מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי IVFמעין06/11/2007
שלום לפורום.
אני מטופלת IVF לשעבר וכיום.
לפני 4 שנים עברתי 2 מחזורי IVF בהם הריון ראשון היה כימי והתמוסס לבד, הריון שני היה מוצלח ואני חבה לטיפולים ולרופאים.
לאחר הולדת בני, כ- 5 חודשים לערך, נקלטתי להריון באופן טבעי אך הוא היה מחוץ לרחם ועברתי כריתת חצוצרה.
באפריל 2007 התחלתי שוב בטיפולי הפריון, מחזור ראשון הוצאו 4 ביציות מהם היה עובר אחד ולא צלח. במחזור השני היו 6 ביציות עם עובר אחד שגם לא הצליח.
חשוב לציין כי את 2 המחזורים האחרונים השתמשו הרופאים בפרוטוקול פוריגון + מנוגון קצר.
המחזור השלישי והאחרון שעברתי שינו לי את הפרוטוקול לדקפיפטיל ולמנופיור קצר. נשאבו 4 ביציות ולא היתה אף הפריה.
בשיחתי לאחר מכן עם הרופא,קראתי את דוח המעבדה ונראה כי הזרע תקין אך הביציות ברמה ירודה, 2 מתוכן חומות.
כרגע שונה לי הפרוטוקול לדקפיפטיל ומנופור ארוך.
אשמח אם תואילו ותענו לי על מספר שאלות:
1. מהן ביציות חומות?
2. האם רמת הטיב של הביציות יכולה להיווצר כתוצאה מפרוטוקול לא מתאים לי?
3. אין לי את דוחות המעבדה של 2 ההפריות הראשונות, האם הן יינתנו לי לפי בקשה אישית.
4. האם פרוטוקול דקפיפטיל ארוך הינו "המניב" ביותר ביציות?
תודה לכם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעין
ד''ר דוד ישי06/11/2007איכות הבייציות ( כמו גם העוברים ) נמדדת ע"י כל מני פרמטרים. אחד מהם זה מבנה הציטופלסמה. בייציות עם ציטופלסמה כהה נחשבות לפחות טובות.
איכות הבייציות אינה קשורה בד"כ לטיפול אלא היא מצב נתון.
אני מניח שאם תבקשי, תוכלי לקבל את ההערכה של הבייציות בטיפולים הקודמים שעברת.
חלק מהמחקרים מראים שהפרוטוקול הארוך נותן תוצאות מעט טובות יותר מאשר הקצר. אבל יש מחקרים שמראים אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעין07/11/2007ראשית, תודה על תשובתך.
האם יש איזושהיא דרך להטיב את רמת הביציות?
מהו הגורם לכך שביציות יהיו ברמה ירודה שכזו. אני רק בת 31.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר דוד ישי07/11/2007לצערי אין דרך לשפר את איכות הבייציות. כאמור זה מצב נתון. אבל אל תתיאשי. גם אם זה יקח אולי זמן מעט ארוך יותר, אם תתעקשי ותתמידי תצליחי בסופו של דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)