מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העדר פעילות שחלתית ודימומיםטלי19/09/2010
איני יודעת מי יקרא את שאלתי ועל כן אודה על תשובה לשאלתי העדכנית. אך בהזדמנות זו קודם תודה לד"ר קול על תשובתו/(תשובתך?) הקודמת. רקע: בת 42 שמעוניינת בהריון. לפני כשלושה חודשים בצעתי פרופיל הורמונאלי שהרופא ציין כי נראה תקין. ואולם המחזור האחרון שלי (לפני פחות משבועיים)הופיע כעבור 19 יום! יתרה מזו, ביום ה-12 של המחזור הופיע לי פתאום דימום דמוי מחזור ולמחרת שוב ואפילו יותר מהיום בו החל - ממש הזכיר מחזור (אתמול). היום הדימום ממשיך (היום הרופא שאל אותי אם הדימום ממשיך אך בעת הביקור אצלו הדימום טרם התחדש וכעת התחדש). בצעתי היום אולטראסאונד (יום -13 של המחזור) שהראה לדברי הרופא כי אין פעילות שחלתית כלומר זקיקים קטנים בלבד (עובי הרירית היה 6.7) והרופא הציע לי לבצע מעקב זקיקים עוד עשרה ימים. הוא אמר לי כי אם הזקיקים יתפתחו עד אז זה סימן שהמצב נורמלי. שאלתיו אם יש מקום לחזור על ביצוע פרופיל הורמונאלי אך הוא טען כי אין צורך כיוון שעשיתי רק לפני שלושה חודשים. עלי לציין כי אני מאוד מודאגת מהמשמעות של הדבר במידה שלא יתפתחו זקיקים. ניסיתי לברר עם הרופא מה משמעות הדבר אך הוא השיב לי כי אינו רוצה להדאיג אותי לפני שתיהיינה תוצאות של האולטראסאונד ותשובה זו הדאיגה אותי יותר... עוד אוסיף כי הייתי נתונה במתח קיצוני בשבוע בו קיבלתי את המחזור אך ממה שאני מבינה מתח משפיע על ביוץ ולא על המחזור ואם התרחש ביוץ לפני המחזור האחרון הוא התרחש לפני שהייתי במתח קיצוני. האם עדיין מתח יכול להסביר את העניין של הקדמת המחזור? את הדימום הפתאומי? את העדר הפעילות השחלתית? אודה מאוד על הסבר לעניין כי אני בחשש שהסבר יכול לסמל אובדן כושר פוריות ולאור העובדה שאין לי ילדים והייתי רוצה להכנס להריון בקרוב הדבר מאוד מדאיג. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה שלום
פרופ' שחר קול20/09/2010הרופא צודק בגישתו: לברר האם יש ביוץ. יתכן ומדובר על דימום "דיספונקציונלי" כלומר על רקע שיבוש הביוץ.
דימום כזה יכול לקרות בכל גיל, ושכיחותו עולה עם הגיל.
כדי לברר את הרזרבה השחלתית שלך אפשר לבדוק את רמת ה - AMH בדמך. היתרון הגדול של בדיקה זו - התוצאה אינה תלויה ביום המחזור. החיסרון: הבדיקה אינה זמינה במסגרת קופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומשהו נוסף
טלי20/09/2010תודה ד"ר קול על תשובתך. אם כך, מדוע לא לבצע בדיקת פרוגסטרון לבירור ביוץ???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/09/2010הביוץ עצמו אינו משקף רזרבה שחלתית.
למשל: נשים "פוליציסטיות" שאינן מבייצות כלל, אך מפיקות מספר רב מאוד של זקיקים וביציות בעת גירוי שחלתי.
מצד שני, נשים המבייצות גם בגיל 50, אך הסיכוי להריון אצלן הוא אפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
טלי21/09/2010תודה ד"ר קול על כל תשובותך וסליחה שאני מציפה בשאלות אך אם אכן בדיקת ביוץ לא תספק את המידע הרלוונטי - לשם מה לבצע את מעקב הזקיקים? ולגבי ה AMH אני הייתי מעוניינת לבצעה (ומודה שחרדה מתוצאותיה...) אך משום מה הרופא לא מצא לנכון להפנותי לבדיקה זו, (אולי כיוון שאינה בקופה? הוא גם לא מצא לנכון להפנותי לבדיקת FSH חוזרת שבצעתי לפני שלושה חודשים). שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול21/09/2010וידוא הביוץ ותזמונו יאפשרו קיום יחסים או ביצוע הזרעה תוך רחמית במועד האופטימלי מבחינת הסיכוי להשיג הריון.
שאלת הרזרבה השחלתית רלוונטית אם עולה האפשרות לבצע IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
טלי21/09/2010תודה רבה רבה על כל התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)