מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה של ניסוח...לימונית21/09/2010
לרופאים שלום,
היום נבדקתי על ידי מתמחה ( נחמד ואדיב מאוד), בדיקה ראשונה האם הושג דיכוי.
במהלך הבדיקה הוא אמר שאינו רואה את השחלות, אז כנראה הושג דיכוי.
לאחר שכבר גמר לבדוק, בעודי מתלבשת, אמרתי לו שזה די מדאיג אותי, כי תמיד בשלב הזה אומרים לי שיש זקיקים קטנים. אז הוא אמר, "אה, כן, אז אני אכתוב זקיקים קטנים, לזה התכוונתי שאין זקיקים".
כלומר, שממצב בו הוא הגדיר שאינו רואה את השחלות, הוא טען לאחר מכן שראה זקיקים קטנים...
אני טועה אם זו רק בעיה של ניסוח או שזה אכן המצב שראה.
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת, האם יש מצב של דיכוי בו לא ניתן בכלל לראות את השחלות?
האם נראה לכם שזה באמת רק עניין של ניסוח?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית21/09/2010הכוונה כמובן למילה "תוהה" ולא "טועה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה תוצאות בדיקות דם מהבוקר
לימונית21/09/2010תוצאות בדיקות הדם מהבוקר - 21/9
LH: 2.1 IU/L
E2: 174 pmol/l
progesterone: 1.2 nmol/l
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכוי
פרופ' שחר קול21/09/2010בעת השגת דיכוי ע"י אגוניסט ניתן לרוב להדגים את השחלות בבדיקת א.ס., כולל זקיקים קטנים.
מתאור הבדיקה, ומערכי ההורמונים ניתן להסיק שהושג דיכוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית21/09/2010ד"ר קול שלום,
תודה על תשובתך.
ראשית אציין שאני מזריקה דקאפפטיל 1 מ"ג ליום.
לפי הבנתי, כאשר רואים בדיכוי "זקיקים קטנים" אלה הזקיקים שלאחר מכן, בגירוי, יגדלו ויבשילו (לכן הדאגה).
האם אני צודקת?
האם יש מצב של דיכוי בו לא רואים בכלל את השחלות?
שוב, התהיה היא האם זה היה באמת עניין של מינוח, או שיש מצב בו באמת לא רואים את השחלות?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה להמשך
לימונית22/09/2010בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/09/2010אכן, עם השגת דיכוי לרוב רואים זקיקים קטנים בלבד.
לפעמים קשה לזהות השחלה במצבים אלו שכן נפחה קטן מהרגיל.
בנוסף, לפעמים איברים אחרים באגן, כגון מעיים, מסתירים את השחלה ומקשים על הדגמתה.
באופן מעשי, כיוון שעברת כבר טיפולי IVF התגובה השחלתית שלך מוכרת, לכן לא הייתי מקנה חשיבות רבה לפרטי בדיקת הא.ס. בשלב הזה של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה לשאלה המרכזית
לימונית22/09/2010מצטערת, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה המרכזית:
האם הזקיקים הקטנים שנראים בשלב הדיכוי, הם אלו שלאחר מכן, בעת הגירוי, יגדלו ויבשילו?
בתודה וסליחה על העקשנות,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לימונית22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
לימונית22/09/2010ד"ר קול תודה על התשובה.
זו בדיוק הסיבה שנכנסתי ללחץ, הידיעה שאולי אין שם באמת זקיקים.
עכשיו נותר לי רק לקוות שזה היה רק עניין של מינוח ושבאמת היו שם כמה זקיקים.
תודה לך על ההתמדה.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)