מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכויי הזרעה כפולה ועוד שאלה, שתיםג'יין24/09/2010
מכובדי שלום רב,
איזה מזל שיש פורומים וניתן לשאול שאלות שמטרידות גם בשתיים עשרה בלילה.
אני בת 41 ועשיתי השבוע הזרעה שניה. ההזרעה היתה כפולה.
1. האם הסיכוי בהזרעה כפולה הוא כפול?
2. אני עוברת את ההליכים בתל השומר, צוות מקצועי ונחמד מאוד. אין לי רופא אחד ויש צוות שלם המנהל את כולן. הם בחרו שלא לתת לי שום הורמונים בשלב זה ולנסות שלושה מחזורים "טבעי", הזרעה שנשענת על ביוץ רגיל וזקיקים המגיעים לגודל טוב (21).
חברה שעברה 7 שנים של נסיונות - אומרת שהם מבזבזים לי זמן יקר וזה גובל בעבריינות.
מה דעתכם?
3. מה אומרות הסטטיסטיקות על כניסה להריון מהזרעה (ללא הורמונים או תרופות) בגיל 41 ?
אשמח לשמוע מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול24/09/20101. לא. ספק אם הזרעה כפולה מעלה הסיכוי בהשוואה להזרעה בודדת.
2. מרפאת הפריון בתל השומר היא מקצועית ואמינה. אני משוכנע שהם גיבשו תוכנית טיפול מתאימה וטובה.
3. יש להעריך הסיכויים לפי פרמטרים אישיים ולא לפי סטטיסטיקות כלליות. הצוות המטפל בך מכיר את הרקע האישי שלך, ולכן יש לו את בסיס הידע להעריך היטב הסיכויים הספציפיים שלך.
בהצלחה.
נ.ב. "עבריינות" - אין מקום וטעם להתלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה כפולה
ג'יין24/09/2010תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ין
לימונית24/09/2010ג'ין שלום,
למרות הדברים שכתב לך ד"ר קול, חשוב שתדעי שיש גישות שונות לרופאים שונים בנוסף להתוויות משרד הבריאות, וזה בסופו של דבר תלוי ברופא אליו הגעת.
גם אני התחלתי את הטיפולים בגיל 41+ אבל לשמחתי, ד"ר ישי, אחד הרופאים כאן בפורום, שאליו הגעתי, החליט להתחיל אתי מיד בהזרעות מלווים בזריקות הורמונאליות לגירוי זקיקים. כך לא התבזבז לי זמן יקר על שלושה ניסיונות מינימום של הזרעות על בסיס ביוץ טבעי, ומיד לאחר מכן עברתי להפריות.
זו כמובן לא עבריינות, אלא גישה שמרנית של רופאים ללכת לפי ההתוויות היבשות של משרד הבריאות, האומרות: שקודם כל מתחילים במינימום 3 הזרעות על בסיס טבעי, לאחר מכן עוברים ל-3 מחזורי הזרעה עם זריקות מגרות זקיקים, ואם גם זה לא עוזר, אז עוברים להפריות. ויש כמובן תנאים מסוימים שבגינם ניתן לקצר את הדרך להפריה למשל (כמו חצוצרות חסומות ועוד), וביניהם מרכיב הגיל.
אז את פשוט יכולה לראות, על פי מה שכתבתי לך, שפשוט מדובר בגישה שמרנית של הרופא שבחר לך את תכנית הטיפול. בגילאים האלה, יש רופאים שסבורים שעדיף לקצר את הזמן, כמו שקרה אתי.
שיהיה לך בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/09/2010רק הערה קטנה: משרד הבריאות לא מתערב בגיבוש תכניות טיפול למטופלות פריון. אין "התוויות יבשות" של משרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג'יין30/09/2010השיחה בה העירה לי חברתי על "עבריינות" היא שיחה עם חברה שעברה 7 שנים של נסיונות כאלו עד שהרימו ידיים ופעלו בכיוון אחר.
הבנתי גם שהרופאים מתבוננים היטב מי יושב מולם, האם היא נראית צעירה או מבוגרת ומה הפרופיל ההורמונלי שלה. מה ההסטוריה.
אני מניחה שהכול נלקח בחשבון וגם איזושהיא התרשמת כללית מהסיטואציה.
אני נוטה לסמוך על שיקול הדעת של מי שהתווה את התוכנית ומבינה שאין אלוהים בין רופאי והם עושים כמיטבם.
תודה לך (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)