מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיק שמתפתח לאטמאיה27/07/2010
מצטערת מראש על האורך אבל חשוב לי לציין את כל הפרטים על מנת שהתמונה תהיה ברורה.
אני בת 31 מנסה להכנס להריון. בפעם הראשונה אורך המחזור שלי בשנים האחרונות אינו ידוע לי מאחר והייתי על גלולות תקופות ארוכות. בשתי הפעמים שעשיתי הפסקה מהגלולות לא ק'יבלתי וסת 4 חודשים.
כעת מנסה להכנס להריון. הפסקתי גלולות ועשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם. להלן התוצאות:
בדיקת דם ביום 3 למחזור:
fsh 7.2
LH 7.2
ביום 12 למחזור: זקיק 10 בשחלה ימנית +זקיקים קטנים. וזקיקים קטנים בשמאלית רירית 7.3 אסטרדיול 152 פרוגסטרון 0.9.
ביום 17 למחזור: זקיק 12 בשחלה ימנית+זקיקים קטנים. זקיקים קטנים בשמאלית. רירית 7.1 לא בוצעה בדיקת דם.
הטכנאית אמרה שבגלל הזקיקים הקטנים נראה לה כמו שחלות פוליציסטיות.
ביום 22- פרוסטרון 1.2
ביום 24- זקיק 17 בשחלה ימנית+זקיקים קטנים. זקיק 11 בשחלה שמאלית+זקיקים קטנים. רירית 5.7.
אני מודאגת מאוד מכך שהזקיק אינו מתפתח בקצב נורמלי (הבנתי שאמור לגדול בקצב של 1-2 מ"מ ביום) וחוששת מאוד שגם הפעם לא אקבל מחזור 4 חודשים, משמע לא אבייץ. האם יש עוד תקווה שהזקיק יגדל לגודל נורמלי? האם זקיק יכול לא להתפתח ומדוע?
ממה שבדקתי באינטרנט כל הבדיקות ההורמונליות שלי תקינות ואין לי שום תסמין של שחלות פוליציסטיות למעט מחזור לא סדיר ושתי פעמים שבהן עשיתי הפסקה מגלולות והווסת לא הגיעה מספר חודשים.
והלכתי לרופא עם התוצאות של כל הבדיקות שעשיתי בחודש האחרון והוא החליט שאו שיש לי שחלות פוליציסטיות או שסתם יש לי מחזור לא סדיר (מאוד הזוי שהוא לא יודע לאבחן) ולדעתו צריך להתחיל טיפול באיקקלומין. לי זה נשמע מוזר להתחיל טיפול כ"כ מהר.
אגב, יש לי תת פעילות בלוטת התריס אבל אני מטופלת באלטרוקסין כבר כמה שנים ומאוזנת על פי בדיקות הדם (TSH)אז כנראה שלא זאת הסיבה.
הייתי מעוניינת לקבל את חוות דעתכם למצבי. בנוסף האם נראה כי יש צורך בטיפול רק בגלל מחזור ארוך ולא סדיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו קטן ששכחתי
מאיה27/07/2010אלו התוצאות המפורטות של בדיקות הדם ביום השלישי למחזור:
DHEA SO4 3.53 UMOL/L ( 1.20- 7.30
FSH 7.20 MIU/ML
LH 7.20 MIU/ML
PROLACTIN 540.50 M/UL ( 70.00- 630.00) (.......*.)
TSH 1.97 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא סדיר
ד''ר דוד ישי28/07/2010כדי לדעת איך מתנהג המחזור הטבעי שלך צריך להמתין עוד כמה חודשים. מהנסיון הקודם , בפעמיים שהפסקת את הגלולות , הסיכוי שיש לך בעיית ביוץ כלשהי ( ולא חשוב אם היא נקראת PCO או לא ) הוא די גבוה ולכן המחשבה של הרופא לגבי הצורך לעזור לך עם תרופות שגורמות לביוץ נשמע הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)