מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זכויות של אישה שעוברת טיפולי פוריותנטשה31/07/2010
שלום,
אני התחלתי לעשות הזרעות ללא הורמונים
ומטופלת ע"י רופאים של קופת חולים
בפעם הראשונה פניתי לרופא נשים ואמרתי לו שאנחנו מנסים להיכנס להיריון כבר שנתיים ולא מצליחים. רופא נשים לא נתן לי שום (שום!) טיפול ולא הציע לי שום טיפול אלא נתן לי מייד הפניה לרופא פריון.
רופא פריון ניסה לשכנע אותי לקחת הורמונים תוך כדי הזרעות.
אני לא מוכנה לקחת הורמונים מכיוון שלא מוכנה בשום פנים ואופן להריון מרובה עוברים (רעיון של דילול עוברים נראה לי הזוי, לא אנושי ואכזרי. אישה שכל כך רוצה ילד תעשה דילול?? זה פשוט מגוחך!)
רופא פריון הזה סירב לתת הפניות להזרעות ואמר: או שתעשי הזרעות אצלי או שתפני לרופא פרטי ותשלמי כסף אבל במרכז לבריאות האישה את לא תעשי הזרעות.
פניתי לרופא פריון אחר, מייד בפגישה ראשונה אמרתי לו מה הציפיות שלי וההורמונים לא מתאימים . הוא עשה לי מעקב ביוץ ועשיתי הזרעה ללא הורמונים. חודש אחרי הוא אמר לי לחזור לרופא נשים והוא יעשה לי מעקב ביוץ והזרעה ללא הורמונים.
אז למה רופא נשים שלח אותי בכלל מלחתחילה לרופא פריון?
למה לטרטר אותי ולעשות לי את עוגמת נפש הזאת ?
אם אני פונה לרופא פריון והוא מתחיל לעשות לי הזרעות ללא הורמונים האם הוא חייב להמשיך לתת לי את הטיפול במשך 3-4 חודשים?
אני פניתי עם השאלה הזאת למרכז בריאות האישה בקופת חולים שלי: התשובה שקיבלתי היא - תפני בכתב למנהל מחוז והוא יענה לך מה הזכויות שלך בתור מטופלת בטיפולי פוריות. באופן כללי אין נהלים ברורים ואת צריכה לדעת להסתדר עם הרופא.
את צריכה למצוא רופא שיסכים לטפל בך ולתת לך טיפול של הזרעות ללא הורמונים.
האם התנהלות הזאת היא תקינה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שעשו לך עוגמת נפש
מיטל31/07/2010איפה את גרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטשה
לימונית31/07/2010אינני רופאה, אבל אנסה להסביר לך את כל מה שידוע לי לגבי הטיפולים וזכויותייך בזמן הארוך שצברתי עד עתה.
דבר ראשון, הרופאים הגיניקולוגיים מפנים זוג לרופא פריון לאחר כשנה ניסיונות להרות, או בגיל מבוגר יותר לאחר כחצי שנה.
דבר שני, בכל מקרה, או רופא הנשים הרגיל או רופא הנשים המתמחה בפריון עושים, כדבר ראשון, בדיקות דם הנקראת 'פרופיל הורמונאלי' כדי לדעת את מצבך ההורמונאלי, ואת הבדיקות האלה לא ציינת בכלל בהודעתך. האם נעשו? אם כן, ייתכן ובעקבותיהן הוא הציע לך להתחיל ישר הזרעות עם הורמונים.
באופן כללי, רוב רופאי הפריון, לא ימהרו להציע טיפול המשלב הורמונים אם אין לכך צורך, ומעדיפים להתחיל, במידה והפרופיל ההורמונאלי מורה שאפשר, בניסיונות ללא הורמונים.
לעומת זאת, בגילאים המבוגרים יותר, בסביבות 40 ומעלה, בהרבה מקרים יתחילו ישר עם הורמונים כדי להעלות את סיכוייה של האישה ולחסוך ממנה זמן ניסיונות יקר.
כך שיש חשיבות גם לגילך.
יש בדיקות נוספות בהן בודקים את האישה האם המערכת הפנימית מתפקדת, ובהן נבדקות, השחלות, החצוצרות ומצב הרחם - בדיקה זו נקראת צילום רחם, אבל יש גם אחרות.
יש גם התוויות לרופאים, חלקן מבחינה רפואית וחלקן מבחינה כלכלית, על פיהן באישה שבאה בגיל לא מבוגר והפרופיל ההורמונאלי שלה תקין ואין לה בעיות של חצוצרות, שחלות ועוד, להתחיל קודם כל בכ-3-6 הזרעות ללא הורמונים.
לאחר מכן מתחילים הזרעות עם הורמונים, ואם לא מצליחים גם בהן, עוברים ל-IVF - הפריה חוץ גופית, ובה בדרך כלל יש העדפה כן לתת הורמונים כדי להעלות את מספר הביציות הבשלות שיהיו לקראת ההפריה.
לסיכומו של דבר: כמו שענו לך מקופת החולים, את צריכה להגיע לרופא שיסכים ללכת איתך בדרכך, ללא הורמונים, אבל זה כמובן צריך להסתמך גם על מצבך הגינקולוגי, כמו שהוזכר לעיל.
וד"א, זה לא כל כך נורא לקחת הורמונים. אני, מפאת גילי, התחלתי כך מהתחלה, וזה ממש לא נורא, זה רק מעלה לך את הסיכויים. מצד שני זו הוצאה כספית די רצינית ולא מבוטלת, למרות השתתפות קופת החולים.
מאחלת לך בהצלחה בכל דרך.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ללימונית: תיאור מדויק!
פרופ' שחר קול31/07/2010זכרי: הרופא/ה ממליץ/ה על דרך הטיפול לפי מיטב השיפוט המקצועי, הידע והניסיון שנצברו במשך השנים.
אך תמיד הבחירה בין החלופות השונות היא בידיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת
נטשה31/07/2010אכן, עשו לי פרופיל הורמונלי (יצא תקין )
עשו גם היסטרוסקופיה (תוצאות תקינות)
יש ביוץ כל 28-30 יום באופן קבוע עם זקיק מוביל אחד בגודל של 18 מ"מ בזמן הביוץ
(אני מודדת על דעת עצמי, פרוגסטרון גם ביום 21 כדי לדעת האם היה ביוץ וערכו נע סביב 30)
לבעלי זרע תקין (לאחר ניתוח וריקוצלה)
אני בת 32
על פניו נראה לי שעכשיו אצטרך לחפש שוב פעם רופא שיעשה לי מעקב ביוץ כדי שאוכל להמשיך הזרעות ללא הורמונים.
אני כל כך עייפה מכל החיפושים האלה,
פשוט אין לי כוחות נפשיים יותר לביורוקרטיה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - הצעתי
דורית01/08/2010כל רופא נשים יכול להורות על ביצוע הזרעות על בסיס טבעי (ימליץ לקחת רק אוביטרל בדרך כלל כי אחרת יש קושי רב בתזמון ההזרעות) ולא רק מומחה פריון. רופא נשים "רגיל" לא יכול לרשום גונדוטרופינים בדרך כלל (מדובר בהורמון ה FSH הניתן בזריקות) אך יכול לרשום אוביטרל לתזמון ביוץ וגם איקקלומין (- כדורים לבליעה המעודדים ביוץ ...).
בקיצור - אני הייתי מחפשת רופא נשים נחמד במרכז לבריאות האישה (במרכזים יש בדרך כלל אפשרות לבצע מעקב זקיקים באולטרסאונד ובדיקות דם .....) וגם יוצרת קשר עם אחות חביבה שתעזור לך.
דרך אגב... אני בדיוק במצב שלך!!
בת 32, הכל תקין (עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בירור קרישיות והפלות חוזרות וגם בעלי) ... אחרי שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בהפלות טבעיות (האחרונה לפני שנה) ואחרי 3 הזרעות על בסיס טבעי שלא צלחו, עברתי החודש לשימוש בהורמונים בזריקות.
גם אני חששתי מאוד מההורמונים ודחיתי על הסף (בכל חודש מחדש) את הצעותיו של הרופא להשתמש בהם. אחרי שקראתי הרבה חומר בנושא ובגלל שעדיין אין לי ילדים והשעון הביולוגי מתקתק החלטתי שעל מנת להגדיל את הסיכוי להרות, אני צריכה להעלות הילוך....
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)