מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות "קרישיות"דורית04/10/2010
שלום לרופאים!
בת 33 ללא ילדים, שני הריונות ספונטניים - הפלה טבעית בשבוע 7 והריון כימי.
לאחר שבקשתי מרופא הפוריות לעשות בירור הפלות לא נענתה, פניתי לרופאת המשפחה ששלחה אותי לבצע בדיקות דם, להלן התוצאות:
pt-inr: 1 (ייחוס לקומדין) (טווח הנורמה 2-3)
pt%: 93
homocystein: 9.16 (טווח הנורמה 5.9-16)
antinuclear Ab_ANA: negative
anti cardiolipin IgM: 4 MPL u/ml (טווח הנורמה 0.01-7)
anti cardiolipin IgG: 3 GPL (טווח הנורמה 0.01-10)
LAC-RATIO: 0.81 (טווח הנורמה: 0.8-1.2)
LAC-SCT-RATIO: 0.91 (טווח הנורמה 0.8-1.2)
לופוס שלילי
PCR MTHFR: הטרוזיגוט
PCR PROTHROMBIN: נורמלי
FACTOR-V-LEIDEN MUT: נורמלי
PROT-S ANTIGEN (FREE): 133 (טווח הנורמה: 53-109)
ANTITHROMBIN-III: 112% (טווח הנורמה 75-125)
,PROTEIN C ACTIVITY: 115% (טווח הנורמה 70-140)
--------------------------------
שאלותי:
1. האם רופאת המשפחה הפנתה לכל הבדיקות הדרושות בנושא קרישיות? אם לא, אשמח אם תציין איזו/אילו בדיקות חסרות.
2. האם הבדיקות תקינות?
המון, המון תודה על תשובתכם לשאלות אלה ושוב על כל התשובות בעבר... אתם נפלאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר04/10/2010זה הבדיקות ואין למצוא בבדיקות עדות לקרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרישיות
אני04/10/2010היי, אשמח לדעת היכן ביצעת את הבדיקות והאם כולן מחוייבות בתשלום..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני...
דורית04/10/2010את כל הבדיקות ביצעתי במרפאת האם שלי לאחר שקבעתי תור מראש ונתתי למזכירה העתקים של ההפניות על מנת שתוכל להערך בהתאם (כיוון שאין אלה בדיקות נפוצות ברובן, הן צריכות לברר מראש באילו מבחנות עליהן להשתמש עבור כל בדיקה). כפי שבטח בר הבנת מדובר בבדיקות דם רגילות, בערך (אם אני זוכרת נכון) 6 מבחנות וזה לוקח בדיוק 3 דקות.
בקשר לתשלום - 4 מהבדיקות (אינני יודעת אילו בדיוק) אינן כלולות בסל הבריאות וחוייבתי ב 150 ש"ח עבור כל אחת מהן (סה"כ 600 ש"ח) ואין השתתפות של הביטוח המושלם. יכול להיות שבגלל שההפניה הייתה לבקשתי ומרופאת המשפחה, לא היה מימון. ייתכן והפניה מרופא מומחה לפוריות תקבל התייחסות אחרת... לא בדקתי את זה.
התוצאות מגיעות די מהר - חלקן באותו יום ואני חושבת שהתוצאה האחרונה הגיע עבור 5 ימים ולא יותר משבוע.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
אני04/10/2010תודה רבה על התגובה:) עזרת לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)