שאלה לד"ר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר קול
    הללויה
    11/09/2010

שלום ד"ר קול היקר,
    נמצאת בפורום הזה למעלה משנה. קוראת את תשובותיך להרבה בנות, ושמתי לב כי אתה מייחס חשיבות רבה לנושא ההשמנה ומוצא קשר בינה לבין פריון.
    אבקש מאוד מאוד את עצתך.

בגיל 39 החלטתי להביא ילד מתרומת זרע. אני אדם בעל משקל ממוצע עד רזה בד"כ, אבל בשל ייאוש הנלווה לאי מציאת בן זוג, העלתי למשקלי כ-15 ק"ג. הייתי בעודף משקל אבל החלטתי להכנס להריון.
    עברתי 6 הזרעות שלא צלחו. יש לי חצוצרה שמאל חסומה והשחלה השמאלית אינה מתפקדת כלל.

העבירו אותי ל-IVF, לאחר שנה, בהיותי כבר בת 40.

הפריה מס' 1: 5 מנוגון+גונל פרוטוקול ארוך. הניבה 8 ביציות , 6 הופרו. 2 הוחזרו יפיפיים. עוד סבב של 2 בהחזרה. ה-2 האחרונים לא שרדו את ההקפאה.

הפריה מס' 2 : 5 מנוגון, פרוטוקול קצר. הונבו 6 ביציות. 2 הופרו והוחזרו.

הפריה מס' 3 : 5 מנוגון + גונל, פרוטוקול ארוך. הטיפול הניב 3 ביציות 2 הופרו והוחזרו.

הפריה מס' 4 : עברו ל-6 מנוגון +גונל, פרוטוקול קצר אבל 15 יום גלולות לפניכן. התקבלו 11 ביציות. 5 הופרו. הוחזרו 3 יפים. השאר ניסו להגיע לבלסטו' אבל לא הצליח. בטיפול זה נכנסתי להריון, הפלתי בשבוע 7. הדופק היה חלוש ופסק. יש לומר כי הבטא התחילה ביום ה-12 עם ערך של 13 סה"כ.

הפריה מס' 5: לפני שבועיים. אני כבר חוגגת גיל 41 ובמשקל עודף של כ-35 ק"ג!! קיבלתי את אותו פרוטוקול הקודם שהניב הריון. התקבלו 3 ביציות. 3 הפריות מאוד יפות. הוחזרו. שוב לא הצליח.

ה- FSH שלי נכון להיום הוא 6.3.

עייפתי. הותשתי ואני כבר חסרת אונים.
    התחלתי לפני כחודש וחצי דיאטה (בהיותי במהלך הטיפול האחרון) כשכבר הגעתי למצב בו אני נחשבת לאדם שמן לכל הדעות. חשתי כי הגוף שלי בסוג של טראומה- ממשקל יציב של 65 ק"ג, הפך בכשלוש שנים לכמעט 100 ק"ג.

כעת כבר הורדתי 9 ק"ג.

לשאלתי אליך: יש לי רצון עז להמשיך ולהוריד במשקל באופן משמעותי לפני שאני פונה שוב לנסיון הבא, אך אני חוששת מפאת גילי לעשות הפסקה של יותר מחודש וחצי בין הטיפולים.
    מה דעתך? מדובר על כ- 4 חודשים. כמה הזמן הוא קריטי במצבי הנוכחי? כמה באמת חשובה ההרזיה כדי להצליח בטיפול / האם באמת עודף המשקל ברמות הללו מהווה מכשול נוסף ?
    זה כאילו הימור שאיני יודעת מהי הבחירה הנכונה. אנא עזור לי.

תודה רבה רבה.

נסיה

חפשו בפורום זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר קול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוסיפה ערכי בדיקות

הללויה
    11/09/2010

שנעשו ביום השלישי למחזור:
    LH 3.2
    E2 קטן מ-200
    פרוגסטרון 4
    FSH 6.3
    DHEA-S 4.04

תודה שוב
    נסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיה שלום

פרופ' שחר קול
    12/09/2010

הפרופיל שלך תקין.
    ירידה במשקל תשפר התגובה השחלתית, וכן תקטין הסיכון בעת ההיריון.
    מציע להקדיש לנושא 4 חודשים, בהם אני מאחל לך שתתחזקי נפשית וגופנית לקראת ניסיון הפריה נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר קול ושנה טובה

הללויה
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו