האם אחרי 4 ימים העובר יכול להיעצר?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם אחרי 4 ימים העובר יכול להיעצר?
    אני
    31/08/2010

שלום לכולם,
    מזכירה שאני אחרי טיפול IVF ראשון (רסקיו) ומתוך 7 ביציות היו 3 הפריות 2 באיקסי ו-1 IVF רגיל.
    ביום ההחזרה ציינו בפניי שההפריה הרגילה עוד לא התחילה להתחלק (יומיים אחרי השאיבה) ולכן לדעתם העובר לא תקין גנטית ובטח לא ימשיך להתפתח ולכן החזירו את השנייים האחרים באיכות B.

בכל מקרה אמרו לי להתקשר לבדוק מה היה.
    התקשרתי היום, ולהפתעתי העובר התחיל את החלוקה ולפי המעבדה הוא התחלק יפה מאוד אבל עדיין לא מספיק להקפאה- מגדלים אותו לבלסטוציסט והיום זה היום ה-4 אחרי השאיבה.

האם עובר שהגיע ליום הרביעי והמשיך להתחלק סיכוייו להגיע לגודל המתאים בלסטוציסט להקפאה גבוהים? או שמה הוא יכול להיעצר היום או מחר ולא להגיע לשם???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר

פרופ` דוד בידר
    31/08/2010

בדרך כלל אין הריונות בעוברים כאלה.
    קודם כל הוא יכול לא להתחלק ואז לא יקפיאו.
    אם יגיע לבלסטוציסט אזי יתכן ויקפיעו אך הסיכויים קטנים.
    היות ויש סיכויים ספורים עושים את ההקפאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הריונות מבלסטוציסטים?

אני
    31/08/2010

לא הבנתי את תשובתך..
    לא התכוונתי שהעובר התחיל להתחלק רק היום... אלא מיום ראשון שאמרו שהוא לא התחלק כנראה שהוא התחיל קצת לאחר מכן ועד היום הוא המשיך בגדילה.

המעבדה טוענת שהוא התחלק יפה.

ולכן אני שואלת שוב כי לא הבנתי את התשובה..
    אני הבנתי שמעובר בלסטוציסט שמוקפא יש סיכויים מאוד גבוהים להריון, האם אני טועה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלסטוציסטים

פרופ` דוד בידר
    01/09/2010

זה לא נכון.
    ההצלחה במוקפאים נמוכה בהרבה מטריים.
    שמקפיאים עובר שבהתחלה לא התפתח יפה אלא אחר כך ,כשהפך לבלסטוציסט טוב ,עדיין הסיכויים פחותים מזה שהתפתח טוב.
    יש הריונות מבלסטוציסטים אך הרוב מעדיף להקפיא עוברים טובים ביום 3.
    היום רוב המעבדות לא מקפיאות בלסטוציסטים מראש היות והרוב מבצע החזרה ביום 3 ולכן עוברים פחות טובים נשארים לגידול של בלסטוציסטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת עכשיו הבנתי.

אני
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו