סיכויי הצלחה בלוציסט

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סיכויי הצלחה בלוציסט
    מאיה
    09/08/2010

שלום
    שבוע לאחר שאיבה, 4 ביציות. 2 הופרו ורק אחת גדלה לבלוציסט בציון B, הרופא אמר שזה טוב מאוד כי כי היום כמעט ואין ציון A...כמו כן הרופא החליט להחזירו רק במחזור הבא, לא ברור מאילו סיבות.. השאלה היא מהם סיכויי ההצלחה שלו לשרוד את ההפשרה? ומהם הסיכויים בכלל להצלחה?
    זוהי הפרייה ראשונה בעקבות אמדומטריוזיס.

מחכה לתשובה
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכויי הצלחה בלוציסט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויים

פרופ` דוד בידר
    09/08/2010

לא ברור מדוע להקפיא ולא להחזיר טרי. סיכויי בלסטוציסט קפוא לא טובים במיוחד.
    לא ברור לי מזה B או A היה צריך לההחזיר וזהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר בידר שלום שאלה נוספת

מאיה
    09/08/2010

תודה על התשובה המהירה, אך יש לי עוד שאלה.
    אני מטפולת בארה"ב, כשפניתי לראשונה לרופא הוא הציע לבחור בין שני סוגי הפריה- האחד שייצר מקסימום ביציות, והשני שהוא "עדין" יותר וייצר כמות מעטה יותר של ביציות עם טיפול הורמונלי שהוא לא אינטנסיבי כמו ההפריה הרגילה.
    בחרתי בטיפול העדין יותר, משום שאני רק בת 26 ומלבד אנדומטריוזיס אין בעיות נוספות. את הטיפול עשיתי בשילוב של איקקלומין וזריקות מנאפור (150 כל אחת). כפי שציינתי נשאבו 4 ביציות, שתיים הופרו אך רק אחד שרד והגיע לגודל של בלסטוציסט. במסגרת הטיפול שבו בחרתי שהוא הפחות אגרסיבי , ההחזרה של העוברים נעשית במחזור הבא לאחר השאיבה, כך שיש צורך בהקפאה.
    הרופא אומר שסיכויי ההצלחה טובים יותר אם נמתין למחזור הבא וגם מבחינת מנוחה של הגוף זה טוב יותר. כמו כן נאמר לי שיש במרפאה אמצעי הקפאה מתקדמים מאוד וסיכויי ההחזרה יהיו טובים על אף ההקפאה...
    שוב, השאלה של היא האם שמעת דבר כזה אי פעם? האם זה נורמלי? האם צריך היה להתעקש להחזיר העוברים במחזור הנוכחי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארה"ב

פרופ` דוד בידר
    10/08/2010

כל מה שכתבת לי זה שטויות. אין דברים כאלה כמו שאת כותבת.
    לא ברור לי מי הרופא ומה ניסיונו אך מה שאת כותבת זה לא נכון ולא קיים בטיפולי הפריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם המרפאה New hope fertility center

מאיה
    10/08/2010

שם הרופא הוא ד"ר ג'אנג. הוא עוסק בהפרייה שהיא נקראת Mini -ivf בין השאר.
    דוקטור, אשמח מאוד אם ייצא לך לקרוא על המרפאה ועל הרופא ואם תוכל להגיד לי מה דעתך בנושא.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מאיה - לא רופאה אבל...

דורית
    11/08/2010

חשבתי הרבה האם להגיב להודעתך כיוון שאחרי הכל אני לא רופאה אבל בסוף החלטתי להגיב.
    לי ניסיון רב יחסית (לצערי) בנושא של טיפולי פוריות ואני חייבת לומרן (גם בהמשך למה שרשם לך פרופ' בידר היקר) שלפחות בארץ, אין דברים כאלה.
    אני מעריכה מאוד את המערך והידע המקצועי בארץ בנושא של טיפולי פוריות (ולא סתם - קראתי הרבה בנושא).
    אני לא שמעתי על שימוש באיקקלומין בתהליכים בהם מעורבת שאיבת בייציות.... ועוד ביחד עם גונדוטרופינים, נשמע לי מוזר... ומדוע להקפיא? סיכויי ההצלחה עם עוברים מופשרים ידועים כנמוכים יותר. בנוסף, אם הרופא אומר שהטיפול שלו הוא "לייט", כלומר לא אינטנסיבי, מדוע דרוש חודש מנוחה?
    ועוד דבר, אם כבר מבצעים הרדמה כללית (שאין להקל בהליך זה ראש לדעתי) לצורך שאיבת בייציות, אז כמו שאני רואה את הדברים, עדיף שתהיינה כמה שיותר בייציות לשאוב... לא? ואז גם ניתן להקפיא למחזור טיפול/חודש הבא אם צריך ולהחזיר על בסיס ביוץ טבעי או עם טיפול הורמונאלי מינימאלי. הדברים מתחזקים עוד יותר כאשר מוסיפים למשואה את גילך הצעיר - אם הכל תקין (מלבד האנדומטריוזיס), לא צריכה להיות בעיה עם תגובת השחלות וניתן בכמויות נמוכות יחסית של הורמונים להפיק כמות גדולה של ביציות ב"קציר" אחד.
    למיטב ידיעתי, בארץ נהוג פרוטוקול קצר או שאיבה של בייצית אחת במחזור טבעי בעיקר בנשים עם בעיה בתגובה שחלתית ודווקא לרוב ניתן פרוטוקול ארוך ומבוקר הנותן תוצאות משביעות רצון בדרך כלל כאשר מדובר בנשים צעירות.
    אני מאמינה כי הטיפול איננו זול בארה"ב ולכן ממליצה לך להמשיך ולבדוק אופציות אחרות ולא לסמוך רק על עצמך ועל שיקול הדעת שלך בלבד בנושאים מורכבים כל כך.
    אם יש לך אופציה לעבור את הטיפול בארץ (יש כאלה שעושות זאת וגרות בחו"ל) אני ממליצה בחום ו/או לפחות להתייעץ עם רופא מומחה - יש כאן רופאים נהדרים, מקצועיים ומנוסים בתחום הזה ואני יודעת שיש המאפשרים מתן ייעוץ גם בטלפון.
    בכל מקרה, אני מאחלת לך המון הצלחה עם הבלסטציט החביב ובכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברים

פרופ` דוד בידר
    12/08/2010

יש להחזיר עובר טרי ולא קפוא.
    כל הטיפול שאת מתארת לא מקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו