מבקשת עזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה
    אני
    04/10/2010

בוקר טוב לרופאים היקרים

אני בת 41+ בשנה האחרונה אני עושה נסיונות להרות, חמישה נסיונות בהזרעות רגילות (בנק הזרע)

ובנסיון השישי עשיתי IVF, וחודש לאחר מכן החזרת מוקפאים (בשאיבה הוצאו 11

ביציות, כולן הופרו ומתוכן 9 התפתחו והיו, על פי דברי הרופאה ואנשי המעבדה, עוברים

מאוד יפים, 8 תאים...) לצערי, אני עדיין לא בהריון.

אני חושבת על הסיבות שהגוף שלי לא קולט את העוברים ( מלבד זה שאני יודעת שלא לכולן זה בא בקלות וכמובן יודעת שאני בגיל מתקדם..)
    אני כותבת בשורות הבאות בעיה שהייתה לי ואשמח לשמוע את דעתכם, אולי יש לזה איזו השפעה על אי הכניסה להריון...
    תקופה די ארוכה לפני שהתחלתי בתהליך להרות סבלתי מכאבים חזקים באיזור השחלה השמאלית, הכאבים היו באים והולכים, 5-7 דקות שהייתי מתכווצת מרוב כאב, לפעמים הרגשתי שאני כמעט מתעלפת ואחרי כמה דקות הם היו חולפים מותירים אותי מותשת. ניסיתי לעקוב אחרי זמני הופעתם, לפני ביוץ, אחרי וכד' ולא תמיד הופיעו בעקביות מסוימת. כמו כן הם היו מופיעים בזמן קיום יחסי מין, ממש כאב באותו מקום, כאילו יש בה איזו דלקת

פניתי לרופאים לבדוק מה גורם לכאבים, לרופא משפחה, וגם לרופא נשים שהיה לי בזמנו, עשיתי בדיקות אולטרא סאונד, צילומי בטן, בדיקה חיצונית אצל גסטרואנטרולוג....לא מצאו כלום.

רופא הנשים אמר משהו בנוגע למחזרויות הדם וזה יכול להסתדר כשאקח גלולות.

האם יכול להיות שיש משהו שלא עלו עליו בבדיקות האלו שיכול, אולי, לגרום לעיכוב בכניסה להריון? האם יש בדיקות אחרות שיכולות להצביע על הגורם לכאב?

דבר נוסף שאני רוצה לציין, כל חודש, כשבוע לפני הופעת הדימום החזק של הווסת מופיעות אצלי הפרשות חומות, לעיתים אדומות ורק אחרי כשבוע אני מקבלת את המחזור. הפעם זה מלווה גם בכאבים, לעיתים ממש דקירות , שוב באיזור שחלה שמאלית.

אשמח לדעתכם
    מקווה שלא בירברתי יותר מידי
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה

פרופ` דוד בידר
    04/10/2010

אם עברת שאיבה מה אומרת הרופאה על האיזור שאת מתלוננת עליו כל הזמן.
    יש מצבים של אנדומטריוזיס שגורמים לכך וזה מתגלה רק בלפרוסקופיה ,כלומר הסתכלות לתוך הבטן.
    זה לא צריך להפריע לקליטת הריון ואם תהיה בהריון ולא יהיו לך התקפים אז זה יכול להיות סימן לאנדומטריוזיס.
    כמו כן זה יכול להיות קשור לביוץ ולשם כך היה צריך לעשות בדיקות ואולטרסאונד בזמן הכאב ולראות אם זה קשור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר, קודם כל, תודה רבה

אני
    04/10/2010

על התשובה המהירה.

בנוגש לכאבים, מאז שהתחלתי בנסיונות להיכנס להריון לא הופיעו לי התקפי הכאבים החזקים אותם תארתי, מלבד רגישות באותו איזור בזמן המחזור ולפניו, לכן לא הזכרתי אותם בפני הרופאה, שמטפלת בי רק בשנה הארורונה, מאז התחלתי בתהליך.

בחודש האחרון, אחרי הכשלונות בנסיונות התחלתי לחשוב שאולי להתקפי הכאבים שהיו אז יש קשר, ואולי אכן יש משהו באיזור השחלה השמאלית שמשפיע.

מחר אני הולכת לרופאה וכמובן שאומר לה. מה זה בדיוק אנדומטריוזיס (מקווה שכתבתי נכון)

שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות הביציות

רותי
    04/10/2010

גם אני בגילך.גם לי שואבים מספיק ביציות עם עוברים יפים מאוד.
    ההסבר גיל הביציות למרות שהעוברים יפים כנראה הביציות אינן איכותיות
    האם הזרע תקין.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר הזכיר בתשובתו אנדומטריוז

אני
    04/10/2010

זו הפעם הראשונה שאני שומעת על זה ועכשיו אחרי שקראתי על זה באינטרנט אני דיי בשוק

סבלתי כמעט מכל התסמינים שיש לזה. עשיתי הרבה בדיקות, התרוצצתי, בדיקות US, בטן, גסטרו לא הראו כלום. כל כך סבלתי ורופא הנשים שהיה לי לא שלח אותי לבדיקות יותר מעמיקות, ספציפיות לזה.

אני מקווה שהרופאה שלי תתייחס לזה ברצינות...

ואולי זה לא זה וכמו שנאמר לך, זה עניין של איכות הביציות, לא יודעת.....

בכל מקרה תודה לך על ההתיחסות, שיהיה גם לך הרבה הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר הזכיר בתשובתו אנדומטריוז - תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/10/2010

הטיפול הטוב ביותר לאנדומטריוזיס זה הריון. לכן אני חושב שיש לעשות את המאמץ להרות ולדעתי הכאבים יחלפו.
    אפ קראת מה זה אנדומטריוזיס אזי הטיפולים הם לגרום למצב של חוסר וסת וביוץ כמו בהריון. אם לא היית רוצה להרות אזי יש ברור וטיפול למצב. כרגע יש להתמקד בהריון שיפתור את שתי הבעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' בידר

אני
    04/10/2010

פרופ' בידר
    הפניה שלי לא הייתה בעקבות הכאבים. הכאבים העזים ודחופים היו בעיקר עד לתקופה בה התחלתי בתהליך של הכניסה להריון (השנה האחרונה) וכמעט ואינם.
    בפנייתי העליתי את התסמינים אותם חשתי לאורך תקופה ארוכה מתוך המחשבה שאולי לאלו יש איזו השפעה על כך שלא נכנסתי להריון.
    כשהעלית את האפשרות של אנדומטריוזיס פניתי לבדוק מה זה. מתוך מה שאני קראתי מצאתי שאנדומטריוזיס גורם לעיתים לאי פריון, לקושי להיכנס להריון. פגיעה באיכות הביצית, הפרעה בהפריה של הזרע את הביצית והפרעה בהשרשה של העובר ברחם. כמו כן קראתי שנשים רבות שסובלות מהתסמינים מופנות להערכה רק לאחר כישלונות חוזרים של טיפולי פריון.
    אלו העלו אצלי את החששות שאולי הניסיונות לשווא ויש לטפל ראשית בבעיה שאולי קיימת.
    (אכן קראתי שהטיפול התרופתי אינו יעיל כאשר הכוונה היא להרות)

בכל מקרה, בוודאי שממשיכה לנסות ולהיכנס להריון
    תודה על ההקשבה והתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו