מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהטלי16/09/2010
שלום ושנה טובה,
לפני למעלה משבועיים שאלתי לגבי משמעות של מחזור המאופיין בדימום מאסיבי וחשש שמא זה מבטא ירידה ברזרבה השחלתית (אני בת 42). הפעם את המחזור האחרון קיבלתי מאוד מוקדם, שוב מאסיבי יחסית - ביום ה 19 של המחזור (מעוךם לא היה לי מחזור כל כך מוקדם). אני כמובן מוטרדת שזה שהוא הופיע כל כך מוקדם זה ביטוי נוסף לירידה ברזרבה השחלתית (עשיתי פרופיל הורמונלי לפני כשלושה חודשים ונאמר לי כי זה לא מתבטא בפרופיל ההורמונלי אך הפרופיל ההורמונלי לא תמיד משקף ולא בהכרח משקף ויתכן שמאז חלו שינויים...???). מכל מקום, המחזור הופיע בשבוע בו הייתי נתונה במתח קיצוני במיוחד. אולם לפי מיטב ידיעתי מתח משפיע על מועד הביוץ ולא על המחזור והמתח הופיע לי לאחר מועד הביוץ. כלומר אם ביום ה -19 קיבלתי את המחזור הביוץ היה מאוד מוקדם ובשלב זה לא הייתי במתח. האם זה שהמחזור הקדים יכול עדיין לנבוע מהמתח שהופיע לאחר הביוץ? אציין כי הייתי באותו שבוע בו קיבלתי את המחזור בחו"ל - האם גם זה יכול להסביר את הקדמת המחזור (בעת הביוץ עוד הייתי בארץ) או שקרוב לודאי שאכן מדובר בירידה ברזרבה השחלתית. אני מודאגת כי בכוונתי להכנס להריון. תודה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
פרופ' שחר קול17/09/2010דימום ביום ה - 19 אינו תקין מבחינה פיזיולוגית.
הגבול התחתון של הנורמה הוא 21 יום, כלומר שלב פוליקולארי בן 7 ימים.
בנוכחות 19 יום אורך השלב הפוליקולארי אמור להיות 5 ימים, כלומר ביוץ ביום ה - 5 למחזור, וזה, כאמור, חורג מגבולות הפיזיולוגיה.
לכן יתכן והדימום הגיע שלא לאחר ביוץ תקין, או על רקע בעיה אחרת במערכת.
מתח יכול להיות גורם מסיע לחוסר ביוץ.
לגבי ירידה ברזרבה השחלתית - מדובר בתופעה פיזיולוגית ונורמלית בגיל 42.
לסיכום: מציע לפנות בהקדם לרופא פריון להשלמת הברור, וגיבוש תוכנית טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובירור נוסף
טלי17/09/2010תודה לד"ר קול על תשובתך. הייתי אצל הרופא כחודשיים לפני שהמחזור הקדים לי - זה היה כחודש לאחר שבצעתי את הפרופיל ההורמונאלי ובדיקת אולטראסאונד שלדברי הרופא לא הצביעו על משוה חריג או על מגמה מסויימת. למשל נאמר לי בשעתו כי ה FSH שלי היה תקין, האם יתכן שמאז הוא זינק כל כך וזה שהמחזור הקדים זה ביטוי לזינוק שלו? ברשותך חשוב לי עוד לדעת ולהבין: 1. אם המתח הקיצוני בו בו הייתי נתונה הופיע אחרי התאריך בו התרחש לכאורה ביוץ (אם התרחש - אז כנראה ביום החמישי של המחזור כי המחזור הופיע ביום ה-19) האם עדיין יתכן שמתח השפיע על מועד המחזור (ולא על מועד הביוץ כי כאמור בתאריך בו התרחש הביוץ לכאורה, טרם הייתי במתח)?
2.בהנחה שהמתח הוא לא זה שהשפיע ל הקדמת המחזור, אלא תהליכים אחרים תלויי גיל... האם עדיין אוכל להרות נוכח שינויים אלה (ואיני מדברת על ההתקופה הנוכחית אלא לדאבוני , בשל אילוצים שאינם תלויים בי, רק בעוד כמה חודשים)? שוב תודה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)