אנדומטריוזיס וIVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס וIVF
    אורית
    28/09/2010

שלום,
    גילו לי אנדומטריוזיס בשלב מתקדם לפני כשישה חודשים. מאז עברתי לפרוסקופיה במסגרתה הוצאה חצוצרה. לאחר מכן נאמר לי שהסיכוי להריון טבעי נמוך ביותר ושיש צורך בהפריה חוץ גופית. לאחר שני טיפולים (בראשון 6 ביציות הוחזרות 4 עוברים, בשני 11 ביציות הוחזרו שני עוברים ושלושה הוקפאו) הטיפולים לא צלחו. שאלתי:
    1. כיצד משפיע האנדומטריוזיס על טיפולי הפריה וההפך? האם יש מאמר כלשהו בנושא (גם אנגלית)?
    2. האם ניתן להמליץ לי על רופא שמתמחה הטיפולי פוריות לנשים עם אנדו מטריוזיס
    3. מבדיקות האולטראסאונד הבנתי כי יש אנדריומה חדשה בגודל 4.5 ס"מ במידה ואני עושה הפסקה בטיפולים האם היא קטנה?
    הרבה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס וIVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

אורית
    28/09/2010

שאני בת 37 עם ילדה אחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה אישית

טלי
    28/09/2010

אורית שלום, איני רופאה. קראתי במקרה את שאלתך. ד"ר דוד סוריאנו הוא מומחה עתיר נסיון בכל הנוגע לאנדומיטריוזיס. אם תגיעי אליו - את בידייים אמינות ומקצועיות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אורית

פרופ' אלכס סימון
    28/09/2010

סיכום כל הספרות שיש בנושא מגיעים למסקנות הבאות:
    1. בנתונים שאת מציגה - IVF הוא הפתרון היעיל ביותר
    2. באנדומטריוסיס משיגים פחות ביציות בדרך כלל. שיעורי הריונות מדווחים להיות נמוכים יותר מהממוצע. (לדעתי בגלל מיעוט ביציות). אצלך משיגים 11 ביציות וזה טוב ועל כן לא הייתי ממהרלאמר שלך סיכויי הריון פחותים יותר מאחרות
    3. אם תקלידי בגוגל endometriosis and IVF תקבלי אין ספור מאמרים והתייחסויות
    נסי גם endometriosis and ESHRE
    4. לדעתי להתעלם בשלב זה מהאנדומטריומה ולהמשיך בטיפול כרגיל. הפסקה בטיפול לא תגרום לנסיגת הציסטה.
    5. כפי שכבר הבנת יציעו לך טיפולים שונים. המנתחים יציעו לנתח ואלו העוסקים בטיפולי פוריות יציעו להמשיך ולטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מומלץ

אורית
    28/09/2010

תודה.
    האם יש רופא שמתמחה גם בIVF וגם באנדומטריוזיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא המתמחה

אורית
    28/09/2010

האם אתה יכול להמלית על רופא המתמחה גם באנדומטריוזיס וגם בIVF? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על רופאים מתמחים

פרופ' אלכס סימון
    28/09/2010

מהכרותי האישית עם הרופאים העוסקים במלאכה זו אני ממליץ בחום על:
    ד"ר שחר קול - רופא בכיר ביחידת IVF רמב"ם ואלישע.
    ד"ר דוד ישי רופא בכיר ביחידה לפוריות בכרמל
    פרופ' דוד בידר רופא בכיר ביחידה להפריה בתל השומר ובאסותא
    כולם דרך אגב רופאים המשיבים לשאלות בפורום זה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאו אצלי אנדומטריאזיס בזמן שאיבה

לחוצה
    28/09/2010

הי
    איך ניתן לדעת מה האבחנה ובאיזו רמה נמצא אצלי האנדומטריאזיס , אם עלו על זה באמצע שאיבה של ביציות ולטענה הרופא זה בשחלה, ומה ההשלכות לגבי אותו טיפול אשר בגינו עברתי את השאיבה?
    חשוב לי לדעת באיזה מצב נמצא כדי למנוע הידבקויות. איך הרופא יכול להסיק שאין הידבקויות ו/או ניתן להמשיך בטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיז

פרופ' אלכס סימון
    28/09/2010

א. הייתי סומך על הרופא
    ב. יש דרגות חומרה שונות לבעיה. דרגה I בהן הממצאים קלים באגן או בשחלות. השחלות ניידות וללא הדבקויות סביבן. אני מניח כי הרופא שלך הגיע למסקנה שזה מה שיש לך. הטיפול בהפריה פותר את בעיית האי פיריון.
    ג. לגעת בוודאות מחייב לפרוסקופיאה. במקרה שלך ממש מיותר. הרי ממלא הטיפול אצלך הרפיה חוץ גופית ולכן אין טעם לברר מה קורה בחלל הבטן.
    ד. לא ניתן למנוע הדבקויות וזה תלוי בהתנהגות האנדומטריוזיז. זו שונה בין מטופלת למטופלת. לא ידוע למה בשלב זה. למנוע התקדמות המחלה מחייבת מתן דקםםטיל ממושך, אולם אז אין וסת ואין ביוץ וכמובן אין יכולת להרות.
    על כן הטוב ביותר להמשיך בטיפול שלך ונאחל לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה(-:

לחוצה
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו