מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה חוץ גופית - התהליךענת10/11/2007
הנני בת 41, בריאה, מתעמלת אופן קבוע. יש לי 2 לדים - 14/10. בשנתיים האחרונות עלה נושא של ילד נוסף. ניסינו בהנחה של - "אם יצליח, בסדר, אם לא - אז לא". לא ניכנסתי להריון אבל "המשחק" הפך לרצון ממשי. בעלי ואנוכי עשינו את כל הבדיקות והמסקנה שלבעלי יש בעיה (בדיקת זרע לא תקינה). הרופא המליץ על הפריה חוץ גופית. ברצוני לדעת מה אני צריכה "לעבור" בתהליך כזה. האם אוכל להמשיך לנהל אורח חיים "נורמלי" - לעבוד, להתעמל. האם ההפריה כרוכה בהשמנה, מצבי רוח .
האם התהליך כואב?..אשמח לתשובה מהירה..תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהליך
פרופ' שחר קול10/11/2007הפריה חוץ גופית לא אמורה לשנות את אורח חייך. תוכלי להמשיך ולעשות כל מה שאת עושה היום.
השמנה ומצבי רוח הם תולדה של מצבים נפשיים, לא של השפעה ישירה של הטיפול.
שאיבת הביציות מבוצעת בהרדמה כללית - ללא כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה איתך דוקטור...
טל10/11/2007שלום וסליחה על ההתפרצות. כאשה שעוברת את הטיפולים כבר שנתיים, אני מבקשת לתקן את הרושם שיצרת, כאילו לטיפולים אין השפעה על אורח החיים ואפשר להמשיך לעשות הכל כרגיל. זה לא ממש נכון:
ראשית, מדובר בהרבה ימי היעדרות מהעבודה, או היעדרויות בבקרים, שלא תמיד ניתן לצפות או להיערך אליהם מראש- ולכן- אם המטופלת עובדת במשרה שלא מאפשרת לה גמישות, שאין בה הבנה של המנהלים בנוגע להיעדרויות וחיסורים, שאין לה עצמאות מבחינת שעות וימי עבודה- הטיפולים בהחלט עלולים לפגוע במשרה.
שנית- התרופות המרובות משפיעות על כל מטופלת אחרת- אך לפחות במקרה שלי (וידוע לי בהחלט על נשים רבות אחרות) ההשפעות הפיזיות- לא רק של מצבי רוח ודכאונות נפשיים- בהחלט יכולות לטלטל את אורח החיים- החל מכאבים, מיחושים שונים, חולשה, עייפות, כבדות ושינויים באופי המחזור החודשי, שצריך ללמוד להסתגל אליהם- וכלה בעובדה שצריך להשתעבד לשעות וימי מתן הזריקות והתרופות האחרות (לפעמים 3 פעמים ביום), לנהל נכון את הזמן לפיהם, אם לא מזריקים לבד צריך לתאם עם אחות בקופה- וכו' וכו'.
כל זה מבלי להזכיר את הסטרס האיום, הלחץ והעובדה שכל דבר קטן מטריד ומעלה שאלות (מתי תהיינה תשובות, כמה ביציות נשאבו ואיך הן, כמה עוברים הופרו, איך היו בדיקות הדם, מתי הרופא יתקשר ויחזיר תשובה, מתי נדע שהכל בסדר, מה זה אומר אם כואב לי פתאום, האם זה סימן להפלה או הריון? וכו' וכו'), וכמובן ההשפעות של ההורמונים על מצבי הרוח- תהליכים שלא ממש מאפשרים אורח חיים תקין ונורמלי, קשה מאוד להתרכז בדברים אחרים, להשקיע בעבודה, בבעל או בילדים האחרים (במקרה שיש), קשה להתמודד עם קשיים ומכשולים- סף היאוש מאוד נמוך, סף הרגישות והפגיעות כנ"ל- אני יכולה להעיד על עצמי שאני נפגעת יותר בקלות, נלחצת מכל שטות, "לוקחת קשה" המון דברים שאנשים אומרים- זה לא ממש מצב נורמלי אצלי, וזה מגיע לשיא בד בבד עם הגירוי השחלתי לקראת יום השאיבה.
צריך לזכור גם את המעורבות של הסביבה והמשפחה- לפעמים יש תמיכה, הבנה וקבלה, והרבה פעמים לא רק שאין, אלא זה מגיע אפילו למצב של ביקורת מרומזת או מכוונת, מסתכלים עלייך שונה, בוחנים אותך, מאשימים אותך בבעיות פריון, וכו' וכו' וכו'- זה שונה מאשה לאשה אבל בהחלט קיים- אם לא במעגל המצומצם אז במורחב יותר, אם לא בגלוי אז מאחורי הגב- וזה לא קל- כל אירוע משפחתי מלחיץ, כל מפגש עם אנשים מטלטל והופך לחוויה לא תמיד נעימה.
צריך להיערך לתקופה לא קלה, שאף אחד לא יודע אם היא תימשך חודשיים או שנתיים (או עשר שנים), וצריך לגייס המון, אבל ה-מ-ו-ן כוחות, תעוזות נפש ומשאבים גופניים, נפשיים ומנטליים.
ושכחתי גם את הנטל הכלכלי- גם ההיעדרויות מהעבודה (או במקרה של מי שעדיין לא נמצאת במשרה קבועה- חוסר היכולת למצוא עבודה שלא תגביל את הטיפולים), גם המימון של התרופות ובעיקר (במקרה שלי) התשלום לרופא פרטי- שאת סומכת עליו, מאמינה בו ומרגישה בטוחה איתו- זה אחת הדברים החשובים והקריטיים להצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי
נני10/11/2007אורי שבוע טוב,
לא הייתי מוסיפה אות אחת מיותרת!!!! כאחת שחווה את זה את צודקת
ב-100% .
יישר כח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואפשר להמשיך ולספר על
דינה10/11/2007הכוחות האדירים שצריך לגייס כל חודש מחדש, כשמקבלים בשורות רעות: גם להתמודד עם הבשורות וסטירות הלחי בכל טיפול מחדש, וגם לקום מהתחתית הזו ולגייס מיד כוחות חדשים לטיפול הבא... וסבלנות מחדש לחכות את תקופת ההמתנה... וכניסה מחדש לנוהל הזריקות והבדיקות.
ואפשר לספר על הכאב השורף הזה בגוף שמרגישים בכל פעם שרואים אשה בהריון או עם תינוק על הידיים, ואיך פתאום כל החברות שלך בהריון או עם ילד ורק לך אין, ואיך פתאום כולם מדברים על זה, ונדמה לך שמדברים רק על זה....
ואפשר לספר על על הרבה מאוד דברים נוספים- רק אל תגידו שהחיים ממשיכים כרגיל עם הטיפולים כי הם לא, ממש ממש לא, גם לא לנשים החזקות והמחושלות שבינינו... ומי שנכנסת לזה צריכה לדעת את זה ולהיערך לזה, בכל המישורים- בבית, במשפחה, בעבודה, בחשבון הבנק, בחיים בכלל.
ושיהיה בהצלחה לכולן, אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF ידידותי
פרופ' שחר קול11/11/2007ניתן להערך כדי לצמצם הפגיעה בחיי השיגרה: בדיקת דם בבוקר מוקדם, לפני העבודה, בדיקת אולטרסאונד אחה"צ עם סיום העבודה וקבלת הוראות.
זה מצמצם היעדרות ליום השאיבה בלבד.
ביום ההחזרה - אין סיבה שלא לחזור לעבודה.
זריקות יומיות - בשעות הערב, ע"י המטופלת עצמה, אין צורך לצאת מהבית.
עד כאן הצד הטכני.
באשר לצד הנפשי - אני מסכים לחלוטין עם המטופלות. להערכתי ההקלות טכניות עשויות לשפר המצוקה הנפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)