מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסוי19/11/2007
שלום רב!
אני לפני טיפול החזרת עוברים מוקפאים והיום הרופא התקשר אלי לדעת האם אנחנו מבצעים הפשרת עוברים והחזרתם או שאנחנו מפשירים ומגדלים.
לא ברור לי מה אומר המונח לגדל? איך זה מתבטא בתהליך ההחזרה? ורציתי לדעת איזה מבין האפשרויות טובה יותר שתגדיל את הסיכויים להיריון?
(אני רוצה לציין ששני הטיפולים האחרונים לא הצליחו טיפול ראשון החזרת עובר אחד טרי ובטיפול השנים החזרת שני עוברים מוקפאים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לגדל"
פרופ' שחר קול19/11/2007הכוונה להשאיר העוברים במעבדה עד שהם הופכים לבלסטוציסטים, ואז להחזיר.
בהחלט ניתן לשקול בחיוב.
תהליך ההחזרה זהה, רק נדחה בכמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי20/11/2007תודה על תשובתך אודה לך אם תוכל להסביר לי מה אומרת המילה בלסטוציסטים?
אם אני אחליט לעשות זאת רציתי לדעת אני מתכננת להחזיר עד 2 עוברים כמה עוברים אני אצטרך להפשיר בשביל התהליך הזה? מה קורה אם אני מפשירה שני עוברים ומתברר שהם לא טובים איך זה משפיע על תהליך ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ' שחר קול21/11/2007הכוונה לעוברים ביום 5 - 6 .
קשה לדעת אם עוברים מופשרים ישרדו ויגיעו לשלב זה. לכן לא ניתן לייעץ לגבי כמה רצוי להפשיר כדי שישרדו 2 עוברים. אפשר לנחש לפי האיכות ביום ההקפאה, אך זה בגדר ניחוש בלבד.
אם מפשירים עוברים, ומגדלים לשלב הבלסטוציסטים, אך אף עובר לא מתפתח כראוי - אין החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
חסוי21/11/2007תודה על תשובתך יש לי כמה שאלות נוספות אודה לך אם תוכל לענות לי עליהם:
רציתי לדעת האם שיטת הגידול יכולה להגדיל את הסיכויים להריון מאשר בהפשרה והחזרה מידיית?
לפי מיטב ידיעתי בכל מצב בהפשרת עוברים יש סיכון שהעוברים לא יתפתחו כראוי האם בשיטה זו הסיכונים גדולים יותר?
אם קורה סיטואציה כמו שאמרת שמפשירים עוברים, ומגדלים לשלב הבלסטוציסטים, אך אף עובר לא מתפתח כראוי ואז לא מתבצעת ההחזרה מה קורה אז? האם מפשירים עוברים נוספים? מתחילים טיפול חדש?
האם יש זמן מסויים בו אני צריכה להודיע ליחידה המטפלת בי שאני רוצה לבצע החזרה בשיטה ההפשרה והגידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
פרופ' שחר קול22/11/2007יש ויכוח האם יש יותר הריונות בשיטה זו. הנושא לא סגור.
אכן, הסיכון העיקרי הוא שהעוברים לא ישרדו, ולא יגיעו לשלב בו ניתן להחזירם לרחם.
אם אין החזרה - הטיפול מבוטל. לא ניתן להפשיר עוברים נוספים אלא אם הוקפאו כבלסטוציסטים , שכן הסינכרוניזציה בין "גיל" הרירית ההפרשתית לגיל העוברים חייבת להישמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי22/11/2007האם אתה כרופא ממליץ לי לקחת את הסיכון הזה בהתחשב בעובדה שנשארו לי 6 עוברים מוקפאים? (היו לי 9 עוברים הטיפולים הקודמים נכשלו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
פרופ' שחר קול22/11/2007כדי לענות יש צורך בכל המידע הרלוונטי שנצבר בטיפולים הרבים שעברת.
זה לא ממש מעשי בפורמט זה של "פורום".
רק אוסיף שפעמים רבות הרופאים מציגים הנתונים, המטופלות מחליטות מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)