הקפאת עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הקפאת עוברים
    אור
    24/07/2010

שלום,

רציתי בבקשה לדעת מדוע לא הוקפאו עוברים?
    IVF מחזור ראשון. שאיבה בוצעה 13.07 הופרו 13 עוברים. בוצעה מיקרומניפולציה ל-7 ביציות. ב-18.07 הוחזרו 2 עוברים. נאמר לי כי לא הוקפאו עוברים. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אומנם אני טרייה בנושא אך נראה לי כי כמות ההפריות שנוצרו היתה יפה ומספקת.
    ושאלה נוספת- אם הזרע הוא מתרומת זרע מדוע בוצעה מיקרומניפולציה? (נאמר לי בעבר כי בד"כ בתרומת זרע לא מבצעים מיקרומניפולציה כי זנ נחשב לזרע "טוב").

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת עוברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוברים שלא הוקפאו

פרופ' אלכס סימון
    24/07/2010

1. לא מקפיאים עוברים שאיכותם אינה טובה. עוברים שאיכותם ירודה לא שורדים את ההקפאה ואין טעם להקפיאלו בטרי. אם. ככל הניראה זו הסיבה
    לעיתים מקפיאים עוברים בתנאי שהם ממשיכים להתפתח באינקובטור עוד יום יומיים. אם אלו שלך לא המשיכו להתפתח, אזי אינם טובים או ראויים להקפאה. כל זאת את צריכה לברר עם היחידה בה את מטופלת. קשה לי לקבל את הצורך שלי במתן הסבר כאשר יש יחידה אחראית לטיפולך ועליה לספק את כל ההסברים גם אם ניראה שאין להם זמן!!! צריך רק לשאול! כי השאלות במקום.
    2. זרע תורם הוא טוב אולם קפוא. שיעורי ההפריה עם זרע קפוא נמוכים יותר מטרי. על מנת שלא לעמוד במצב שלא תתקבל הפריה בכלל, הוחלט בצדק להפרות חלק מהביציות עם ICSI
    אני מקווה שאת גם מדייקת במידע: הושגו 13 ביציות וחלקם במיקרו (7 מהם) או הופרו 13 שמהם 7 כתוצאה ממיקומניפולציה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אור
    24/07/2010

נשאבו 17 ביציות. הופרו 13 עוברים. בוצעה מיקרומניפולציה ל- 7 ביציות.
    תודה על התשובות המהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו