האם תקין?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם תקין?
    אמא מבוגרת
    06/10/2010

שלום,

אני בת 40, אמא לילדה בת למעלה משנה, בהיסטוריה, חוץ מההריון התקין בו ילדתי את בתי, 4 הריונות שמסיבות שונות לא הסתיימו בלידות בריאות. מתוך 5 ההריונות, 4 מטיפולים.

בעבר לא היו לי בעיות פוריות, אבל עברנו טיפולי הפרייה כי היינו ב15% הבלתי מוסברים + גורם הגיל. בד"כ הפריות מבחנה הצליחו ונקלטתי.

הפעם זה שונה. לפני חודשיים עברנו את שלבי הגירוי והשאיבה, אך נשאבו 3 ביציות ואף אחת לא הופריתה.

הפעם אני מזריקה מיום ג' שעבר (28.09.), התחלתי מ225 גונל + 3 מנוגון (4 ימים), אח"כ 6 מנוגון, ואז 6 מנוגון + 1 סטרוטייד. אמרו לי להמשיך מנוגון וסטרוטייד עד יום שישי ואז לבוא לבדיקה + US.
    והתוצאה היום היא: 3-4 זקיקים שעוד לא הבשילו (10-12),
    הבדיקות:
    E2 1552,
    פרוגסטרון 2.02,
    3.2 LH

האם זה תקין? מה הסיכוי שיתקבלו ביציות תקינות שיופרו? ושאלת השאלות - האם הפוריות שלי יורדת עד כדי כך שלא אוכל להביא עוד ילדים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם תקין?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם תקין? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/10/2010

קודם כל הפוריות יורדת.
    את צריכה לבדוק רמת FSH וE2 בוסת.
    יש עוד בדיקות בהן אפשר לבדוק את הרזרבה השחלתית.
    בכל אופן אם הבדיקות תקינות הייתי ממשיך בהפריה חוץ גופית. יתכן שבפעם הבאה התוצאה תהיה טובה יותר ואם לא יש לנסות שאיבת ביצית במחזור טבעי.
    לאחר מכן ניתן יותר להסיק מסקנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור, התשובה מדאיגה...

אמא מבוגרת
    06/10/2010

בהתבסס על מה שאתה אומר - האם מחזור הטיפולים הנוכחי הוא חסר סיכוי, כמו קודמו? כי נאמר לי לבוא ביום שישי לבדיקה וUS ואז בשבוע הבא שאיבה.

שאלה נוספת היא - האם טיפולי ההפרייה גורמים לגופי נזק? אם כן - איזה? עד כמה אני יכולה לנסות? זהו טיפול ההפרייה החימישי שלי, מתוכם 3 התפרסו על 3 שנים בערך, ו2 האחרונים היו מאז מאי השנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור, התשובה מדאיגה... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/10/2010

הטיפולים לא גורמים לנזק.
    נראה את תוצאות הטיפול הנוכחי ונראה מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו