מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפניה לבדיקת קריוטיפ-הפלות חוזרותדוריס10/08/2010
דר שלום,
היום הייתי אצל רופא להפלות חוזרות. עברתי 4 הפלות לא רצופות האמת ש2 זה הריון כימי . בכל אופן, הרופא הפנה אותי לבדיקה קריוטיפ אותי ואת בעלי. הסביר לי שזה בדיקה גנטית . הבנתי שזו בדיקה הדומה למי שפיר שעושים במשך ההריון....אגב- יש לי ילד בן שנתיים ועשיתי מי שפיר.
והכל היה תקין ברוך השם...ולשאלתי: במידה וחלילה -חס וחלילה הבדיקה לא הכי תקינה -לא רוצה לחשוב על זה בכלל -חושבת חיובי........יש מה לעשות בקשר לבדיקות לא טובה?
אשמח לתשובה...
דוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פיתרונות
דורית11/08/2010"בדיקת קריוטיפ" נדרשת במקרה שלך על מנת לבדוק אם קיימת בעיה כרומוזומאלית אצלך ו/או אצל בעלך שיכולה לגרום להפלות. הרי הגוף המתוחכם שלנו יכול ליזום הפלה כאשר יש עובר לא תקין. בעיה כרומוזומלית בעובר = עובר לא תקין שפעמים רבות הגוף יודע לזהותו וגורם להפלה טבעית.
מבחינתך, הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה שנלקח ממך ומבעלך.
אם התוצאות שתתקבלה תצבענה על בעיה, יציגו בפניכם את האפשרויות העומדות בפניכם להשיג הריון תקין.
מכיוון שכבר יש לכם ילד בריא (ברוך השם) ניתן לומר שגם אם ישנה בעיה כרומוזומאלית כנ"ל, ישנו סיכוי שההריון יהיה תקין (יוכלו להסיק את הסיכוי המדוייק מתוצאות הבדיקה) ולכן יעמידו בפניכם שתי אפשרויות:
1. ישנן היום דרכים למנוע הריון עם עובר לא תקין ע"י שימוש בתהליך הפריה חוץ גופית ובדיקת העובר ותקינותו לפני החזרתו לרחם (PGD).
2. להמשיך לנסות ולהרות באופן טבעי ולערוך בדיקת סיסי שליה בהמשך ההריון (שוב, קיום הצורך בבדיקה יקבע על פי תוצאות הקריוטיפ) בכדי לוודא שהעובר תקין.
במאמר מוסגר אני רוצה להוסיף כי אין לך מה לחשוש מממצאי הבדיקה גם אם יגלו שיש בעיה הרי במצב זה את בחצי הדרך לפיתרון. אם יודעים על בעיה ויודעים מה היא ויש פיתרון זה עדיף בהרבה על ערפול ומצב בו כביכול "אין בעיה" (זה לא שאין פשוט לא יודעים מה היא) - קשה יותר המחשבה וההתמודדות עם חוסר הודאות (האמיני לי... מניסיון).
שיהיה לך המון המון הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטיפ
ד''ר דוד ישי11/08/2010ניתן לעשות IVF , לבדוק את העוברים ולהחזיר רק את התקינים. ( PGD )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)