מינון גונדוטרופינים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מינון גונדוטרופינים
    דורית
    23/08/2010

שלום לרופאים הנהדרים....
    אני בת 33 ללא ילדים (שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בהפלות טבעיות סביב שבוע 6),
    מחזור סדיר 24-26 ימי מחזור, בביוץ טבעי הכל תקין - רירית וזקיק מוביל (שמבייץ) בכל חודש.
    פרופיל י"מ 1- FSH- 7.3, LH- 1.9, אסטרדיול - 230 (השאר תקין)
    1. מאוד מעניין אותי לדעת כיצד או על פי מה נקבע אופן הטיפול והמינון של גונדוטרופינים ב IUI?
    למשל, אני קוראת כאן כי נשים מקבלות מינונים (שנראים לי) נמוכים לתקופה (שנראת לי) ארוכה ובמהלך התקופה משנה הרופא לעיתים את המינון (מעלה/מוריד). לי ניתן טיפול בפיוריגון, 100 יח' למשך 5 ימים החל מי"מ 5 ובדיקת דם וUS בי"מ 10 (באותו יום קיבלתי אוביטרל ולמחרת הזרעה...) - בלי מעקב נוסף בזמן לקיחת הההורמונים.
    א. האם קשור לביוץ מוקדם יחסית?
    ב. האם קשור לרמת FSH ורזרבה שחלתית?
    2. דבר נוסף - בטיפול המוזכר לעיל, היו בי"מ 10 שני זקיקים של 20 מ"מ בשחלה שמאל (בימינית לא היו זקיקים..) ורירית 9 מ"מ.
    א. האם זו נחשבת תגובה טובה לטיפול?
    ב. מדוע לא נצפו זקיקים בשחלה הימנית?
    תודה רבה רבה על הסבלנות והתשובות וגם - שנה טובה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון גונדוטרופינים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

דורית
    23/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון

ד''ר דוד ישי
    23/08/2010

מטרת הטיפול ב IUI היא לקבל 2-3 זקיקים בשלים. המינון , הוא המינון המינימלי שמביא לתוצאה הזאת והוא שונה מאישה לאישה , בהתאם לתגובת השחלה ( רזרבה שחלתית ) . אין חשיבות לשאלה כמה ימי טיפול נחוצים כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
    התגובה שלך טובה. לפעמים 2-3 הזקיקים הטובים באותו חודש נמצאים דוקא בשחלה אחת . אם התופעה אינה חוזרת פעם אחר פעם , היא אינה מעידה על בעיה בשחלה שלא הגיבה באותו חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו