מבקשת להתייעץ עם רופאי הפורום

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מבקשת להתייעץ עם רופאי הפורום
    הללויה
    05/09/2010

שלום רופאים יקרים,
    אבקש מאוד מאוד את עצתכם.

בגיל 39 לאחר נסיונות למצוא בן זוג, החלטתי להביא ילד מתרומת זרע. אני אדם בעל משקל ממוצע עד רזה בד"כ, אבל בשל האמור והייאוש הנלווה העלתי למשקלי כ-15 ק"ג. הייתי בעודף משקל אבל החלטתי להכנס להריון.
    עברתי 6 הזרעות שלא צלחו. יש לי חצוצרה שמאל חסומה והשחלה השמאלית אינה מתפקדת כלל.

העבירו אותי ל-IVF, לאחר שנה, בהיותי כבר בת 40.

הפריה מס' 1: 5 מנוגון+גונל פרוטוקול ארוך. הניבה 8 ביציות , 6 הופרו. 2 הוחזרו יפיפיים. עוד סבב של 2 בהחזרה. ה-2 האחרונים לא שרדו את ההקפאה.

הפריה מס' 2 : 5 מנוגון, פרוטוקול קצר. הונבו 6 ביציות. 2 הופרו והוחזרו.

הפריה מס' 3 : 5 מנוגון + גונל, פרוטוקול ארוך. הטיפול הניב 3 ביציות 2 הופרו והוחזרו.

הפריה מס' 4 : עברו ל-6 מנוגון +גונל, פרוטוקול קצר אבל 15 יום גלולות לפניכן. התקבלו 11 ביציות. 5 הופרו. הוחזרו 3 יפים. השאר ניסו להגיע לבלסטו' אבל לא הצליח. בטיפול זה נכנסתי להריון, הפלתי בשבוע 7. הדופק היה חלוש ופסק. יש לומר כי הבטא התחילה ביום ה-12 עם ערך של 13 סה"כ.

הפריה מס' 5: לפני שבועיים. אני כבר חוגגת גיל 41 ובמשקל עודף של כ-35 ק"ג!! קיבלתי את אותו פרוטוקול הקודם שהניב הריון. התקבלו 3 ביציות. 3 הפריות מאוד יפות. הוחזרו. שוב לא הצליח.

ה- FSH שלי נכון להיום הוא 6.6.

עייפתי. הותשתי ואני כבר חסרת אונים.
    התחלתי לפני כחודש וחצי דיאטה (בהיותי במהלך הטיפול האחרון) כשכבר הגעתי למצב בו אני נחשבת לאדם שמן לכל הדעות. חשתי כי הגוף שלי בסוג של טראומה- ממשקל יציב של 65 ק"ג, הפך בכשלוש שנים לכמעט 100 ק"ג.

כעת כבר הורדתי 8 ק"ג.

לשאלתי אליכם: יש לי רצון עז להמשיך ולהוריד במשקל באופן משמעותי לפני שאני פונה שוב לנסיון הבא, אך אני חוששת מפאת גילי לעשות הפסקה של יותר מחודש וחצי בין הטיפולים.
    מה דעתכם? מדובר על 4-5 חודשים. כמה זמן זה קריטי במצבי הנוכחי? כמה באמת חשובה ההרזיה כדי להצליח בטיפול / האם באמת עודף המשקל ברמות הללו מהווה מכשול נוסף ?
    זה כאילו הימור שאיני יודעת מהי הבחירה הנכונה. אנא עזרו לי.

תודה רבה רבה.

נסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ

פרופ` דוד בידר
    05/09/2010

בדיקת ה FSH צריכה להיעשות בוסת במקביל לבדיקת הE2 והפרוגסטרון רק כך נדע את יכולת השחלה שלך.
    אני ממליץ להוריד משקל לפני טיפול ולא להמשיך לאחר מכן יותר מ 3 טיפולים.
    אם לא הולך יש לפנות לתרומת ביציות.בגילים אלה ההצלחות קטנות וחבל לאבד זמן כל עוד את צעירה.
    הרבה נשים עושות דרך דומה אך מטפלות ללא הפסקה עד גיל 44-45 ומאבדות שנים יקרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בידר נתוני בדיקות שביקשת

הללויה
    05/09/2010

ראשית תודה רבה על תשובתך הכנה והישירה, פרופ' בידר.

להלן נתוני הבדיקות שנערכו לפני כחודש ביום ה-3 למחזור.
    LH 3.2
    FSH 6.3
    E2 קטן מ-200
    פרוגסטרון- 4
    פרולקטין 219
    DHEA-S 4.04

1.לפי נתונים אלה מהי יכולת השחלה שלי?
    2. הצעת לי לעשות דיאטה לפני הטיפול הבא. עד כמה חודשים אפשר לעשות הפסקה, לדעתך, מבלי לפגוע ביכולת שלי להרות ?

תודה רבה לך שוב.
    נסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופ` דוד בידר
    06/09/2010

זה נכון שעדיין הבדיקות תקינות אך יש נשים בגיל 45 שגם אצלן הבדיקות ככה רק שאין הריונות.
    המלצתי הקודמת נשארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב פרופ' בידר, התוכל לענות על

הללויה
    06/09/2010

שאלתי השניה, בענין משך הזמן המקסימלי שבו אוכל לעשות הפסקה עד הטיפול הבא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

הללויה
    06/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסימלי

פרופ` דוד בידר
    06/09/2010

זה לא עניין של זמן עקב גילך. אני ממליץ שתנסי 3 חודשים לרדת טוב במשקל לפני כל טיפול שתחליטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו