מיואשת...אחרי 3 הפלות רצופות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מיואשת...אחרי 3 הפלות רצופות
    דוריס
    22/07/2010

דר שלום,
    לפני 10 חודשים עברתי טיפול IFV - הוחזרו 3 עוברים נקלט אחד ..שבוע 10 ללא דופק
    קבלתי כדורים להורדה..

חודש לאחר מכן נקלטתי טבעי -לא הגיע לשלב דופק ראו שק ובטא גבוה. היה דימום ונפל לבד...

יהיום-יולי- עברתי טיפול - הוחזרו 3 עוברים יפים כך אמרו הרופאים- a לפי השפה שלכם..היתה כוונה להחזיר 4 אבל בגלל שהעוברים יפים חשבו על 3 בכל אופן, בטא היתה נמוכה 10 ואחרי יומיים 16 הבנתי כבר לבד שההריון לא תקין...והיום כבר התחיל דימום...כנראה שוב נופל לבד...מחר אני בבדיקת בטא ואולטרסאונד

אני לא ממש מבינה מדוע זה קורה? אם העוברים אכן מוצלחים . ואגב - מגיבה טוב לטיפול שאבו 16 ביציות מתוכם הופרו 9 ...והעוברים בסדר אז מה לא בסדר.?.

חשוב לציין שיש לי ילד בן שנתיים והיום אני בת 43 ואותו ילדתי בגיל 41 אחרי טיפול והחזרת 3 עוברים. כאשר לפניו נקלטתי טבעי ובשבוע 10 עברתי גרידה...

כלומר ההיסטוריה שלי דיי "רצופה" בהפלות האמת אני מאד רוצה עוד ילד .
    קבלתי תמיכה אנדומנטרין 100 פעמיים ביום.
    אולי צריכה מינון גבוה לחיזוק? האם יש מה לעשות? האם צריכה בדיקות נוספות ?
    ומדוע ההריון נפסק ולא ממשיך????
    אשמח לתשובה ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות

ד''ר דוד ישי
    22/07/2010

אני חושב שהמרכיב המשמעותי בהפלות החוזרות אצלך , הוא הגיל שלך. הצד האופטימי הוא שאת נכנסת להריון די מהר . אז פשוט תמשיכי עד שתהרי עובר באיכות טובה שלא יפול. במקביל אפשר לעשות בירור הפלות חוזרות , במידה שלא עברת עדיין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה עושים ברור הפלות חוזרות..

דוריס
    22/07/2010

תודה על תשובתך...להשאר אופטימית אתה אומר בסוף יהיה טוב....ככה אומרים. ולבקש בירור הפלות חוזרות? איפה עושים את זה...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוריס שלום

ליה
    22/07/2010

אני לא יודעת אם זנ יעוזר....אנחנו באותה סירה.אותו סיפור קורה לי.
    בגיל 40 ילדתי את ביתי. הריון ראשון ספונטני ללא בעיות 3 הריונות כימיים .כיום אני בת 43 לקראת הפריה חמישית.אני בעצמי לא יודעת עד מתי להמשיך.כשאני מרימה ידיים...מגיע איזה רופא ומשנכע אותי להמשיך כי יש לי נתונים טובים. הבעיה שלנו היא הגיל.אין מה לעשות.בינתיים נמשיך.לנסות לא להתייאש.
    בהצלחה
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליה

דוריס
    22/07/2010

היי ממש התרגשתי לקרוא את מה שכתבת...
    זה מפיל אותי כל פעם מחדש. ואת צודקת לא צריך להתיאש בסוף יקלט...אפילו 2....יופי שמחה.
    באיזה שלב את עכשיו? שיהיה לך בהצלחה ונשתמע והעיקר בשורות טובות. תודה על העידוד הייתי זקוקה לזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוריס

ליה
    22/07/2010

אני שמחה שקצת עודדתי אותך - מה שאני צריכה לעשות לעצמי.
    אני מחכה למחזור שהוא מאחר ב5 ימים.אני אפילו לא טורחת לבדוק אם אני בהריון.בדכ אני יודעת אם אני בהריון עוד הרבה לפני הבדיקה. ואין סימנים.אני אחכה מספר ימים ואז אעשה בדיקת דם.
    בכל אופן צריכה להתחיל הפריה חמישית מהתחלה.לצערי אוזל לי הכסף ואני מגרדת את הטיפול האחרון עם הרופא הפרטי.אם חלילה לא תצליח ההפריה החמישית אני עוברת לקופה מכבי מצאתי רופא טוב שהרופאים כאן מאוד ממליצים. מה שנשאר לי לעשות זה רק לנסות ואין טריקים חדשים שהפרטי יכול להציע - לכן עוברים לקופה.העלויות מאוד משמעותיות. ואיפה את נמצאת? את הולכת לרופא פרטי?
    מצטערת על האורך,כנראה שאני זקוקה לשפוך את הלב...שהוא כואב...

תעדכני ובאמת יהיו רק שמחות,

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה

דוריס
    23/07/2010

בשבילי זה יש את הפורום גם לקבל עידוד וגם הצעות מהרופאים...
    אני מטופלת בכללית ובציבורי לא בפרטי. לא יכולה להרשות לעצמי כרגע. אבל חשבתי לקחת את התיק ולהתייעץ עם רופא מומחה. יש לי עכשיו 9 מוקפאים אבקש שיחזירו 4 אם זה אפשרי אך לא בונה על מוקפאים יותר מדיי...למרות שצריך להיות אופטימים. האמת שהפעם ממש נשברתי. זה ריסק אותי כל פעם נקלט ולא נתפס מעצבן....ולא בטוחה שהסיבה זה הגיל...מקווה שלא.
    טוב אשמח אם נשתמע. דוריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני...

ליה
    23/07/2010

אני אצל אחד הפרופסורים המובילים בתחום.מתייעצת עם פרופסורים מסורוקה שהם חברים של ההורים של בעלי.עשיתי את כל הבדיקות האפשריות.כולם פה אחד אומרים - זה הגיל.אבל יש ניסיםחברה שלי בת 44 נקלטה על ההפריה הראשונה.יש לי עוד חברה בת 40 ופעמיים הריון כימי.אין מה לעשות צריך להתמודד עם זה ולהכיר בעובדות.זה לא אומר שצריך להפסיק כי בסופו של דבר אנחנו נצליח והכי חשוב עם עובר תקין ובריא ויפה.
    אני מציעה לך לעשות את כל הבדיקות כל קרישויות ואם הרופא הנוכחי שלך הוא טוב אז בסדר.
    המומחים הם לא קוסמים הם רק שליחים. אז צריך להתפלל ולקוות לטוב
    בהצלחה לכולנו - אמן!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לרופא...

דוריס
    23/07/2010

בהמשך לכל הסיפור שכתבתי למעלה...היום הייתי בבדיקת בטא נוספת והייתי בטוחה שהיא יורדת
    מאחר ויש לי דימומים. אז לא היא ההפך הוכפלה איך יכול להיות שיש דימומים והיא הוכפלה? נכון שלדעתי עדיין נמוך היה 16 לפני יומיים...הרופא אמר שהסיכוי לא גבוהה להריון תקין. זומנתי שוב ליום ראשון לבדיקה נוספת לא מבינה איך זה יכול להיות????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דוריס

ליה
    24/07/2010

אני לא מאמינה כמה שהסיפור שלנו דומה אך מקווה מאוד שהסוף שלך יהיה יותר טוב משלי.
    תראי, ההריון התחיל והוא התחיל מנקודה נמוכה ואכן יכול להכפיל למרות שההריון לא בהכרח יהיה תקין. אני התחלתי את ההריון האחרון ב23 לאחר מכן 46 ולאחר מכן 126.5 ולבסוף 197 כמובן שזה היה מלווה בדימומים. וכפי שאת מבינה שה הריון כימי.דרך אגב, הדימומים לא מעידים על אי תקינות ההריון. מי שיתן לך תשובות חותכות זה הרופא שלך. אני מאוד מקווה לשמוע ממך שהבטא עולה ועולה ועולה עד שיהיה הריון תקין.
    מחזיקה לך אצבעות!!!
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה

דוריס
    24/07/2010

מצחיק איך שדברים קורים גם לאחרים...לא מאמינה כבר שהבטא תעלה ותעלה יש דימויים אומנם לא "שיטפונות" אבל בהחלט דימומים . הרי זה התחיל נמוך אני לא מצפה לכלום. מחר הבדיקה תעיד.
    חשבתי להתחיל מחזור מוקפאים השאלה אם באמת יכולה ישר אחרי? הגיל פה משחק תפקיד גדול...אין זמן....לא לי ולא לך....למרות שצריך להיות אופטימים בקרתי חברה שילדה בן ביום חמישי..ולידה שכבה בחורה בת 42 וילדה ונקלטה טבעי היתה בדרך לטיפול אז יש ניסים ויש תקווה.
    אסור לנו להתיאששששש מקוה שנמשע בשורות טובת גם אצלי גם אצלך. שייהיה שבוע טוב
    ודעי לך שאני שמחה שאת כל הזמן מעודדת ומחזקת . תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט את יכולה להחזיר את המוקפאים

ליה
    25/07/2010

מייד. אין צורך לחכות. הפעולה כל כך קלה לעומת כל התהליך של ההפרייה.
    עשיתי פיפל היום ומחר מתחילה להזריק ומה שיהיה יהיה...הכל בידי בורא שמיים(אני לא דתייה) אך מאמינה שיש משהו שם למעלה שדואג וידאג לנו. תעדכני...
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה..לא יודעת מה יהיה....

דוריס
    25/07/2010

בנתיים אני בהמתנה. הבטא שוב עלתה. אבל לא הכפילה את עצמה אז בואי אעשה לך סדר . התחיל נמוך ב10 קפץ ל16 הוכפל ל34 והיום היה 54 אין הרבה סיכוי אני יודעת...אבל לאחות לא היה יותר מדיי תשובות בשבילי . היא לא ידעה להגיד לי מה בדיוק קורה...וברור לי שזה לא הכי תקין מאחר ויש לי דימומים....נתאפק עד יום חמישי שקראו לי שוב, כך שמוקפאים לא אקטואלי עדיין....
    לא הבנתי מה בדיוק עשית מה זאת הבדיקה הזאת? שיהיה שבוע עם בשורות טובות ביייייי נשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם הרופא שלך?

ליה
    25/07/2010

הוא צריך להגיד לך מה לעשות. בבדיקה האחרונה של הבטא שלי הרופא שלי אמר לי להפסיק תמיכה...הרי ההכפלה לא תקינה. תקשיבי רק לרופא! דברי איתו עוד היום.
    פיפל זאת בדיקה כמו פילינג לרירית הרחם מעין חידוש הרירית כך שהעובר יוכל להשתרש טוב יותר.אני עושה כי כך הרופא ממליץ וגם נכנסתי להריון עקב זה - למרות שהיה כימי. תשאלי את הרופא שלך לגבי בדיקה זו.לא כל הרופאים חושבים שזה משפר את הסיכויים. תלוי בגישה.
    מה יהיה????בסוף יהיה בסדר - כך אומרים.לפחות יש לנו ילדים..תארי לך נשים שאין להן....
    תודה תודה ותודה על מה שיש. דרך אגב,חשבת על תרומה ביצית?
    אני עדיין מחזיקה אצבעות,
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליה

דוריס
    25/07/2010

זהו שאין לי ממש רופא צמוד. הרופאים הם בבית חולים ורק יום חמישי אשוחח איתו פנים מול פנים. אני לא מטופלת פרטי. ובקשר לבדיקה אשאל גם. יש לי כל כך הרבה מה לשאול מקווה שאזכור הכל. לגבי תרומה לא חשבתי בכלל על הנושא . בשאיבות שואבים כמות גדולה אצלי ...והם אומרים שהם מתפתחים יפה ( A . ונכון מסכימה איתך שיש ילד זה אחרת ואני מאושררררררררררררת מאד מזה. נמשיך לנסות....גם אני וגם את....ואם יבוא יבוא לא יבוא נשאר עם מהאוצר שיש לנו ונגיד תודה והמון תודה על האושר להיות אמא. ביי נשתמע. צריך להיות אופטימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורית

ליה
    26/07/2010

רק עכשיו שמתי לב שקראתי לך דוריס...סליחה.
    קחי נשימה עמוקה.כתבי את כל השאלות על דף כך שתהיה מול הרופא לא תשכחי כלום.
    כנראה שהטיפולים עובדים אחרת בפרטי. גם אצלי שואבים כמות לא רעה בכלל לגילי אבל השאלה הכי גדולה שאף אחד לא יכול לענות עליה....האם כל הביציות לא באיכות טובה...
    כפי שאמרת נהיה אופטימים.
    אני מקווה שתכתבי ביום חמישי שהבטא טובה!!!
    ביי
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דוריס
    26/07/2010

כתבתי בפורום השני בשם אורית ופה זה גם שינה...קטעים
    בכל אופן תודה על הכל ביום חמישי נבדוק את כל העניין. לא רוצה יותר מדיי להתעסק עם הנושא...למרות שהדימומים חלשים יותר...לא יודעת כבר מה לחשוב אתאפק עד יום חמישי
    בתקווה לתוצאות טובות תודה על העידוד את מאד עוזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

ד''ר דוד ישי
    22/07/2010

הטוב ביותר הוא לקבל הפניה להמטולוג , הוא יפנה אותך לבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו