הפריה על מחזור טבעי בנשים מבוגרות?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפריה על מחזור טבעי בנשים מבוגרות?
    אנונימית
    22/09/2010

שלום רב,
    הבנתי מהרופא שלי שכאשר התגובה להורמונים ירודה (אין ביוץ, או רק זקיק אחד כל פעם אחרי הגירוי ההורמונלי), נהוג לפעמים לעשות הזרעות/הפריות על בסיס טבעי, בעיקר אצל נשים מבוגרות.
    אני מנסה להבין את ההגיון בכך. כלומר, האם יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר דווקא ללא עזרה הורמונלית חיצונית?
    אני בת 40.5, ולפי כל הבדיקות מבייצת פעם בחודש באופן סדיר, בלי שום תמיכה, אבל הריון לא מושג. בינתיים אנחנו מתחילים טיפול קונבנציונלי (גונאל אף), אבל הוא אמר לי שאם זה לא יילך, מחזור טבעי הוא אחת האופציות.
    אשמח להסבר נוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור טבעי

פרופ' שחר קול
    22/09/2010

הפריה חוץ גופית על בסיס מחזור טבעי השיגה את ההיריון הראשון בעולם בשנת 1978. ההליך היה מסובך ומאוד לא יעיל. המטופלת הייתה עם חסימה של החצוצרות. מאז תחום הפריון עבר למחזורי גירוי שחלתי כדי לשפר את יעילות התהליך.

במטופלת בגיל 40+ עם חסימה בחצוצרות, או אם לבן הזוג בעיית זרע קשה המחייבת IVF , יש סיכוי סביר להרות במחזור טבעי. ואולם, אם הסיבה היחידה להפריה בכלל, ולבחירת המחזור הטבעי בפרט, היא חוסר תגובה שחלתית, התוצאות הן די מאכזבות.

יש להדגיש כי יעוץ אישי מחייב לקבל את כל המידע הספציפי לגבי המטופלת, כך שיש לראות בנ"ל הערכה כללית בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו