שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסוי
    19/11/2007

שלום רב!

אני לפני טיפול החזרת עוברים מוקפאים והיום הרופא התקשר אלי לדעת האם אנחנו מבצעים הפשרת עוברים והחזרתם או שאנחנו מפשירים ומגדלים.
    לא ברור לי מה אומר המונח לגדל? איך זה מתבטא בתהליך ההחזרה? ורציתי לדעת איזה מבין האפשרויות טובה יותר שתגדיל את הסיכויים להיריון?
    (אני רוצה לציין ששני הטיפולים האחרונים לא הצליחו טיפול ראשון החזרת עובר אחד טרי ובטיפול השנים החזרת שני עוברים מוקפאים)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "לגדל"

פרופ' שחר קול
    19/11/2007

הכוונה להשאיר העוברים במעבדה עד שהם הופכים לבלסטוציסטים, ואז להחזיר.
    בהחלט ניתן לשקול בחיוב.
    תהליך ההחזרה זהה, רק נדחה בכמה ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסוי
    20/11/2007

תודה על תשובתך אודה לך אם תוכל להסביר לי מה אומרת המילה בלסטוציסטים?
    אם אני אחליט לעשות זאת רציתי לדעת אני מתכננת להחזיר עד 2 עוברים כמה עוברים אני אצטרך להפשיר בשביל התהליך הזה? מה קורה אם אני מפשירה שני עוברים ומתברר שהם לא טובים איך זה משפיע על תהליך ההחזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברים

פרופ' שחר קול
    21/11/2007

הכוונה לעוברים ביום 5 - 6 .
    קשה לדעת אם עוברים מופשרים ישרדו ויגיעו לשלב זה. לכן לא ניתן לייעץ לגבי כמה רצוי להפשיר כדי שישרדו 2 עוברים. אפשר לנחש לפי האיכות ביום ההקפאה, אך זה בגדר ניחוש בלבד.
    אם מפשירים עוברים, ומגדלים לשלב הבלסטוציסטים, אך אף עובר לא מתפתח כראוי - אין החזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

חסוי
    21/11/2007

תודה על תשובתך יש לי כמה שאלות נוספות אודה לך אם תוכל לענות לי עליהם:

רציתי לדעת האם שיטת הגידול יכולה להגדיל את הסיכויים להריון מאשר בהפשרה והחזרה מידיית?

לפי מיטב ידיעתי בכל מצב בהפשרת עוברים יש סיכון שהעוברים לא יתפתחו כראוי האם בשיטה זו הסיכונים גדולים יותר?

אם קורה סיטואציה כמו שאמרת שמפשירים עוברים, ומגדלים לשלב הבלסטוציסטים, אך אף עובר לא מתפתח כראוי ואז לא מתבצעת ההחזרה מה קורה אז? האם מפשירים עוברים נוספים? מתחילים טיפול חדש?

האם יש זמן מסויים בו אני צריכה להודיע ליחידה המטפלת בי שאני רוצה לבצע החזרה בשיטה ההפשרה והגידול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

פרופ' שחר קול
    22/11/2007

יש ויכוח האם יש יותר הריונות בשיטה זו. הנושא לא סגור.
    אכן, הסיכון העיקרי הוא שהעוברים לא ישרדו, ולא יגיעו לשלב בו ניתן להחזירם לרחם.
    אם אין החזרה - הטיפול מבוטל. לא ניתן להפשיר עוברים נוספים אלא אם הוקפאו כבלסטוציסטים , שכן הסינכרוניזציה בין "גיל" הרירית ההפרשתית לגיל העוברים חייבת להישמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסוי
    22/11/2007

האם אתה כרופא ממליץ לי לקחת את הסיכון הזה בהתחשב בעובדה שנשארו לי 6 עוברים מוקפאים? (היו לי 9 עוברים הטיפולים הקודמים נכשלו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

פרופ' שחר קול
    22/11/2007

כדי לענות יש צורך בכל המידע הרלוונטי שנצבר בטיפולים הרבים שעברת.
    זה לא ממש מעשי בפורמט זה של "פורום".
    רק אוסיף שפעמים רבות הרופאים מציגים הנתונים, המטופלות מחליטות מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו