שחלה ימנית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלה ימנית
    דורי
    27/07/2010

שלום,
    אני בת 23, עוד 3 חודשים בת 24. הייתי אצל רופא נשים בעקבות מיחושים בבטן התחתונה בצד שמאל, הוא הפנה אתי לאולטרסאונד ושם קיבלתי את הממצאים הבאים (שדרך אגב מדברים על צד ימין)
    נתוני שחלה ימנית:
    מידות: 22*27 מ"מ
    מרקם: תקין
    הערות: ממצא ציסטי מאורך 10*23 מ"מ בסמוך לשחלה ימין היכול להתאים לפראוויריאן ציסט או הידרוסלפינגס.

כשהגעתי לרופא בחזרה, קיבלתי תשובה של: "זה תקין, לכל הנשים יש את זה ואין ממה לחשוש".
    אני: "אבל מה זה אומר ציסטה, זה מסוכן?"
    הרופא: "לא".
    אני: "או.קיי אבל מה עם הכאבים בצד שמאל?"
    הרופא: "לא יודע, מבחינתי את אישה בריאה".

בבקשה, אשמח להסבר מרגיע ומקיף על ההערות של שחלה ימין שלי ומה זאת אומרת לכולם יש את זה? האם זה יכול לסכן בעתיד את היכולת שלי להפרות? נתוני הרחם תקינים וכך גם של שחלה שמאל.
    מה לעשות עם הכאבים שיש לי בצד שמאל? מלחיצים אותי ואומרים אותי שיכול להיות שזאת דלקת שתסתום/תדביק את דפנות השחלה ואז...
    בקיצור רק מלחיצים ואף אחד לא מסביר הסבר רציף ומנחה מה לעשות.
    אשמח לעזרה,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלה ימנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלה

ד''ר דוד ישי
    27/07/2010

העובדה שהאולטרסאונד לא הראה ממצאים בצד שמאל מקטינה את הסיכוי שמדובר בגורם גינקולוגי לכאבים שלך. אלא אם בתשובה נעשתה טעות לגבי הצדדים. הממצא הציסטי מימין הוא ממצא קטן ודורש בשלב ראשון מעקב בלבד. אין טעם להכנס בשלב הזה לדיונים על מה המשמעות של זה. רוב הסיכויים שהממצא יעלם או ישאאר כמו שהוא מה שהופך אותו לחסר משמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו