הזרקת 2 אוביטרל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הזרקת 2 אוביטרל
    ליבי
    23/07/2010

ערב טוב

בת 31 מצויה בטיפולי IVF על רקע של בעיית זרע. לאחר 8 סבבים ללא הריון. ביום שני אמורה להתרחש שאיבה 9, לאחר פרוטוקול קצר. היום לאחר 9 ימי הזרקה (גונל 150 ומונופור 1.5), E2 3000, למרות שמצויים 14 זקיקים בגדלים הנעים בין 11-17. קיבלתי הוראה להמשיך להזריק מונופור 1.5 עוד יומיים ולאחר מכן להזריק 2 אוביטרל.

מעולם לא הזרקתי 2 אוביטרל בעבר. חוששת מגירוי יתר. האם ישנה הצדקה לחשש? [החשש נובע מכך שבשלושה טיפולים שאבו לי 26-32 ביציות, לאחר פרוטוקולים עם מינון הורמונלי גבוה מדי].

אשמח לשמוע דעתך.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת 2 אוביטרל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 אוביטרל

פרופ' אלכס סימון
    24/07/2010

רמת E של 3000 אינה כה גבוה. אני מניח כי הרופא מכיר את ההיסטוריה שלך ושקל את המינון ומתייחס בעיקר לזקיקים הגדולים שהתפתחו. על מנת להביא להבשלה טובה יותר הציע 2 אוביטרל. בהחלט יתכן ובתנאים שכרגע קיימים ונתונים נוספים שיש בידי הרופא יש מקום לתת 2 אוביטרל.
    קשה לדעת מה יתרחש במדוייק במחזור זה. אם תקבלי רק 1 אוביטרך ויושגו רק 5 בשלות, תצטערי שלא קיבחת 2 אוביטרל. אם תקבלי 2 ויצאו 25 ביציות, סיכוי לגירוי עודף עולה ותצטערי שלא קיבלת רק 1. הייתי משאיר את ההחלטה בידי הרופא שמכיר אותך טוב יותר מאיתנו, שביצע את השיקולים המתאימים והחליט על 2.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו