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מעיין

ד''ר דוד ישי
    07/11/2007

לצערי אין דרך לשפר את איכות הבייציות. כאמור זה מצב נתון. אבל אל תתיאשי. גם אם זה יקח אולי זמן מעט ארוך יותר, אם תתעקשי ותתמידי תצליחי בסופו של דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו