מיגרנות איומות וטיפולי פריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מיגרנות איומות וטיפולי פריון
    טל
    16/11/2007

שלום לרופאים המסורים,
    אני עוברת טיפולי IVF מזה כשנתיים, ובטיפול האחרון, כמה ימים אחרי תחילת דקפפטיל (פרוטוקול ארוך) התחילו להופיע לי כאבי ראש איומים, בעיקר בחלק השמאלי בראש, ובעיקר כאשר אני נשכבת, מתכופפת, או במהלך הזמן בו אני במצב מאוזן לפני או אחרי השינה. בהתחלה חשבתי שאין קשר לטיפולים (זה מעולם לא קרה לי קודם) אבל אז קראתי שיש קשר בין רמות אסטרוגן למיגרנות אצל נשים הרות- האם הכאבים שיש לי קשורים לתרופות? האם זה קשור ללחץ דם (אני נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג שידועה כמדללת דם)? האם זה מסוכן? האם צריך להיבדק או שזה יחלוף בהמשך? האם זה חריג או ששמעתם כבר תלונות דומות של מטופלות? ומה בכלל הקשר בין רמות ההורמונים למיגרנות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיגרנות כתוצאה משימוש גבוה של זריקות הורמונים

הצופה
    25/10/2016

היי אני הייתי בטיפוליivf אינטסיבים וכתוצאה מכך קיבלתי מיגרנה של העין ימין ושיתוקים זמנים ברגל שמאל, ממליצה להזהר הרופאים לא אומרים את כול הסיכונים , אני כרגע על סלו דרלין ואסור לי להכנס להריון , בגלל המיגרנות שעלולות לגרום לארוע מוחי , הקיצר אכלתי אותה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות וטיפולי פריון

פרופ' שחר קול
    16/11/2007

מיגרנה יכולה להיות קשורה לשינויים הורמונאליים. יתכן ורמות האסטרוגן עלו בעיקבות הטיפול בדקפפטיל. קל מאוד לבדוק את זה בבדיקת דם. כמו-כן, ניתן לשלול ציסטות שחלתיות באולטרסאונד היכולות להופיע לאחר מתן דקפפטיל.
    התלונה שלך אינה שכיחה בקרב מטופלות הפריון.
    יתכן ורצוי להתייעץ עם נוירולוג.
    חומצה פולית אינה מדדלת דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בשחלה גורמות למיגרנות??

טל
    16/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בשחלה גורמות למיגרנות

פרופ' שחר קול
    17/11/2007

לא. דקפפטיל עלול לגרום לציסטות, עם עליה משמעותית ברמת האסטרדיול ומיגרנות עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר קול

טל
    17/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת נוורו וסקולרית

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/10/2016

ללא קשר לסיבה שגרמה לשינויים ההורמונאלים שהתרחשו,העובדה ששינויים אלו היו מלווים בתופעות נוורולוגיות,מחייבת זהירות יתר במקרה הנדון,ומעורבות של נוורולוג לגבי כניסה להיריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו