סיגריות בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סיגריות בהריון
    חסוייה
    30/08/2010

שלום!
    אני אחרי טיפול ראשון של הפרייה חוץ גופית רציתי לדעת הבדיקת דם שלי רק עוד שבוע וחצי ומאוד
    קשה לי להפסיק לעשן אני לא מעשנת הרבה בערך חמש סיגריות ליום האם נורא לעשן עד הבדיקה או עדיף שלא?אני יודעת שכאשר זה יהיה חיובי אני אפסיק תודה.ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיגריות בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביציות חלשות

דניאלה
    30/08/2010

שלום רב,
    אני בת 35, בחודש מרץ עברתי הפריה בה הופרו 8 ביציות, הוחזרו 2 ולא נקלט הריון. זאת לאחר שהבנו מהרופה שביצע את ההפריה כי הבעיה היא עם הזרע וכי אצלי הכל תקין. לאחר מכן בעלי עשה ניתוח וריקוצלה ועשינו הפסקה עם טיפולי הפריה. לאחרונה ביקרנו אצל רופא אחר לפריון שטוען כי לפי ממצאי ההפריה מחודש מרץ ולפי בדיקת דם מחודש מרץ נראה לו כי ישנם סיכויים רבים כי ישנה בעיה עם הביציות וכי לטעמו הן חלשות וזה מקור הבעיה ולא בהכרח הזרע, וכמובן שלח אותי לבדיקת דם נוספת שאותה אליי לבצע ביום השלישי של המחזור, בשבוע הראשון של ספטמבר.
    1. מה משמעות של ביציות חלשות וכמה זה מסבך את העניין? האם הסיכוי להקלט הוא הרבה יותר נמוך? מה עליי לעשות?
    2. גם בחודש שעבר וגם החודש ביום- יומיים שלאחר הביוץ מתחיל דימום חום + אדום לפעמים והמחזור עצמו היה יומיים (במקום 5-6 ימים במצב רגיל). יש לציין כי לפני כשבועיים (לפני הדימום) עברתי U.S וגינאלי שנמצא תקין ובחודש מרץ בדיקת פאפס תקינה. אולי כדאי לבצע שוב בדיקת פאפס?
    אודה לכם על התייחסותכם .
    בברכת חג שח ושנה טובה,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לכם על התיחסותכם...

דניאלה
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה, אני מקווה שאת לא מעשנת

פרופ' אלכס סימון
    01/09/2010

משום מה דחפת את השאלה תחת שאלת העישון
    בכל מקרה, לשאלתך: לא הייתי קובע באופן חד משמעי שהביציות חלשות או הזרע אשם. טיפול אחד אין די בו להחליט מה הבעיה אם בכלל קיימת. אוכל לאמר לך אולי, הרופא אשם! אולי גרימת הביוץ היתה לא תקינה? אולי שאבו מוקדם מידי? אולי מאוחר מידי? אולי בכלל המעבדה אשמה? האינקובטור נפתח יותר מידי פעמים. היו שינויי אטמוספרה באינקובטור , ועוד ועוד סיבות רבות ומגוונות היכולות להסביר את תוצאות ההפריה. על כן, תנוח דעתך ובצעי טיפול נוסף.
    כל זה בתנאי שאומנם רמות ההורמונים שלך סבירות והשתמשו בכמות סבירה של הורמונים לגרימת ביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מעשנת בכלל ואף פעם לא עישנתי

דניאלה
    02/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את רצינית?

אירה
    30/08/2010

מה נראה לך שהרופאים יגידו לך שכן תמשיכי לעשן? מן הסתם אם התשובה תהיה חיובית זה אומר שאת בהריון כבר והניקוטין נשאר בגוף המון זמו למה לקחת את הסיכון? זה כזה חוסר אחריות ולידיעתך מחקרים מראים שאישה שמעשנת יושתר קשה להיכנס להריון תתבגרי קצת ותפסיקי לעשן למען התינוק שלך שיבוא בעזרת השם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה שלי הייתה מיועדת לזאת ששאלה

אירה
    30/08/2010

על הסיגריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד עדיף ללא סיגריות

פרופ' אלכס סימון
    01/09/2010

ידעת לדוגמא שסיגריות מזיקות לביציות גם? אז מה הרעיון להפסיק רק כאשר יש הריון. התהליך לפני כן, אינו חשוב? אני לא חושב ש-5 סיגריות יעשו הבדל רב. אבל ילד בריא רוצה אימא בריאה למשך הרבה שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו