מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לד"ר קולהללויה11/09/2010
שלום ד"ר קול היקר,
נמצאת בפורום הזה למעלה משנה. קוראת את תשובותיך להרבה בנות, ושמתי לב כי אתה מייחס חשיבות רבה לנושא ההשמנה ומוצא קשר בינה לבין פריון.
אבקש מאוד מאוד את עצתך.
בגיל 39 החלטתי להביא ילד מתרומת זרע. אני אדם בעל משקל ממוצע עד רזה בד"כ, אבל בשל ייאוש הנלווה לאי מציאת בן זוג, העלתי למשקלי כ-15 ק"ג. הייתי בעודף משקל אבל החלטתי להכנס להריון.
עברתי 6 הזרעות שלא צלחו. יש לי חצוצרה שמאל חסומה והשחלה השמאלית אינה מתפקדת כלל.
העבירו אותי ל-IVF, לאחר שנה, בהיותי כבר בת 40.
הפריה מס' 1: 5 מנוגון+גונל פרוטוקול ארוך. הניבה 8 ביציות , 6 הופרו. 2 הוחזרו יפיפיים. עוד סבב של 2 בהחזרה. ה-2 האחרונים לא שרדו את ההקפאה.
הפריה מס' 2 : 5 מנוגון, פרוטוקול קצר. הונבו 6 ביציות. 2 הופרו והוחזרו.
הפריה מס' 3 : 5 מנוגון + גונל, פרוטוקול ארוך. הטיפול הניב 3 ביציות 2 הופרו והוחזרו.
הפריה מס' 4 : עברו ל-6 מנוגון +גונל, פרוטוקול קצר אבל 15 יום גלולות לפניכן. התקבלו 11 ביציות. 5 הופרו. הוחזרו 3 יפים. השאר ניסו להגיע לבלסטו' אבל לא הצליח. בטיפול זה נכנסתי להריון, הפלתי בשבוע 7. הדופק היה חלוש ופסק. יש לומר כי הבטא התחילה ביום ה-12 עם ערך של 13 סה"כ.
הפריה מס' 5: לפני שבועיים. אני כבר חוגגת גיל 41 ובמשקל עודף של כ-35 ק"ג!! קיבלתי את אותו פרוטוקול הקודם שהניב הריון. התקבלו 3 ביציות. 3 הפריות מאוד יפות. הוחזרו. שוב לא הצליח.
ה- FSH שלי נכון להיום הוא 6.3.
עייפתי. הותשתי ואני כבר חסרת אונים.
התחלתי לפני כחודש וחצי דיאטה (בהיותי במהלך הטיפול האחרון) כשכבר הגעתי למצב בו אני נחשבת לאדם שמן לכל הדעות. חשתי כי הגוף שלי בסוג של טראומה- ממשקל יציב של 65 ק"ג, הפך בכשלוש שנים לכמעט 100 ק"ג.
כעת כבר הורדתי 9 ק"ג.
לשאלתי אליך: יש לי רצון עז להמשיך ולהוריד במשקל באופן משמעותי לפני שאני פונה שוב לנסיון הבא, אך אני חוששת מפאת גילי לעשות הפסקה של יותר מחודש וחצי בין הטיפולים.
מה דעתך? מדובר על כ- 4 חודשים. כמה הזמן הוא קריטי במצבי הנוכחי? כמה באמת חשובה ההרזיה כדי להצליח בטיפול / האם באמת עודף המשקל ברמות הללו מהווה מכשול נוסף ?
זה כאילו הימור שאיני יודעת מהי הבחירה הנכונה. אנא עזור לי.
תודה רבה רבה.
נסיה
חפשו בפורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה ערכי בדיקות
הללויה11/09/2010שנעשו ביום השלישי למחזור:
LH 3.2
E2 קטן מ-200
פרוגסטרון 4
FSH 6.3
DHEA-S 4.04
תודה שוב
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיה שלום
פרופ' שחר קול12/09/2010הפרופיל שלך תקין.
ירידה במשקל תשפר התגובה השחלתית, וכן תקטין הסיכון בעת ההיריון.
מציע להקדיש לנושא 4 חודשים, בהם אני מאחל לך שתתחזקי נפשית וגופנית לקראת ניסיון הפריה נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר קול ושנה טובה
הללויה12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)