מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה ופרוברה- מה בעצם קרה?אני29/09/2010
שלום,
ההזרעה האחרונה בוצעה ב-8.9. (קודם לזאת, לקחתי איקקלומין במשך חמישה ימים, כדור אחד ליום, מהיום החמישי של הווסת, ב-7.9 הזרקתי אוביטרל).
בתאריך 24.9 הופיע דימום (זהה מבחינתי לווסת) במשך חמישה ימים, מלווה בהתכווצויות חזקות באזור הבטן התחתונה.
באולטרסאונד שבוצע בתאריך 22.9 התוצאות:
מנח רחם- קדמי
גודל רחם: 40*60 מ"ר
רירית הרחם: 6.2 מ"מ, סדירה
דוגלס: ללא נוזל
שחלה ימנית - הודגמה
גודל 23*29 מ"מ, בתוכה נצפה מבנה ציסטי צלול בגודל 20*22 מ"מ
שחלה שמאלית- הודגמה
גודל 16*24 , נצפו מספר זקיקים קטנים.
תוצאות בדיקות דם שביצעתי ביום 27.9:
פרוגסטרון: 3.5 nmol/l
אסטרדיול: 2111 pmol/l
הרופא טוען שהדימום איננו ווסת, אלא דימום אחר, בלתי מוסבר. לכן מבחינתו, יש לייצר ווסת באופן מלאכותי. הוא הנחה לקחת פרוברה 5 מ"ג, 2 כדורים ביום, למשך 10 ימים.
שאלותיי:
1. האם הגיוני שזה באמת לא ווסת?? מה בעצם קרה בתהליך הזה? האם ההזרעה בוצעה בזמן לא נכון?
2. באיזה הפרש לקחת את כדורי הפרוברה במהלך היום? האם שני כדורים בו זמנית?
ולאחר מכן, מתי אמורה להופיע הווסת?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני חושב
פרופ' אלכס סימון29/09/2010לדעתי היה וסת 24/9. נותרה ציסטה מפרישה אסטרוגן.
הייתי ממשיך לעקוב אחריה ואחר בדיקת הדם עד להעלמותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשוהתך..
אני30/09/2010תודה.
אם כך, בעצם אין צורך בפרוברה...
אילו בדיקות היית מציע כדי להמשיך לעקוב? אולטרסאונד? אילו בדיקות דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהE2 + P ועל קול
פרופ' אלכס סימון30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)